Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Απάντηση ΕΚΕ σε ανακοίνωση της Διαπραγματευτικής Ομάδας Συμπυρήνου Ροδακίνου σχετικά με τις συμβάσεις στο συμπύρηνο


Επιστολή, στην οποία δίνονται απαντήσεις της Ένωσης Κονσερβοποιών Ελλάδας (ΕΚΕ) σε δημοσιεύματα που παρουσιάζουν ανακοίνωση της Διαπραγματευτικής Ομάδας Συμπυρήνου Ροδακίνου μετά από συνάντηση που είχαν οι δύο φορείς, εξέδωσε η Ένωση.
Ειδικότερα η επιστολή της ΕΚΕ αναφέρει:
Στις σημερινές εφημερίδες διαβάσαμε την ανακοίνωση της Διαπραγματευτικής Ομάδας Συμπυρήνου Ροδακίνου. Για άρση κάθε παρεξήγησης, γίνονται γνωστά τα ακόλουθα:
1. Ο Πρόεδρος της Ε.Κ.Ε. συναντήθηκε με την τριμελή επιτροπή διαπραγμάτευσης τρεις φορές. Σ’ αυτές τις συναντήσεις αντηλλάγησαν απόψεις για το προϊόν, χωρίς φυσικά να γίνει κάποιου είδους διαπραγμάτευση.
2. Η Ε.Κ.Ε. από το καταστατικό της, την σχετική νομοθεσία αλλά και ανάλογες αποφάσεις της Επιτροπής Ανταγωνισμού, ΔΕΝ διαπραγματεύεται και δεν υπογράφει συμβάσεις μεταποίησης.
3. Οι συμβάσεις μεταποίησης είναι έργο των Ομάδων Παραγωγών και των βιομηχανιών μεταποίησης.
4. Τέλος προκαλεί απορία η επιμονή ενός μη θεσμικά κατοχυρωμένου φορέα, όπως είναι η Διαπραγματευτική Ομάδα Συμπυρήνου Ροδακίνου στην διεκδίκηση αρμοδιοτήτων υπογραφής συμβάσεων, που ξεκάθαρα συγκρούονται με τις διατάξεις του ανταγωνισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: