Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Δυναμικό παρόν σε συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη απο τους εργαζόμενους των παιδικών σταθμών του Δήμου Πέλλας

Την Δευτέρα 9/5/2011 οι εργαζόμενοι των παιδικών σταθμών του δήμου μας έδωσαν δυναμικό παρόν σε συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη με θέμα κλαδικά αιτήματα τους. Η παρουσία των εργαζομένων του δήμου μας σε πλήθος και δυναμισμό απείχε με διαφορά από όλους τους υπόλοιπους περιφερειακούς δήμους.
Το γεγονός αυτό αποδεικνύει το μεγάλο δείκτη ενότητας και συνειδητοποίησης των παραπάνω εργαζομένων και γεμίζει με ευθύνες το Διοικητικό μας Συμβούλιο που εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο του Ελευθέριο Αβραμίδη και το μέλος Φωτεινή Γιαλαμπούκη. Οι εργαζόμενες του δήμου μας πρωτοστάτησαν σε ολόκληρη την εκδήλωση και συμμετείχαν σε όλη την διάρκεια της με πορεία στην οδό Εγνατία και εθνικής Αμύνης με κατάληξη το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης όπου εκπρόσωπός τους μετέφερε από το βήμα του εκεί δημοτικού συμβουλίου τα αιτήματα. Οι εργαζόμενοι παρότι με πόνο στερούν τις υπηρεσίες τους από τα νήπια συνεχίζουν με καθολική συμμετοχή τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις διότι αφορούν το μέλλον τους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου θεωρεί ότι τα αιτήματα των εργαζομένων είναι δίκαια και σε καμιά περίπτωση συντεχνιακά. Είναι ζήτημα όλου του ελληνικού λαού η υποβάθμιση της προσχολικής αγωγής. Οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί στερούνται μέσων και υποδομών λειτουργούν σε μεγάλο βαθμό σε υπερπλήρωση με δυσβάσταχτα και συνεχώς αυξανόμενα τροφεία. Η αύξηση των ωρών εργασίας σε αυτό το περιβάλλον οδηγεί ουσιαστικά σε υποβάθμιση. Μέθοδοι του τύπου εργαζόμενοι εναντίων εργαζομένων έχει γίνει αντιληπτό ότι αποτελούν την ανήθικη απάντηση συκοφαντικών κύκλων που οδηγεί στην καταρράκωση όλων. Ζητούμε ποιοτική και δωρεάν δημόσια προσχολική αγωγή. Ζητούμε την καθιέρωση ωραρίου εκπαιδευτικού στον εργαζόμενο στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς διότι αποτελεί προϋπόθεση της ποιότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: