Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΕΛΓΑ

Μετά τα εκβιαστικά  «χαράτσια» σε βάρος των μικρομεσαίων αγροτών με τις εξοντωτικές και υπερπολλαπλάσιες ασφαλιστικές  εισφορές ανά στρέμμα, με ταυτόχρονη  δυνατότητα  μείωση της αποζημίωσής τους σε περίπτωση καταστροφών, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και η Διοίκηση του ΕΛΓΑ προβαίνουν σε νέα προκλητική αυθαιρεσία με πολλαπλές επιπτώσεις.
    Ουσιαστικά  απέλυσαν 16 Γεωτεχνικούς και υπάρχουν άλλοι 29 που έπονται παρόλο ότι δούλευαν πάνω από 6 χρόνια και δύο χρόνια ως μόνιμοι, πετώντας τους κυριολεκτικά στο δρόμο, αν και χρειάζονται πολλούς περισσότερους ως εκτιμητές .
  
    Αφαίρεσαν στην πράξη κάθε δικαίωμα στην εργασία, μεγαλούργησε η αυθαιρεσία και παύει κάθε ίχνος δημοκρατίας και ελευθερίας. Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Η κατάπτυστη και απάνθρωπη αυτή απόφαση είναι με καθαρή την πολιτική βούληση, ακολουθώντας πιστά τις αντιεργατικές επιταγές του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, χρησιμοποιώντας διάφορα νομικά τερτίπια για να καλυφθούν οι καταστρεπτικές για το λαό πολιτικές τους.
     Είναι στα πλαίσια της πολιτικής της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και της ΕΕ για ιδιωτικοποίηση των Γεωργικών Ασφαλίσεων και παράδοση του ΕΛΓΑ στο ιδιωτικό κεφάλαιο. Οι επιπτώσεις  έχουν αρχίσει να φαίνονται, σε συνδυασμό με τους δραστικούς περιορισμούς και τη συρρίκνωση στην κάλυψη των εξόδων των οδοιπορικών των υπαλλήλων του ΕΛΓΑ. Έτσι δεν γίνονται εκτιμήσεις για τις καταστροφές  των καλλιεργειών και οι αγρότες είναι ξεκρέμαστοι.
   
    Η ΠΑΣΥ καταγγέλλει την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τη Διοίκηση του ΕΛΓΑ, συμπαραστεκόμαστε στους απολυμένους Γεωτεχνικούς, σμίγουμε τις δυνάμεις μας  στη σύγκρουση που απαιτείται για να μην περάσουν στη πράξη αυτές οι πολιτικές.
    Καλούμε την κυβέρνηση στην άμεση επαναπρόσληψη και στελέχωση του ΕΛΓΑ με Γεωτεχνικούς και την ικανοποίηση  των  δίκαιων αιτημάτων τους για τα οδοιπορικά έξοδα.
   Διεκδικούμε έναν ΕΛΓΑ αποκλειστικά κρατικό φορέα με επαρκή κρατική χρηματοδότηση και πλήρη ασφάλιση της γεωργικής παραγωγής και του ζωικού και φυτικού κεφαλαίου,  για το 100% των ζημιών από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους.
   Καλούμε σε μαζική συμμετοχή, αγρότες και γεωτεχνικούς στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ το Σάββατο 28 Μάη, να αποκρούσουμε  τη νέα επιδρομή , που οδηγεί  το λαό από τη φτώχεια στην εξαθλίωση.
Η συμμετοχή είναι χρέος, για να μην περάσουν τα μέτρα –καρμανιόλα.
Μάης 2011                ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΣΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: