Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ «ΕΞΩΤΙΚΑ ΠΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΤΑΪΒΑΝ»


Το απόγευμα της Τετάρτης, 4 Μαΐου 2011, στην αίθουσα του Παρθεναγωγείου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας με τίτλο «Εξωτικά Πουλιά της Ταϊβάν», που εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων ΑΝΟΙΞΗ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ & ΤΗ ΒΕΓΟΡΙΤΙΔΑ με τίτλο «Εαρινό Φεστιβάλ – ΑνθοΕδεσσα – Εικαστικός Μήνας Μάιος». Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποίησαν ο Δήμαρχος Έδεσσας, κ. Δημήτριος Γιάννου και η Πρέσβειρα της Ταϊβάν στη χώρα μας, κ. Elisabeth Tsou, ενώ στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Εμπορικός Ακόλουθος της Ταϊβάν, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι τοπικών φορέων και πολλοί πολίτες της Έδεσσας.
Η εκδήλωση των εγκαινίων ξεκίνησε με το καλωσόρισμα της Υπεύθυνης Κέντρου Ενημέρωσης Άγρα – Βρυτών – Νησίου, κ. Ειρήνης Σκούλη, που αναφέρθηκε στην περιβαλλοντική σημασία της έκθεσης και τους συντελεστές.
Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Έδεσσας, κ. Γιώργος Ρουμελιώτης, αφού καλωσόρισε την Πρέσβειρα της Ταϊβάν και τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση, έκανε μία σύντομη παρουσίαση του προγράμματος ΑΝΟΙΞΗ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ & ΤΗ ΒΕΓΟΡΙΤΙΔΑ δίνοντας έμφαση στον ιδιαίτερο χαρακτήρα των εφετινών εκδηλώσεων που επεκτείνονται και στη Δημοτική Ενότητα Βεγορίτιδας. Μάλιστα προανήγγειλε την προσπάθεια επέκτασης των δραστηριοτήτων του Ωδείου Έδεσσας στην Άρνισσα για την εξυπηρέτηση όλων των δημοτών.
Ο Δήμαρχος Έδεσσας, κ. Δημήτριος Γιάννου στο καλωσόρισμά του αναφέρθηκε στις άριστες σχέσεις που δημιουργήθηκαν με την πρέσβειρα της Ταϊβάν και μπορούν να αποτελέσουν αφετηρία για μελλοντική συνεργασία της Έδεσσας με τη μακρινή αλλά εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και πλούσια ασιατική χώρα, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην αξιοποίηση της πολιτισμικής κληρονομιάς και του ιδιαίτερου φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής του Δήμου Έδεσσας. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «Σε ένα ιστορικό κτήριο της Έδεσσας φιλοξενούμε μία έκθεση με θέμα το φυσικό περιβάλλον. Η Έδεσσα μία πόλη με πλούσια πολιτιστική κληρονομιά, είναι πρωτεύουσα ενός Δήμου με σπάνιους οικοτόπους. Στόχος μας είναι να δομήσουμε σε αυτούς τους δύο άξονες την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.
Η συνεργασία μας με την Πρεσβεία της Ταϊβάν είναι μία ευκαιρία για προβολή της περιοχής, αλλά και για μελλοντικές συνεργασίες».
Η πρέσβειρα της Ταϊβάν, κ. Elisabeth Tsou, αφού εκδήλωσε την ικανοποίηση της από τη φιλοξενία και τη διοργάνωση, αναφέρθηκε συνοπτικά στη χώρα της, τις προοπτικές ανάπτυξης σχέσεων συνεργασίας και έδειξε ιδιαίτερη ευαισθησία σε ότι αφορά στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. Δήλωσε μάλιστα ότι έμεινε ενθουσιασμένη από τους υγροτόπους της περιοχής και τη φυσική ομορφιά του τόπου μας.
Η πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση με φωτογραφίες εξωτικών πουλιών θα είναι ανοιχτή για το κοινό στην αίθουσα του Παρθεναγωγείου για τις επόμενες δέκα ημέρες, κατά τις ώρες 9:00 – 13:00 και 18:00 – 20:00.

Γραφείο Τύπου
Δήμου Έδεσσας


Επισυνάπτονται οι φωτογραφίες:
1: Ο Δήμαρχος Έδεσσας, κ. Δημήτριος Γιάννου με την πρέσβειρα της Ταϊβάν, κ. κ. Elisabeth Tsou
2: Η Πρέσβειρα της Ταϊβάν, κ. κ. Elisabeth Tsou δείχνει στο Δήμαρχο Έδεσσας, κ. Δημήτριο Γιάννου, τον Πρόεδρο ΔΣ της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Έδεσσας, κ. Γιώργο Ρουμελιώτη και την Υπεύθυνη του Κέντρου Ενημέρωσης Άγρα – Βρυτών – Νησίου, κ. Ειρήνη Σκούλη τις φωτογραφίες της έκθεσης.
3: Άποψη της έκθεσης φωτογραφίας «Εξωτικά Πουλιά της Ταϊβάν»

Δεν υπάρχουν σχόλια: