Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΛΓΑ


Στις προτεραιότητες της Γραμματείας Αγροτικού της Νέας Δημοκρατίας της οποίας επικεφαλής είναι ο Γιώργος Καρασμάνης είναι η ριζική αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος του ΕΛΓΑ, το οποίο ως γνωστόν με τον Νόμο τον οποίο ψήφισε η σημερινή Κυβέρνηση έχει μεταβληθεί από στήριγμα του αγρότη σε ένα ληστρικό εισπρακτικό σύστημα με στόχο αποκλειστικό την είσπραξη δυσβάσταχτων εισφορών.
Για το λόγο αυτό ο Γιώργος Καρασμάνης απηύθυνε επιστολή προς τους συναδέλφους του ζητώντας τους ιδέες και προτάσεις προκειμένου να διαμορφωθεί ο κορμός μιας πρότασης Νόμου τον οποίο η Νέα Δημοκρατία θα καταθέσει στην Βουλή και θα ζητήσει την υπερψήφιση της.
Η επιστολή αυτή δίνεται στην δημοσιότητα ως πρόσκληση προς όλους τους ενδιαφερόμενους αγρότες, φορείς κλπ προκειμένου να καταθέσουν κι αυτοί τις απόψεις τους για την σύνταξη του τελικού Σχεδίου Νόμου.
Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής :    
  
Αγαπητή/έ   Συνάδελφε                                                                      
Mε την παρούσα επιστολή θέλω να σας ανακοινώσω ότι, σε συνεργασία με τον Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης, συγκροτήθηκε Επιτροπή υπό την προεδρία μου, αποτελούμενη από τεχνοκράτες, η οποία έχει ως αποκλειστικό αντικείμενο τη ριζική αναμόρφωση του συστήματος ασφάλισης της αγροτικής παραγωγής από τον ΕΛΓΑ.
Το θέμα είναι εξαιρετικά επίκαιρο καθώς, με νόμο που ψήφισε τον περασμένο Σεπτέμβριο η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ,  υποχρεώνει όλους τους αγρότες να προκαταβάλουν σημαντικά αυξημένες, σε σχέση με προηγούμενα χρόνια, ασφαλιστικές εισφορές, που έχουν χαρακτηρισθεί και ως «χαράτσια», πριν τη συγκομιδή και εμπορική διακίνηση της σοδειάς τους.  Δηλαδή, να προκαταβάλουν υποχρεωτικά εισφορές, δίχως να γνωρίζουν εάν και πόση θα έχουν παραγωγή, που θα πρέπει να είναι ασφαλισμένη.
          Στόχος μας ως Επιτροπή είναι να συντάξουμε πρόταση νόμου, προσαρμοσμένη τόσο στις εθνικές, όσο και στις κοινοτικές συνθήκες, που θα διασφαλίζει απόλυτα τους γεωργο-κτηνοτρόφους για πλήρη ασφαλιστική κάλυψη απέναντι σε θεομηνίες, σε απώλεια εισοδήματος και από  ζημιές του φυτικού και ζωικού τους κεφαλαίου.
          Είναι αυτονόητο πως, σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια ζητούμε από όλους εσάς προτάσεις, ιδέες, ώστε η πρόταση νόμου που θα υποβάλουμε   να στοχεύει στη δημιουργία ενός πραγματικού υποστηρικτικού μηχανισμού του αγροτικού κόσμου και όχι σε έναν οργανισμό απρόσωπο, τυπολάτρη και ανάλγητο, όπως έχει καταντήσει σήμερα ο ΕΛΓΑ.
Με εκτίμηση
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ
Γραμματέας Αγροτικού
Βουλευτής Πέλλας

Δεν υπάρχουν σχόλια: