Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Λύθηκε οριστικά το πρόβλημα της ύδρευσης στην Όρμα

Σε μια πολύ σημαντική παρέμβαση προχώρησε η Δ.Ε.Υ.Α. Αριδαίας, με την οποία επιλύθηκε οριστικά το μακροχρόνιο πρόβλημα της ύδρευσης του Τ.Δ. Όρμας. Πιο συγκεκριμένα, η Δημοτική Επιχείρηση προχώρησε στην υδρομάστευση μιας νέας πηγής και στην κατασκευή δικτύου 2.200 μέτρων, το οποίο συνδέθηκε με την υπάρχουσα δεξαμενή ύδρευσης του χωριού, με σκοπό να αντιμετωπιστεί το μακροχρόνιο πρόβλημα της λειψυδρίας που αντιμετώπιζαν οι κάτοικοι, ιδίως τους θερινούς μήνες.
Μετά τη συγκεκριμένη παρέμβαση η δεξαμενή τροφοδοτείται με τη διπλάσια ποσότητα νερού, καλύπτοντας όχι μόνο τις παρούσες, αλλά και τις μελλοντικές ανάγκες ύδρευσης που θα προκύψουν από την επέκταση του οικισμού, δεδομένης της τουριστικής ανάπτυξης που γνωρίζει η Όρμα τα τελευταία χρόνια.
Αξίζει να αναφερθεί ότι επρόκειτο για μια δύσκολη κατασκευή, λόγω του δύσβατου της περιοχής, στην οποία χρησιμοποιήθηκαν αγωγοί πολυαιθυλενίου τρίτης γενιάς, οι καλύτεροι που κυκλοφορούν στην αγορά, διασφαλίζοντας την άριστη ποιότητα της κατασκευής.
Αναφερόμενος στο έργο ο Δήμαρχος Αριδαίας κ. Πέτρος Ζέρζης δήλωσε τα εξής :“Προεκλογικά δεσμευτήκαμε ότι θα αλλάξουμε την εικόνα των οικισμών. Στα πλαίσια αυτά, προχωρήσαμε σε μια σειρά έργων, δίνοντας βαρύτητα σε έργα ύδρευσης και αποχέτευσης, σε αντιπλημμυρικά έργα και σε ασφαλτοστρώσεις οδών. Τα χρήματα που διαθέσαμε για τα παραπάνω έργα ξεπερνούν κατά πολύ αυτά που δόθηκαν από τις προηγούμενες διοικήσεις. Όσον αφορά στον οικισμό της Όρμας, προχωρήσαμε στο παραπάνω έργο, αφουγκραζόμενοι τα προβλήματα των κατοίκων. Δεν επιλέξαμε τη λύση της γεώτρησης, καθώς αυτή θα είχε υψηλό κόστος λειτουργίας, το οποίο θα επιβάρυνε τη Δ.Ε.Υ.Α.Α. και κατ’ επέκταση τους κατοίκους του χωριού. Παράλληλα, παρεμβήκαμε και μέσα στο χωριό, προχωρώντας στην κάλυψη των ανοιχτών τσιμενταυλάκων, ένα έργο το οποίο ολοκληρώθηκε πρόσφατα. Ταυτόχρονα, μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Δ.Ε.Υ.Α.Α., τρία νέα έργα κατασκευής αποχετευτικών δικτύων όμβριων υδάτων στα Τ.Δ. Προμάχων, Λουτρακίου και Σωσάνδρας παίρνουν το δρόμο της υλοποίησής τους, καθώς βρισκόμαστε στη φάση της εγκατάστασης του εργολάβου, ενώ το αντίστοιχο έργο στο Τ.Δ. Αλώρου έχει ολοκληρωθεί.
Συνεχίζουμε κανονικά το έργο μας για το οποίο θα κριθούμε από τους δημότες μας σε λιγότερο από δύο μήνες.”

Δεν υπάρχουν σχόλια: