Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Έγκριση της διαδικασίας δημοπράτησης από την Οικονομική Επιτροπή του 9ου Δημοτικού Σχολείου Γιαννιτσών

Εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας η διαδικασία δημοπράτησης του 9ου δημοτικού σχολείου Γιαννιτσών στην περιοχή του LIDL, προϋπολογισμού 3,1 εκατ. ευρώ. Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη της διαδικασίας η οποία περιλάμβανε μάλιστα την επικαιροποίηση και εμπλουτισμό των αρχικών μελετών, ώστε το νέο σχολείο να διαθέτει τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές λειτουργίας και ασφάλειας.

Επόμενο έργο το οποίο αναμένεται να εγκριθεί από την Οικονομική Επιτροπή είναι το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αριδαίας που πρόκειται να κατασκευαστεί στην περιοχή του Κέντρου Υγείας , με προϋπολογισμό 2,9εκατ. ευρώ.

Σε σχετική δήλωσή του ο κ. Αντιπεριφερειάρχης αναφέρει: «Τα έργα των σχολικών υποδομών αποτελούν σημαντική προτεραιότητα στο αναπτυξιακό πρόγραμμα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και, ειδικότερα, της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας. Η διαδικασία ωρίμανσης των συγκεκριμένων έργων είναι ιδιαίτερα απαιτητική, όπως και η διαμόρφωση των τεχνικών προδιαγραφών που θα πρέπει να ακολουθούν τα πλέον σύγχρονα πρότυπα για την άνετη εκπαίδευση και ασφάλεια των μαθητών και δασκάλων τους. Ευχαριστώ ιδιαίτερα τα στελέχη της Περιφέρειας για τη συμβολή τους, όπως και το Δήμο Πέλλας και τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής που συνεργάστηκαν. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθώ προσωπικά την πορεία προς τη δημοπράτηση και όλων των υπόλοιπων έργων των οποίων η δημοπράτηση θα εγκριθεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και είναι χωροθετημένα σύμφωνα με τις διαπιστωμένες ανάγκες στους τέσσερις Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: