Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Επιστολή διαμαρτυρίας Αντιπεριφερειάρχη για το ενδεχόμενο κατάργησης του Ειρηνοδικείου Κρύας Βρύσης

Την έντονη διαμαρτυρία του για τη φημολογούμενη αναστολή λειτουργίας του Ειρηνοδικείου Κρύας Βρύσης, εκφράζει με επιστολή του στον αρμόδιο Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Χάρη Καστανίδη, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης. Η συγκεκριμένη εξέλιξη προστίθεται στην ειλημμένη απόφαση κατάργησης του τοπικού Παραρτήματος του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και έχει προκαλέσει την ανησυχία και αγανάκτηση της τοπικής κοινωνίας, η οποία βιώνει έντονα τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης και την αποδυνάμωση της περιοχής.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

«Κύριε Υπουργέ,
Οι πολίτες της ελληνικής περιφέρειας το τελευταίο χρονικό διάστημα βιώνουν, με ιδιαίτερα οδυνηρό τρόπο, τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης που έχει πλήξει τη χώρα μας. Στην οικονομική δυσπραγία που αντιμετωπίζει η τοπική αγορά, έρχονται να προστεθούν μία σειρά ανορθολογικών κυβερνητικών αποφάσεων που ο κοινός νους και η τοπική κοινωνία αμφισβητούν την αποτελεσματικότητά τους για την αντιμετώπιση του οικονομικού αδιεξόδου.

Πριν από λίγες ημέρες, με απόφαση του αρμόδιου Διοικητή, αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας του τοπικού Παραρτήματος ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Κρύας Βρύσης. Τις ημέρες αυτές έχει αναπτυχθεί μία έντονη φημολογία για την κατάργηση του Ειρηνοδικείου της Κρύας Βρύσης.

Όπως γνωρίζετε λόγω των ιδιαίτερων δεσμών σας με την περιοχή, ο κάμπος της Κρύας Βρύσης αποτελεί μία περιοχή με ιδιαίτερα δυναμική αγροτική και επιχειρηματική δραστηριότητα. Το συγκεκριμένο Ειρηνοδικείο εξυπηρετεί μεγάλο όγκο υποθέσεων και η ενδεχόμενη μεταφορά του στις εγκαταστάσεις των δικαστηρίων της πόλης των Γιαννιτσών θα δημιουργήσει σειρά προβλημάτων που θα μειώσουν το επίπεδο της ποιότητας εξυπηρέτησης των πολιτών (οικονομική επιβάρυνση λόγω άσκοπης μετακίνησης, καθυστερήσεις στην εκδίκαση των υποθέσεων, κυκλοφοριακό, κ.ά.). Εδώ και πολλά χρόνια εξάλλου, αγωνιζόμαστε για την ανέγερση του νέου Δικαστικού Μεγάρου στα Γιαννιτσά,  καθώς οι υφιστάμενες εγκαταστάσεις δεν καλύπτουν τις αντίστοιχες ανάγκες εκδίκασης των υποθέσεων και ποιοτικής εξυπηρέτησης των πολιτών (ενώ το συγκεκριμένο έργο έχει εγκριθεί, δεν έχει ξεκινήσει ακόμη η κατασκευή του).

Με την παρούσα επιστολή, σας μεταφέρω την έντονη ανησυχία και διαμαρτυρία των πολιτών της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας και, ιδιαίτερα, των κατοίκων της Κρύας Βρύσης, που καθημερινά βλέπουν να διαψεύδονται οι προσδοκίες τους για τολμηρές και αποτελεσματικές παρεμβάσεις με ορίζοντα τη θωράκιση και ενδυνάμωση της ελληνικής περιφέρειας απέναντι στην οικονομική ύφεση.

Ελπίζοντας στην προσωπική ευαισθησία σας, αναμένω να εξετάσετε με ιδιαίτερη προσοχή το ενδεχόμενο κατάργησης του συγκεκριμένου Ειρηνοδικείου και να αναλάβετε πρωτοβουλίες ενδυνάμωσης και ενίσχυσης των τοπικών κοινωνιών. Ας μη μετατρέψουμε την οικονομική κρίση σε κοινωνική.

Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας παραμένουν στη διάθεσή σας για την παροχή συμπληρωματικών πληροφοριών. Με την ευκαιρία, εύχομαι επιτυχία στο δύσκολο και σημαντικό έργο σας.

Με εκτίμηση,

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας
Θεόδωρος Ι. Θεοδωρίδης»

Δεν υπάρχουν σχόλια: