Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ

Ένα ιδιαίτερο τουρνουά μπάσκετ πραγματοποιείται στην πόλη μας αυτές τις ημέρες. Το Κέντρο Πρόληψης ΟΡΑΜΑ μας έχει συνηθίσει σε πρωτοβουλίες για την πρόληψη κατά των ναρκωτικών, αλλά και κατά του καπνίσματος. Αυτή τη φορά με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καπνίσματος, που είναι θεσμοθετημένο να γιορτάζεται στις 31 Μαΐου, το ΟΡΑΜΑ διοργάνωσε τουρνουά μπάσκετ για να δοθεί έμφαση στο μήνυμα ότι ο εθισμός στη νικοτίνη δεν καλύπτει καμία ανάγκη, παρά μόνο δημιουργεί προβλήματα στην υγεία του καπνιστή και των γύρω του.
Το τουρνουά συνδιοργανώνουν με το Κέντρο Πρόληψης ΟΡΑΜΑ, ο Δήμος Έδεσσας και ο Α.Σ. Πανεδεσσαϊκός, ενώ ο Δήμος Έδεσσας συμμετέχει στο τουρνουά και με ομάδα μπάσκετ. Μάλιστα, η ομάδα του Δήμου Έδεσσας πέρασε στο δεύτερο γύρο του τουρνουά, μετά από τέσσερις αγώνες και συνεχίζει την προσπάθειά της για να σταλεί το μήνυμα της διοργάνωσης σε όσους περισσότερους αποδέκτες γίνεται.
Οι προκριματικοί αγώνες θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή, 27 Μαΐου, από τις 15:30 έως το βράδυ με τη διεξαγωγή τεσσάρων αγώνων.
Το Σάββατο, 28 Μαΐου, θα διεξαχθούν οι Ημιτελικοί αγώνες, με ώρες έναρξης 15:30 και 18:30, ενώ μεταξύ των δύο αγώνων θα γίνει διαγωνισμός τριπόντων.
Η τελική φάση του τουρνουά θα διεξαχθεί το απόγευμα της Κυριακής, 29 Μαΐου. Ο μικρός τελικός θα διεξαχθεί στις 15:30, στη συνέχεια θα γίνει αγώνας Β’ Δημοτικού, ενώ ο τελικός του τουρνουά θα πραγματοποιηθεί στις 18:30 στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Έδεσσας.
Καλούνται όλοι οι Εδεσσαίοι να συμμετάσχουν ενεργά διατρανώνοντας το μήνυμα κατά του καπνίσματος  μαζί με τις ομάδες που συμμετέχουν στη διοργάνωση και τα στελέχη του Κέντρου Πρόληψης ΟΡΑΜΑ.


Γραφείο Τύπου
Δήμου Έδεσσας

Δεν υπάρχουν σχόλια: