Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Τελευταία Συνεδρίαση του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΥΡΩΑΠ – Ανάληψη καθηκόντων νέας Διοίκησης υπό την Προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη κ. Θεοδωρίδη

Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα και φιλική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε η τελευταία Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Αμιγούς Νομαρχιακής Επιχείρησης Ευρωπαϊκής Ανάπτυξης (ΕΥΡΩΑΠ) η οποία είχε τη διαχείριση του Χιονοδρομικού Κέντρου Βόρας-Καϊμακτσαλάν.

Παρόν ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης ο οποίος συνεχάρη και ευχαρίστησε τον Πρόεδρο κ. Ιορδάνη Τσομπασίδη και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου κκ. Δ. Γρηγοριάδη, Α. Χρυσίδη, Γ. Ταρσούνα, Ι. Κλιμεντίδη και Ι. Τσάκο για την άριστη συνεργασία που είχαν τους τελευταίους μήνες, όπως και για τη χρηστή διοίκηση που άσκησαν.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης παρουσιάστηκαν τα πεπραγμένα από τη διαχείριση της τελευταίας θητείας, δυόμιση χρόνων περίπου και έγινε λεπτομερής παρουσίαση της οικονομικής κατάστασης της εταιρίας. Ιδιαίτερη ενότητα αποτέλεσε το καθεστώς διαχείρισης του Χιονοδρομικού Κέντρου. Ο κ. Θεοδωρίδης αναφέρθηκε στον έλεγχο που πραγματοποιείται από τους ελεγκτές δημόσιας διοίκησης το πόρισμα των οποίων είναι σημαντικό για τη συνέχεια, άκουσε με προσοχή τα στοιχεία για τα πεπραγμένα και ιδιαίτερα τις οφειλές της ΕΥΡΩΑΠ και επισήμανε ότι στο επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο θα εξεταστούν όλα τα θέματα και κυρίως τα οικονομικά.

Ακολούθησε η εκλογή και συγκρότηση σε σώμα του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της επιχείρησης, σύμφωνα με τη νομοθεσία και το καταστατικό της. Πρόεδρος εξελέγη ο κ. Θ. Θεοδωρίδης, Αντιπρόεδρος ο κ. Α. Ρυσάφης, Γενικός Γραμματέας η κα. Μ. Καράμπελα και μέλη οι κκ. Κ. Καρυπίδης, Χ. Βερυκούκης, Μ. Βλάχου-Κατσάρα και Σ. Κεχαγιάς. Επίσης, ορίστηκαν εκκαθαριστές οι οποίοι θα αποτυπώσουν τις απαιτήσεις και υποχρεώσεις της εταιρίας και θα προετοιμάσουν τη μετάβαση σε ένα νέο καθεστώς με τη δημιουργία μίας νέας εταιρίας.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο αναλαμβάνει την ηγεσία της επιχείρησης μέχρι την τελική εκκαθάρισή της από τους οριζόμενους εκκαθαριστές. Το τελικό προϊόν της εκκαθάρισης θα μεταβιβαστεί στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και της νέας εταιρίας που θα δημιουργηθεί στην οποία κύριος μέτοχος θα είναι η Περιφέρεια.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεοδωρίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ευχαριστώ ειλικρινά τον Πρόεδρο και τα μέλη του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΥΡΩΑΠ, για την ποιότητα της συνεργασία μας και τη συμβολή τους στην τοπική Ανάπτυξη της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας. Η εμπειρία που απόκτησαν και η τεχνογνωσία που αναπτύχθηκε στην εταιρία με τη συμμετοχή τους, αποτελούν πολύτιμο κεφάλαιο για τη νέα διοίκηση. Παρά το γεγονός ότι διανύουμε μία δύσκολη περίοδο μεγάλης οικονομικής στενότητας, έχουμε όραμα για την ανάπτυξη του Χιονοδρομικού Κέντρου και συνολικά του φυσικού και πολιτισμικού πλούτου της Πέλλας. Στόχος μας είναι η αξιοποίηση των τοπικών πλουτοπαραγωγικών πόρων να γίνεται προς όφελος της τοπικής αγοράς και κοινωνίας. Υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι άνθρωποι, έχουμε επιχειρηματικές ιδέες και εμπειρία στον διεθνή ανταγωνισμό μέσω της εξαγωγικής δραστηριότητας του πρωτογενή τομέα, αυτό που χρειάζεται είναι η οργάνωση της ανάπτυξης σε μία ρεαλιστική και υγιή βάση. Αποστολή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου είναι η τακτοποίηση όλων των εκκρεμοτήτων και η προετοιμασία για τη μετάβαση στο νέο καθεστώς με νομιμότητα, διαφάνεια και αξιοκρατία».  


Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας στην Αθήνα για την προώθηση των έργων στην Πέλλα

Τη Δευτέρα 16/05 και την Τρίτη 17/05, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης μετέβη στην Αθήνα όπου είχε συναντήσεις με σημαντικά πρόσωπα της κυβέρνησης και υπηρεσιακούς παράγοντες υπουργείων και οργανισμών του δημοσίου.

Στο πλαίσιο των συνεργασιών που είχε ο κ. Θεοδωρίδης, συναντήθηκε με την Υφυπουργό Απασχόλησης και βουλευτή Πέλλας κα. Θεοδώρα Τζάκρη. Κεντρικό θέμα της συζήτησής τους ήταν το σύνολο των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, αλλά και έργα τα οποία έχουν εγκριθεί και αναμένεται η ολοκλήρωση της διαδικασίας δημοπράτησης ανάθεσής τους. Με την ευκαιρία, ο κ. Θεοδωρίδης ενημέρωσε την Υφυπουργό για την αναπτυξιακή στρατηγική της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας καθώς επίσης και για τις πρόσφατες πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει ο ίδιος για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης και τη διασφάλιση του εισοδήματος των κατοίκων.

Οι δυνατότητες ανάπτυξης της περιοχής, όπως τόνισε, είναι πάρα πολλές και ενισχύονται από νέες τάσεις στην αγορά που πριμοδοτούν την ποιότητα και την ανάπτυξη διαπροσωπικών σχέσεων εμπιστοσύνης μεταξύ παραγωγών και καταναλωτών. Επιπλέον, στόχος της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας είναι η επιτυχής διαχείριση και προβολή των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής,  του μοναδικού φυσικού πλούτου που διαθέτει και των δυνατοτήτων εναλλακτικού τουρισμού που μπορεί να αποβεί σημαντική πηγή εισοδήματος και βάση για τη βελτίωσης της ποιότητας ζωής των ανθρώπων της Πέλλας.

Η τακτική ενημέρωση και συνεχής συνεργασία σε όλα τα επίπεδα μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη και της κας Υφυπουργού, όπως και με όλους τους άλλους θεσμικούς παράγοντες και φορείς, σε τοπικό, περιφερειακό και κεντρικό επίπεδο,  είναι σημαντική για την παρακολούθηση της αναπτυξιακής πορείας της Πέλλας και την έγκαιρη ανάληψη πρωτοβουλιών και παρεμβάσεων όπου χρειάζονται.  

Ο κ. Θεοδωρίδης, κατά την παραμονή του στην πόλη των Αθηνών έλαβε μέρος στη συνεδρίαση της Κτηματικής Εταιρίας του Δημοσίου όπου συζητήθηκε το θέμα του Χιονοδρομικού Κέντρου Βόρας-Καϊμάκτσαλαν. Στην εισήγησή του τόνισε ότι στις 30/6/ 2011 λήγει η μίσθωση του Χιονοδρομικού, συνεπώς θα πρέπει οι αρμόδιοι να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να συνεχιστεί η εύρυθμη λειτουργία του. Στην ευρύτερη περιοχή του Χιονοδρομικού Κέντρου έχουν πραγματοποιηθεί σημαντικές επενδύσεις του δημοσίου και ιδιωτών και θα πρέπει να αξιοποιηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο προς όφελος της τοπικής και εθνικής οικονομίας.

Ακόμη, συμμετείχε στη συνεδρίαση του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων όπου συζητήθηκαν τα έργα σχολικής στέγης της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας. Είχε συνεργασία για τα ενταγμένα και τα σχεδιαζόμενα έργα και συζήτησε το ακριβές χρονοδιάγραμμα υλοποίησής τους. Οι σχολικές υποδομές αποτελούν σημαντική προτεραιότητα τόσο για τον ίδιο, όσο και για τον Περιφερειάρχη κ. Παναγιώτη Ψωμιάδη.

Τέλος, ως εκπρόσωπος της ΕΝΑΕ, έλαβε μέρος στη συνεδρίαση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας και, ειδικότερα, στο Συμβούλιο Κοινωνικού Ελέγχου Επιθεώρησης Εργασίας, όπου συζητήθηκαν διάφορα θέματα που απασχολούν την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας. Η έμφαση ήταν στην προστασία των συμφερόντων και δικαιωμάτων των εργαζομένων, καθώς επίσης και στην τήρηση της νομοθεσίας που αφορά τις συνθήκες εργασίας, αμοιβής και ασφάλειας που τους παρέχονται.

ª

Δεν υπάρχουν σχόλια: