Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

« Πότε θα δοθεί παράταση για να εξετασθούν οι αιτήσεις που εκκρεμούν για την ταχτοποίηση διαθέσιμων κατεχόμενων εκτάσεων ».

Με την υπ’ αριθ. 4694/07-10-2010 ερώτησή μου, σας ζητούσα να δώσετε τη δυνατότητα στις επιτροπές απαλλοτριώσεων των πρώην Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων της χώρας να εξετάσουν τις αιτήσεις των ενδιαφερομένων που εκκρεμούν για απόχτηση τίτλου ιδιοκτησίας σε διαθέσιμες κατεχόμενες εκτάσεις, από τη στιγμή που δεν κατέστη δυνατό να επιλυθούν όλες οι υπάρχουσες υποθέσεις με το Ν. 3147/2003. Όπως μάλιστα σας επισήμανα, ειδικότερα στο Ν. Πέλλας το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα έντονο, αφού εκκρεμούν 3.000 εμπρόθεσμα υποβληθείσες αιτήσεις συμπολιτών μου, οι οποίοι κατέχουν για πολλά χρόνια τέτοιες εκτάσεις και επιθυμούν την ταχτοποίησή τους.
Επειδή  στην απάντηση που μου δώσατε, αναφέρατε μεν ότι το Υπουργείο αντιμετωπίζει θετικά το συγκεκριμένο ζήτημα, έκτοτε όμως έχει παρέλθει πολύμηνο χρονικό διάστημα χωρίς να υπάρχει καμία απολύτως εξέλιξη.
          ΕΡΩΤΑΣΘΕ εκ νέου κύριε Υπουργέ,
Πότε θα δώσετε παράταση για να εξετασθούν όλες οι εκκρεμείς αιτήσεις για την ταχτοποίηση διαθέσιμων κατεχόμενων εκτάσεων;
Εάν θα δώσετε το δικαίωμα σε όσους συνανθρώπους μας έχουν διαθέσιμες κατεχόμενες εκτάσεις και δεν υπέβαλαν σχετική αίτηση (είτε λόγω ελλιπούς ενημέρωσης, είτε επειδή δεν πρόλαβαν) να μπορέσουν στο μέλλον να διεκδικήσουν τίτλο ιδιοκτησίας για τις εκτάσεις αυτές;
Ο Ερωτών  
Γιώργος Καρασμάνης
Κοσμήτορας της Βουλής
Βουλευτής Πέλλας

Δεν υπάρχουν σχόλια: