Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Eλλοχεύει ο κίνδυνος να τιναχτεί κυριολεκτικά στον αέρα η διαδικασία επιστροφής στους αγρότες του ΦΠΑ και του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης

Ο Γραμματέας Αγροτικού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Πέλλας, κ. Γιώργος Καρασμάνης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση :
        «Σύγχυση και αναβρασμός επικρατεί στους αγρότες, καθώς δύο μήνες μετά την ψήφιση στη Βουλή του νομοσχεδίου για το Μητρώο Εμπόρων αγροτικών προϊόντων,
η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δεν έχει εκδώσει ακόμα τις απαιτούμενες αποφάσεις για τη λειτουργία του Μητρώου.
        Αποτέλεσμα: Οι μεν έμποροι, εξαγωγείς, συσκευαστές, τυποποιητές και μεταποιητές αγροτικών προϊόντων να μην μπορούν να εγγραφούν στο Μητρώο και να πάρουν τον απαραίτητο κωδικό, ο οποίος θα πρέπει υποχρεωτικά να αναγράφεται στα τιμολόγια αγοράς αγροτικών προϊόντων. Οι δε αγρότες, των οποίων έχει ήδη ξεκινήσει η συγκομιδή και εμπορία των προϊόντων τους, να μην είναι σε θέση να ελέγξουν εάν οι έμποροι στους οποίους θα διαθέσουν τη σοδειά τους είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο και αξιόπιστοι.
        Ταυτόχρονα, ελλοχεύει ο κίνδυνος να τιναχτεί κυριολεκτικά στον αέρα η διαδικασία επιστροφής στους αγρότες του ΦΠΑ και του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για το αγροτικό πετρέλαιο, καθώς με τον ψηφισθέντα νόμο η μη αναγραφή του ειδικού αριθμού εγγραφής στο Μητρώο (κωδικός) συνεπάγεται τη μη αναγνώριση από τις φορολογικές αρχές των τιμολογίων και τη μη απόδοση επιστροφής ΦΠΑ και ΕΦΚ.
        Η σημερινή κατάσταση επιβεβαιώνει, για άλλη μια φορά, την προχειρότητα, αλλά και την επιπολαιότητα, με την οποία η κυβέρνηση χειρίζεται τα σημαντικά αγροτικά θέματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: