Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Ζητούμε την άμεση χρηματοδότηση με ευθύνη της κυβέρνησης για τη μεταφορά των μαθητών στα σχολεία

Συνεχίζεται ο εμπαιγμός κυβέρνησης, τοπικής διοίκησης στο ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών. Για άλλη μια φορά διακόπτεται η μεταφορά στα σχολεία εξαιτίας της μείωσης της κρατικής επιχορήγησης κατά 20%. Συγκεκριμένα ανακοινώθηκε η οριστική διακοπή των δρομολογίων σε σχολεία της Θεσσαλονίκης, του Κιλκίς και της Ημαθίας από την Πέμπτη 5 Μάη, ενώ ήδη από χθες, Δευτέρα 2 Μάη, σταμάτησαν τα δρομολόγια στην Χαλκιδική. Η πρακτική αυτή στοχεύει στο πέρασμα του κόστους της μεταφοράς των μαθητών στις πλάτες της λαϊκής οικογένειας.
            Η πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και οι επιταγές της ΕΕ και του μνημονίου θέλουν την εκπαίδευση να λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, ως επιχείρηση. Είναι μια πολιτική που κλείνει σχολεία, καταργεί το δωρεάν βιβλίο, διώχνει παιδιά από το σχολείο και εξαπλώνει την υποβάθμιση της μόρφωσης για τα παιδιά του λαού.
Ευθύνη έχει και η περιφερειακή διοίκηση της ΝΔ που συνδράμει σε αυτή την αντιλαϊκή και αντιεκπαιδευτική πολιτική, την υλοποιεί και όταν δημιουργούνται τέτοια προβλήματα ξαναθυμάται τις περικοπές της χρηματοδότησης.
Ζητούμε την άμεση χρηματοδότηση με ευθύνη της κυβέρνησης για τη μεταφορά των μαθητών στα σχολεία, τόσο στην πόλη, όσο και σε χωριά.
Ουσιαστική λύση σε τέτοιου είδους προβλήματα, απαιτεί ο αγώνας για μια λαϊκή δημόσια και δωρεάν παιδεία, χωρίς επιχειρηματική δράση μέσα στο εκπαιδευτικό σύστημα, που θα συγκρούεται με την πολιτική ΠΑΣΟΚ – ΝΔ και ΕΕ για την παιδεία, αλλά και με τις απαιτήσεις της πλουτοκρατίας για το εκπαιδευτικό σύστημα.
 
                               Το Γραφείο Τύπου
                                της Κ.Ο. Κεντρικής Μακεδονίας του Κ.Κ.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: