Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Ο πρώην Δήμαρχος Γιαννιτσων μιλαει στην ΠΕΛΛΑ τηλεοραση


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ στο ‘’Πρώτο Στοιχείο’’ και τον Παύλο Ν. Παπαδόπουλο
Ο Πρώην δήμαρχος Γιαννιτσών, Ν. Παπανικολάου στην ΠΕΛΛΑ τηλεοραση.
ΓΙΑ ΧΥΤΑ

«Είμαι ο πρώτος που θέλει το έργο να προχωρήσει ο ΧΥΤΑ. Δεν θα είμαι πρόεδρος, αλλά θα βοηθήσω τη διαδικασία. Δήλωσα στο ΔΣ και είπα πολιτική τέτοιου είδους δε θα κάνει ο πρώην δήμος Γιαννιτσών, θα είμαι εκεί για ότι χρειαστεί. Θα υπάρξει ο νέος πρόεδρος να αναλάβει με τις δικές του απόψεις. Γιατί πρόκειται για ένα τιτάνιο έργο που είχαμε σχεδιάσει και φέρει τη δική μου σφραγίδα. Γιατί είχε εγκριθεί το πρώτο σκέλος αυτού του τεράστιου περιβαλλοντικού έργου, που πρέπει να προχωρήσει από Σεπτέμβριο και ο ΧΥΤΥ. 
Η δημοπράτηση θα γίνει εντός ολίγου. Το ζήτημα είναι φλέγον. Με ομόφωνη απόφαση ταυτίστηκαν οι απόψεις με το νέο δήμαρχο. Δε θα μπορούσαμε να κάνουμε διαφορετικά και δεν ξέρω γιατί ακούστηκαν διαφορετικές φωνές και τι εξυπηρετούν. Πάντως τα συμφέροντα του δήμου δεν τα εξυπηρετούν και αυτό το απέδειξα με στοιχεία, ό,τι αυτά που λένε δε γίνονται».
ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
«Όταν έχεις φτάσει σχεδόν στον 5ο μήνα για να ψηφίσεις τον προϋπολογισμό, δεν κουνιέται φύλλο, υπάρχουν καθυστερήσεις, γιατί υπήρξε αργοπορία. Μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει απογραφή των πρώην δήμων. Έγινε μια προσπάθεια να παρουσιαστεί ‘’καμένη γη’’ ή κάτι τέτοιο. Αυτή η λογική είναι άλλοθι. Απαξιώνουμε το έργο όλων των πρώην δημάρχων, δεν αρμόζει, νομίζω είναι άτοπο. Η απαξίωση των προηγούμενων δημοτικών αρχών, η διόγκωση των χρεών και η μεγάλη αργοπορία της λήψεως αποφάσεων νομίζω ότι ήταν τα 3 χαρακτηριστικά της νέας δημοτικής αρχής μέχρι σήμερα που προσπαθεί να βρει το βηματισμό της για να προχωρήσει».  
Δείτε όλη τη συνέντευξη

Δεν υπάρχουν σχόλια: