Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Ο Γραμματέας Αγροτικού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Πέλλας, κ. Γιώργος Καρασμάνης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:



«Η νέα παράταση, μέχρι τις 20 Ιουνίου, που έδωσε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής  Ανάπτυξης και Τροφίμων στην υποβολή των επενδυτικών σχεδίων για τα Σχέδια Βελτίωσης, πιστοποιεί με τον πιο εύλογο τρόπο το ότι η υλοποίηση των επενδύσεων για τον εκσυγχρονισμό των αγροτικών εκμεταλλεύσεων της χώρας μας, όχι μόνο «καρκινοβατεί», αλλά κυριολεκτικά βρίσκεται στον «αέρα».
Παράλληλα, επιβεβαιώνει αυτό που εδώ και μήνες είχαμε επισημάνει, τόσο με αλλεπάλληλες δηλώσεις, αλλά και ερωτήσεις στη Βουλή: Την προχειρότητα, αλλά και την αδιαφορία με την οποία η κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου αντιμετωπίζουν ένα ιδιαίτερα κρίσιμο θέμα, όπως αυτό των επενδύσεων και μάλιστα σε συνθήκες οικονομικής κρίσης.
        Παρά τις τροποποιήσεις, τις οποίες έκανε η κυβέρνηση προ τριμήνου στην κοινή υπουργική απόφαση, μετά την αποκάλυψη από τη Ν.Δ. των αδυναμιών και των παραλείψεών της, εξακολουθεί και σήμερα να επικρατεί μια χαώδης κατάσταση σε βάρος των υποψήφιων επενδυτών-αγροτών, αφού:
*        Το ηλεκτρονικό σύστημα, μέσω του οποίου υποχρεωτικά πρέπει να υποβάλλονται τα επενδυτικά σχέδια, συνεχίζει να υπολειτουργεί και να μην δέχεται αιτήσεις.
*        Δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα το θεσμικό πλαίσιο της προκήρυξης του προγράμματος.
*        Παραμένουν αναπάντητα τα ερωτήματα όσον αφορά στη σύνταξη και υποβολή των φακέλων.
*        Οι αρμόδιες περιφερειακές υπηρεσίες δεν έχουν ενημερωθεί για το ακριβές περιεχόμενο της προκήρυξης και τα τεχνικά χαρακτηριστικά που διέπουν το πρόγραμμα των Σχεδίων Βελτίωσης.
Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι, εδώ και ένα χρόνο, από τότε που εκδόθηκε η πρώτη υπουργική απόφαση για τα Σχέδια Βελτίωσης, να μην έχει υποβληθεί, εγκριθεί και ξεκινήσει να υλοποιείται ούτε μία επένδυση για τον εκσυγχρονισμό και τη βελτίωση των αγροτικών εκμεταλλεύσεων. Έτσι, λοιπόν, αντιλαμβάνεται την ανάπτυξη η κυβέρνηση;».

Δεν υπάρχουν σχόλια: