Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ Λ. ΚΑΤΣΕΛΗ



          Η μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή που εμφανίζει η κυβέρνηση. Συνολικά το εισόδημα της λαϊκής οικογένειας έχει υποστεί άγρια και απότομη μείωση, έχει δεχθεί οδυνηρά πλήγματα από την αύξηση της ανεργίας και του ΦΠΑ, από την ακρίβεια, την αύξηση των δαπανών για υγεία, φάρμακα και παιδεία. Αυτός εξάλλου είναι ένας από τους βασικούς στόχους του μνημονίου και η επίτευξή του δείχνει ότι η κυβέρνηση το υλοποιεί αποτελεσματικά για τις επιδιώξεις των μεγαλοκαπιταλιστών. Πλουτοκρατία,  κυβέρνηση και τρόικα δεν πρόκειται να σταματήσουν να επιτίθενται αν δεν βρουν μπροστά τους την εργατική τάξη οργανωμένη και αποφασισμένη να υπερασπίσει το δίκιο της και να βάλει τέλος στην εκμετάλλευσή της.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ
ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΛΕΚΑΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
ΣΕ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ


          Χθες ο κύριος Λοβέρδος, που έδωσε μια συνέντευξη, στην ουσία τι είπε ο άνθρωπος; Είπε ότι ένας είναι ο ρεαλισμός, αυτός της υποταγής και καλεί το λαό να υποταχθεί. Η κυβέρνηση δεν υποτάσσεται, συστρατεύεται με τις άλλες αστικές κυβερνήσεις. Το ίδιο ισχύει και για τη ΝΔ. Δε συζητάω τώρα για τον Καρατζαφέρη είναι και με τους δύο, είναι με το σύστημα. Επομένως, λέει στο λαό ο ρεαλισμός είναι η υποταγή.
          Εμείς σε αυτό είναι αδύνατο να συμφωνήσουμε και νομίζουμε ότι και η ιστορία δεν συμφωνεί με αυτή την ερμηνεία. Υπάρχει και ο ρεαλισμός της αντεπίθεσης, ούτε καν της αντίστασης, γιατί και η αντίσταση σήμερα δεν αρκεί, σε κολλάνε στον τοίχο.
          Η διέξοδος απ’ την κρίση ή θα είναι φιλολαϊκή ή θα είναι αντιλαϊκή δεν υπάρχει μέσος δρόμος. Όσο και να ψάχνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Όσο και να λένε τα δικά τους ο Καρατζαφέρης ή η Μπακογιάννη, ή ο Κουβέλης αυτοί που δεν είναι ακόμα στην κυβέρνηση, αν και είναι μέρος, βέβαια, του συστήματος. Δεν υπάρχουν μεσοβέζικα πράγματα. Θα το πούμε καθαρά: Ή μαύρο ή άσπρο. Καθαρά πράγματα. 
          Αυτό που χρειάζεται να κάνουν σήμερα οι νέοι άνθρωποι, για τους οποίους τα πράγματα είναι πολύ χάλια, πρώτα απ’ όλα στον τόπο δουλειάς και στον κλάδο, οργάνωση και ταξική πάλη. Όσο περισσότερη, τόσο σε πιο δύσκολη θέση φέρνεις την εργοδοσία. Φοιτητικό κίνημα, σπουδαστικό, οργάνωση απ’ τα κάτω, όχι αυτός ο εκφυλισμός που υπάρχει. Μαζικές διαδικασίες, οργάνωση, συμμετοχή των φοιτητών με όρους διαπάλης. Δεν μπορεί να υπάρχει πλήρης συμφωνία μέσα στα πλαίσια του φοιτητικού κινήματος. Θα γίνει και διαπάλη, αλλά με μαζικές διαδικασίες, οργανωμένος αγώνας, σχεδιασμένος όχι τυφλά ξεσπάσματα. Τα τυφλά δεν ξεσπάσματα δεν φοβίζουν κανέναν, μπορούν να τα κουμαντάρουν.
          Χρειάζεται χειραφέτηση του λαού βάζοντας ζήτημα ανατροπής στο επίπεδο της εξουσίας. Δεν μπορεί να υπάρξει λύση στο επίπεδο της οικονομίας, δίχως να προηγηθεί ανατροπή στο επίπεδο της εξουσίας. Βεβαίως, αυτός ο δρόμος, επειδή ακριβώς θα φοβίζει τον αντίπαλο θα οδηγεί, ενδεχομένως, είτε σε απόσπαση κάποιων κατακτήσεων, είτε στην αποτροπή των χειρότερων.
          Σήμερα, στους λαούς γίνονται διεργασίες και όλο και πιο δύσκολα θα μπορούν να σχηματίζουν κυβερνήσεις μετά από εκλογές. Θα αναζητούν συνεργασίες. Το πολιτικό σύστημα δε θα είναι πολύ σταθερό. Αυτή την αστάθεια του πολιτικού συστήματος, όταν συμβεί, πρέπει να την εντείνουμε ακόμα πιο πολύ.
          Κι εδώ φοβίζουν το λαό ότι θα γίνει χάος. Δε θα γίνει χάος. Χάος θα γίνει όταν το πολιτικό σύστημα είναι ασταθές και ο λαός είναι στο σπίτι του. Τους ανοίγεις το δρόμο να τα λύσουν μεταξύ τους. Όταν ο λαός είναι στο δρόμο, σταθμίζει κάθε φορά την κατάσταση, χαράζει τη στρατηγική. Αυτοί πρέπει να είναι αδύναμοι και το λαϊκό κίνημα πρέπει να δυναμώνει. Θα φτάσει και κάποια στιγμή που θα υπάρχει και μια σχετική ισορροπία για την τελική αναμέτρηση ανάμεσα μας.
          Επομένως, αυτές τις μέρες θα ακούσουμε μεγάλα καμπανάκια κινδύνου,  ότι καταστρέφεται η Ελλάδα. Δεν πρόκειται να καταστραφεί η Ελλάδα, το ζήτημα είναι οι εργαζόμενοι να μην υποστούν τα προβλήματα.

 
ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ κ.κ. ΠΑΠΟΥΛΙΑ - ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ



          Η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, πρέπει να αψηφήσουν τα τρομοκρατικά καλέσματα για συναίνεση και εθνική συνεννόηση, να οργανώσουν την πάλη τους σε κάθε τόπο δουλειάς και να αντεπιτεθούν. Σε διαφορετική περίπτωση η σημερινή άθλια κατάσταση που ζει ο λαός θα μοιάζει ονειρική μπροστά σε αυτή τη ζωή που του ετοιμάζουν η πλουτοκρατία και το πολιτικό της προσωπικό. Κανένα χρέος δεν πρέπει να αναγνωρίσει ο λαός, πάλη για αποδέσμευση από την ΕΕ με λαϊκή εξουσία.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΣΟΦΙΑΝΟΥ,
ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΠΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
& ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΑΘΗΝΑΣ
ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ


          Εκφράζουμε την οδύνη και τον αποτροπιασμό μας για τη στυγερή δολοφονία του 44χρονου στην Αθήνα. Αντί η κυβέρνηση να ενισχύει συνεχώς τους κατασταλτικούς μηχανισμούς που στρέφονται κατά του λαού και του κινήματος, πρέπει να πάρει επειγόντως μέτρα προστασίας της λαϊκής οικογένειας, που δοκιμάζεται και από την όξυνση μιας πολύμορφης εγκληματικότητας των διάφορων κυκλωμάτων ληστειών, ναρκωτικών, πορνείας, εκμετάλλευσης των μεταναστών -και όχι μόνο- στο κέντρο της Αθήνας και στις συνοικίες.
          Δεν είναι άμοιρη ευθυνών και η δημοτική αρχή, σημερινή και χθεσινή, που δεν έχουν πάρει μέτρα βελτίωσης της ζωής των κατοίκων, Ελλήνων και μεταναστών.

ΑΘΗΝΑ 10/5/2011                            ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: