Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη κ. Θεοδωρίδη με την Αντιπροσωπεία της Ταϊπέι στην Ελλάδα.

Συνάντηση με αντιπροσωπεία της Ταϊπέι στην Ελλάδα και, συγκεκριμένα, με την Πρέσβη κα. Ελισάβετ Τσού και με τον Δ/ντη Οικονομικού του παραρτήματος κ C.J. LO είχε σήμερα το μεσημέρι (Πέμπτη, 05/05) ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης,
στο γραφείο του στην έδρα της Π.Ε. Πέλλας, στην Έδεσσα. Η επίσκεψη της κυρίας Τσού πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο προγραμματισμένων επαφών της με ελληνικές τοπικές αρχές και στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν θέματα συνεργασίας στον τομέα του εμπορίου (αγροτικά προϊόντα) και στον τουρισμό. Επιπλέον, συζητήθηκε η ανταλλαγή τεχνογνωσίας (know-how) σε θέματα πληροφορικής και οργάνωσης πληροφοριακών συστημάτων. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτριος Γιάννου και ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας κ. Δίου Αναστάσιος.

Η κυρία Πρέσβειρα, έμεινε πολύ ικανοποιημένη από την συνάντηση και επίσκεψη στην Πέλλα και αφού ευχαρίστησε τον κ. Αντιπεριφερειάρχη για τη φιλοξενία και την εποικοδομητική συνάντηση που είχαν, τον προσκάλεσε στην Ταϊπέι για τον προσεχή Νοέμβριο, στο πλαίσιο διεθνούς έκθεσης τουρισμού. Ακόμη, δεσμεύτηκε για συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος μελλοντικά.

Σε δήλωσή του ο κ. Θεοδωρίδης αναφέρει: «Η παγκοσμιοποίηση και η προώθηση της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο καθιστούν αναγκαίες πρωτοβουλίες που διευρύνουν τους εμπορικούς και επιχειρηματικούς ορίζοντες. Όπως έχω δηλώσει πολλές φορές, επενδύουμε στην εξωστρέφεια και για το λόγο αυτό συμμετέχουμε σε πολλές δράσεις διεύρυνσης των δημοσίων σχέσεων και της επικοινωνίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με στρατηγικούς εταίρους στην Ευρώπη και όλο τον κόσμο. Μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα η περιοχή των ανερχόμενων Οικονομιών της Νοτιοανατολικής Ασίας. Είναι μεγάλες αγορές, με πολύ μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης και, τα τελευταία χρόνια, ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για τα θέματα της ποιότητας και της καινοτομίας. Η υψηλή ποιότητα των τοπικών αγροτικών προϊόντων της Πέλλας, όπως και των μεταποιημένων προϊόντων μας μπορούν να αποτελέσουν τη βάση μακροπρόθεσμης εμπορικής συνεργασίας. Επίσης, η ιστορία της Πέλλας (γενέτειρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου) και ο φυσικός πλούτος της ευρύτερης περιοχής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, αποτελούν ελκυστικούς προορισμούς για επισκέπτες από τις παραπάνω χώρες. Και στον τομέα αυτό εφαρμόζουμε μία συνεκτική πολιτική, με ιδιαίτερη εστίαση στον τομέα της τουριστικής ταυτότητας, της κατάλληλης και σύγχρονης προσαρμογής του τουριστικού προϊόντος, των τουριστικών υποδομών και της ποιότητας γενικά των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Στον τομέα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, η χώρα μας έχει κάνει κάποια σημαντικά βήματα τον τελευταίο χρόνο και αποτελεί τομέα ο οποίος εντάσσεται στις προτεραιότητες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Περιφερειάρχη μας κ. Παναγιώτη Ψωμιάδη. Ήδη αξιοποιείται ο εξοπλισμός που υπάρχει για την πραγματοποίηση τηλεδιασκέψεων για τη βελτίωση της εσωτερικής διοικητικής λειτουργίας και μεγάλος αριθμός στελεχών εκπαιδεύεται στη χρήση του ενιαίου ηλεκτρονικού πρωτοκόλλου που αποτέλεσε από τις πρώτες σημαντικές δράσεις της Περιφέρειας για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και τη διαφάνεια. Στόχος μας είναι να αξιοποιήσουμε τις νέες τεχνολογίες στον τομέα της ενημέρωσης, των εύκολων και γρήγορων συναλλαγών, αλλά και ενίσχυσης της δημοκρατίας (e-democracy) με δράσεις ηλεκτρονικής διαβούλευσης, ηλεκτρονικών δημοψηφισμάτων και ηλεκτρονικής αναμετάδοσης, σε πραγματικό χρόνο, των συνεδριάσεων και συναντήσεων που αφορούν στον αναπτυξιακό προγραμματισμό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: