Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

« ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Β. ΓΙΟΥΜΑΤΖΙΔΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ ΑΠΟ ΧΑΛΑΖΟΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΚΕΡΑΣΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΕΔΕΣΣΑΣ ΚΑΙ ΑΛΜΩΠΙΑΣ »

Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Πέλλας, μετά από συνάντηση που πραγματοποίησε σήμερα, 17-5-2011, με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστα Σκανδαλίδη, ζήτησε την άμεση παρέμβαση του Υπουργού για την κάλυψη από τις ζημιές που υπέστησαν από χαλαζόπτωση οι κερασοπαραγωγοί των περιοχών Έδεσσας και Αλμωπίας, καθώς και οι παραγωγές των μήλων και ροδακίνων.
Ειδικότερα, ο Βουλευτής τόνισε ότι «ο Νομός Πέλλας αποτελεί μία περιοχή που ασχολείται κυρίως με τη γεωργία και την κτηνοτροφία, στηρίζοντας την οικονομία του στον πρωτογενή τομέα. Η έντονη χαλαζόπτωση, όμως, που έπληξε τις περιοχές της ορεινής Έδεσσας και Αλμωπίας χθες και σήμερα προκάλεσαν σημαντικές καταστροφές στις καλλιέργειες των κερασιών, μήλων και ροδακίνων».
Γι’ αυτό το λόγο ζήτησε από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να δράσει άμεσα και να δοθεί εντολή στον ΕΛΓΑ Βέροιας να ξεκινήσουν οι εκτιμήσεις του ΕΛΓΑ προκειμένου να μην υποστεί ανεπανόρθωτο πλήγμα ο αγροτικός κόσμος της περιοχής. Ο Υπουργός δεσμεύτηκε σε μια αντικειμενική και ορθολογιστική εξατομίκευση των ζημιών και σε αποζημίωση αυτών το ταχύτερο δυνατόν από τον ΕΛΓΑ. Κλείνοντας τη συνάντηση του με τον Υπουργό, ο κ. Γιουματζίδης υπογράμμισε ότι θα βρίσκεται σε διαρκή επαφή και επικοινωνία με το Υπουργείο προκειμένου να λυθεί ένα ζήτημα, το οποίο θα προκαλέσει σοβαρότατα προβλήματα στην οικονομία της περιοχής. Ταυτόχρονα, τον ενημέρωσε ότι θα καταθέσει την Τετάρτη 18-5-2011 σχετική ερώτηση στη Βουλή μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: