Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Το ΚΔΑΠμεΑ της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α. Πέλλας στην 1η Ανθοέκθεση Γιαννιτσών.

 Το Εργαστήριο Κεραμικής του ΚΔΑΠμεΑ της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π. συμμετείχε με κεραμικά έργα  μικρών διαστάσεων για τον κήπο, στην 1η επιτυχημένη και εξαιρετικά όμορφη Ανθοέκθεση Γιαννιτσών από τις 21 έως τις 28 Ιουνίου.

Ο Δήμος Πέλλας έδωσε την ευκαιρία στους εκπαιδευόμενους του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες να εκθέσουν τις Κεραμικές δημιουργίες τους, να επικοινωνήσουν με τους επισκέπτες, να δείξουν ότι μπορούν να παράγουν και να συναλλάσσονται.
Οι εκπαιδευόμενοι του ΚΔΑΠμεΑ Γιαννιτσών χάρηκαν ιδιαίτερα την όλη διαδικασία, τόσο της προετοιμασίας μέσα στο εργαστήριο κεραμικής, όσο και την επικοινωνία με τους επισκέπτες, γεγονός που αποτελεί μέρος του προγράμματος, εκπαίδευσης και κοινωνικοποίησης του Κέντρου.
Οι πολίτες των Γιαννιτσών και της γύρω περιοχής ανταποκρίθηκαν με μεγάλο ενδιαφέρον στην προσπάθεια γι’ αυτό τους ευχαριστούμε πολύ. Επίσης ευχαριστούμε:

Τους εκθέτες των φυτωρίων, κ. Ματζίρη Απόστολο, κα Λούσπα Ερασμία, κ. Ναϊμ, οι οποίοι χάρισαν φυτά που στόλισαν το περίπτερο του ΚΔΑΠμεΑ και έκαναν πρόταση να επισκεφθούν οι εκπαιδευόμενοι του κέντρου τους χώρους των φυτωρίων τους για ξενάγηση και δραστηριότητα. Την κα Κατερίνα Καρίπογλου για την επιτυχή επιμέλεια της έκθεσης, τους υπαλλήλους του Δήμου Πέλλας για το συνεχές ενδιαφέρον καθ’όλη την διάρκεια της έκθεσης. Τις μαθήτριες του τμήματος ενηλίκων Κεραμικής της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π. και όλους τους φίλους του χώρου για την εθελοντική τους εργασία. Όλο το προσωπικό του ΚΔΑΠμεΑ και τον Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Φίλων κ. Χρήστο Παπαδόπουλο, που στήριξαν την προσπάθεια και βοήθησαν στην επιτυχία της έκθεσης.
Κατά την διάρκεια της έκθεσης έγιναν επισκέψεις σχολείων, όπου η εκπαιδεύτρια του τμήματος Κεραμικής κα Αγγελική Παπαδοπούλου έδειξε στα παιδιά με απλό τρόπο πώς να πλάθουν με πηλό, πουλάκια και λουλούδια. Οι μικροί επισκέπτες έφυγαν από την έκθεση, παίρνοντας μαζί με τα χρώματα και αρώματα των λουλουδιών τις κεραμικές δημιουργίες τους.

Αξίζουν συγχαρητήρια στον Δήμαρχο κ. Γρηγόρη Στάμκο και σε όλο το επιτελείο του για την επιτυχή πρωτοβουλία της 1ης Ανθέκθεσης στα Γιαννιτσά. Ευχόμαστε να γίνει θεσμός και να συνεχιστεί αυτή και άλλες παραπλήσιες δραστηριότητες.
Το Εργαστήριο Κεραμικής του ΚΔΑΠμεΑ είναι ανοιχτό σε επισκέψεις και δράσεις σχολείων κάθε ηλικίας. Μία από τις φετινές επισκέψεις έγινε από το τμήμα της Δασκάλας και συγγραφέα παραμυθιών κας Κικής Δημητριάδου, η οποία εξήγησε στους εκπαιδευόμενους του ΚΔΑΠμεΑ πως γίνεται ένα παραμύθι, διάβασε αποσπάσματα και το χάρισε στα παιδιά του Κέντρου. Ακολούθησε στο εργαστήριο κατασκευή κοσμήματος από πηλό και γυαλιά με σκοπό να δοθούν ως δώρα την Γιορτή της Μητέρας. Όλη η εμπειρία ήταν πολύ όμορφη και ενδιαφέρουσα και για τις δύο πλευρές.

Για το ΚΔΑΠμεΑ
η Εκπαιδεύτρια του Εργαστηρίου Κεραμικής
Αγγέλα Παπαδοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: