Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

ΑΠΕΡΓΙΑ 11 ΜΑΗ


         Εργαζόμενη, εργαζόμενε, γυναίκα, νέα και νέε, άνεργε, συνταξιούχε, οικονομικέ μετανάστη,

H απεργία στις 11 του Μάη δεν είναι μια ακόμη απεργία . Πρέπει να πλημμυρίσουν τώρα οι δρόμοι με ανθρώπους του μόχθου, να νεκρώσουν οι χώροι δουλειάς, να βουίξουν οι γειτονιές. Να μην επικαλούνται η τρόικα και η κυβέρνηση τη συναίνεση των εργαζομένων.
           Με τις σημαίες του ΠΑΜΕ, με δυνάμωμα της οργάνωσης και σε συμμαχία με τους αυτοαπασχολούμενους και τους φτωχούς αγρότες μπορούμε να φέρουμε τα πάνω κάτω. Όλοι και όλες με ένα σύνθημα: Αρνούμαστε να κάνουμε άλλες θυσίες για την πλουτοκρατία. Απαιτούμε τώρα μέτρα προστασίας για τους ανέργους, τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους.
                        Όλοι στην απεργία με το ΠΑΜΕ !
·       ΕΔΕΣΣΑ  - στους Μικρούς Καταρράκτες  στις 11 π.μ.
·       ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ  -  στη Πλατεία ΕΠΟΝ ( Πεζόδρομος )  στις 11 π.μ.       

        Να σταθούμε απέναντι  στην εργοδοτική τρομοκρατία, το μέτωπο εργοδοσίας, κυβέρνησης, ΝΔ, αλλά και των δυνάμεών τους στο συνδικαλιστικό κίνημα, την ψευτιά και την παραπληροφόρηση.
Αυτοί δεν αλλάζουν. Να αλλάξουμε εμείς θέση και στάση στο κίνημα. Οι ανάγκες μας, οι ανάγκες των οικογενειών μας πάνω απ’ όλα και όχι τα συμφέροντα και τα κέρδη της πλουτοκρατίας.
Η κυβέρνηση κλιμακώνει τον πόλεμο εναντίον των κατακτήσεων του λαού με νέο κύμα αντιλαϊκών μέτρων: μείωση μισθών και συντάξεων, τσεκούρωμα επιδομάτων, κατάργηση ωραρίων, Συλλογικών Συμβάσεων, νέα φορολογικά βάρη, ιδιωτικοποιήσεις, ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας. Ετοιμάζεται νέα επίθεση στο Ασφαλιστικό με την κατάργηση των Βαρέων κι Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων (ΒΑΕ), την απαλλαγή της εργοδοσίας από ασφαλιστικές εισφορές, πετσοκόβονται οι επικουρικές συντάξεις. Όλα είναι μέτρα που ενισχύουν το κεφάλαιο και την κερδοφορία του. Να δυναμώσουμε τη ταξική ενότητα και συσπείρωση. Μόνο έτσι  μπορούμε να γίνουμε ισχυροί και να αντεπιτεθούμε. Αδύναμοι είμαστε, όταν ο καθένας είναι μόνος του.
                              Καμία εμπιστοσύνη σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ!
Κρύβουν την αλήθεια, ότι όλα τα μέτρα που παίρνονται ήταν στο Πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, γιατί αυτό απαιτούσε το συμφέρον των μονοπωλίων. Προσπαθούν να αφοπλίσουν την αγανάκτηση του λαού, αφού παρουσιάζουν τα ελλείμματα, το μνημόνιο και την τρόικα ως υπαιτίους για τη δεινή κατάσταση που βιώνουν οι εργαζόμενοι, αθωώνοντας έτσι την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που δήθεν αναγκάζεται να πάρει σκληρά μέτρα. Οι θέσεις τους και το πλαίσιο δράσης που προτείνουν είναι άσφαιρα πυρά ευθυγραμμισμένα με την κεντρική πολιτική γραμμή του κεφαλαίου και της κυβέρνησης, αφού προβάλλουν ως διέξοδο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας, δηλαδή της κερδοφορίας του κεφαλαίου, που είναι η γενεσιουργός αιτία της οικονομικής κρίσης.
Έχουμε οι εργαζόμενοι & τ’άλλα λαϊκά στρώματα πληρώσει βαρύ τίμημα για λογαριασμό της πλουτοκρατίας. Τα 75 δις που θέλει να μαζέψει η κυβέρνηση για το πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης, θα επιχειρήσει για άλλη μια φορά να τα αντλήσει από το εργατικό – λαϊκό εισόδημα προς όφελος των μεγάλων επιχειρήσεων. Όλα τα άλλα περί προστασίας αδυνάτων, πάταξης της φοροδιαφυγής και άλλα συναφή είναι εξολοκλήρου παραπλανητικά και ψευδή.
Επιβάλλεται τώρα η οργανωμένη πάλη μέσα σε όλους τους χώρους δουλειάς . Αυτή τη στιγμή που έχει ήδη μειωθεί ο μισθός εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων, που καταργούνται οι συλλογικές συμβάσεις και προωθούνται οι ατομικές, αναδεικνύεται με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο το πόσο αναγκαία είναι η οργάνωση της αντεπίθεσης των εργαζομένων για μπλοκάρισμα της περιστολής μισθών, φρενάρισμα την ελαστικοποίησης των εργασιακών σχέσεων, διεκδίκηση ικανοποιητικών αυξήσεων στα μεροκάματα & ανθρώπινων συνθηκών δουλειάς , κλπ. ,
Σε κάθε κλάδο ξεχωριστά, αλλά και σε συντονισμό με άλλους, να αποκρούσουμε την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και να πετύχουμε την υπογραφή ικανοποιητικών αυξήσεων σε μισθούς, μεροκάματα, για αποτροπή της αλλαγής των εργασιακών σχέσεων και των μαζικών απολύσεων , προστασία των ανέργων . Η μάχη αυτή πρέπει να εκφραστεί με μαχητικό παρόν στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 11 του Μάη.
Να μην επιτρέψουμε παραπέρα ιδιωτικοποιήσεις , να αντιδράσουμε στη κατασυκοφάντηση των δημοσίων υπαλλήλων και τα στρώσιμο του εδάφους για την παράδοση τα πάντων στο κεφάλαιο. Το κόστος για το λαό θα είναι δραματικό ( πανάκριβο ρεύμα, νερό, πανάκριβες υπηρεσίες ,… ) . Στην Υγεία προωθούν παραπέρα εμπορευματοποίηση, συγχωνεύσεις, κλείσιμο νοσοκομείων και μονάδων του ΙΚΑ, κατάργηση των εξετάσεων και φαρμάκων . Ο λαός με το χέρι βαθειά στην τσέπη & προστασία της υγείας του .              Απορρίπτουμε και καταδικάζουμε τα νέα μέτρα.
Κάτω τα χέρια από τη ζωή των οικογενειών μας.
Θα κλιμακώσουμε τον αγώνα. Θα συνεχίσουμε ως το τέλος της μάχης, για να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική και την εξουσία τους.
Μαχητικό, βροντερό παρόν με το ΠΑΜΕ στην απεργία στις 11 του Μάη !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: