Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Διαμαρτυρία των αγροτών της Πέλλας στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας και συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη

Σήμερα, 19/05 Επιτροπή Αγροτών της περιοχής της Αγίας Φωτεινής της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, όπου οι καλλιέργειες υπέστησαν μεγάλη καταστροφή από τη χθεσινή σφοδρή χαλαζόπτωση, προέβη σε συμβολική κατάληψη του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας. Ειδικότερα, οι αγρότες συγκεντρώθηκαν με γεωργικούς ανελκυστήρες στο προαύλιο της έδρας της Περιφερειακής Ενότητας, στην Έδεσσα και ζήτησαν να συναντηθούν με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Θεόδωρο Θεοδωρίδη.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε, οι αγρότες επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας στον κ. Αντιπεριφερειάρχη με κύρια αιτήματα τη γρήγορη και σωστή εκτίμηση της ζημιάς που υπέστησαν οι καλλιέργειές τους και την άμεση οικονομική αποζημίωση.

Ο κ. Θεοδωρίδης ενημέρωσε την Επιτροπή ότι ήδη οι γεωπόνοι της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας έχουν αρχίσει την καταγραφή των καταστροφών στις πληγείσες περιοχές και υπογράμμισε ότι θα κινηθούν έγκαιρα όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για την έγκαιρη καταβολή των αποζημιώσεων. Ακόμη, τόνισε ότι βρίσκεται σε συνεννόηση και με τις αρμόδιες κεντρικές υπηρεσίες για να ενισχυθεί το έργο της εκτίμησης των ζημιών από επιπλέον επιστημονικό προσωπικό.

Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης εξέφρασε τη συμπαράστασή του στους αγρότες και δεσμεύτηκε για τη συνεχή στήριξη των προσπαθειών τους. Παράλληλα, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι το θέμα θα επιλυθεί άμεσα με προσωπικές και συνολικές ενέργειες των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας. Οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, στέκονται αρωγοί στην προσπάθεια των αγροτοκαλλιεργητών με συνεχή ενημέρωση για τα δρώμενα και τις αλλαγές σε θέματα αγροτικής ανάπτυξης, καλλιεργητικών πρακτικών, επιχειρηματικότητας, φορολογικά, κοινοτικών ενισχύσεων, ακόμη και κοινωνικού τουρισμού. Στόχος είναι η συνεχής βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους αγρότες και η υποστήριξή τους ώστε να μπορέσουν να εξασφαλίσουν ένα σταθερό εισόδημα προερχόμενο από περισσότερες πηγές το οποίο να μην εξαρτάται από τις κοινοτικές επιδοτήσεις, μεσάζοντες ή ακραία καιρικά φαινόμενα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: