Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΒΑΣΔΟΚΑ - ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ-"Πρόεδρος Συλλόγου Φίλων Ζώων "Η Ελπίδα"

O δήμαρχος Αριδαίας κ. Πέτρος Ζέρζης μου έκανε την πρόταση και την τιμή να με καλέσει να συμμετάσχω στον συνδυασμό του ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.
Αποδέχτηκα την πρότασή του θεωρώντας ότι στον νέο του αγώνα για τον ενιαίο δήμο της Αλμωπίας, θα μπορέσω να προσφέρω και να βάλω κι εγώ ένα ή περισσότερα λιθαράκια για την πρόοδο και τον εκσυγχρονισμό αυτού του τόπου. Να προσφέρω σε τομείς που με ενδιαφέρουν και αφορούν σε ένα μεγάλο κεφάλαιο, το κεφάλαιο της ζωοφιλίας, το οποίο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το περιβάλλον και τον πολιτισμό του τόπου όπου ζούμε και ειδικότερα να βοηθήσω ώστε να βρεθούν οι ανθρωπιστικές λύσεις στο μεγάλο πρόβλημα που λέγεται «αδέσποτα ζώα» και απασχολεί όλους τους πολίτες φιλόζωους και μη, αλλά και σε θέματα που αφορούν την άγρια ζωή και την πλούσια πανίδα του τόπου μας.
Με την πολιτική είναι η πρώτη φορά που ασχολούμαι όμως θα ήθελα, όσον αφορά στους συνυποψήφιους μου από όλες τις παρατάξεις και συνδυασμούς, να προτείνω και να παρακαλέσω, να αφήσουμε όλοι την βαρετή πια ξύλινη γλώσσα που ακούμε από τους πρωτοκλασάτους πολιτικούς στις ειδήσεις των μεγάλων αθηναϊκών καναλιών και να μιλήσουμε για την ουσία των πραγμάτων και με το αίσθημα της πολυαναφερόμενης εθνικής συμφιλίωσης. Άς μην το ακούμε μόνο αυτό το αίσθημα, ας το αισθανθούμε κιόλας.
Συνθήματα όπως: «ζήτω η Ελλάδα», «πρώτα η Αλμωπία», «καλύτερο αύριο» και άλλα τέτοια γλαφυρά και πλέον γραφικά, νομίζω πως δεν εκφράζουν κανέναν. Αντίθετα, η αγανάκτηση και η κούραση στους πολίτες που ζούνε την καθημερινότητά τους με όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, την οικονομική κρίση, την κρίση στα αγροτικά προϊόντα, την ανεργία που μαστίζει την περιοχή, είναι εμφανής πια και τα πολιτικά τερτίπια και τεχνάσματα όπως και τα βαρύγδουπα λόγια και συνθήματα, δεν πείθουν.
Οι υποψήφιοι, δεν είμαστε αντίπαλοι στρατιώτες που μαχόμαστε επάνω στο κουφάρι της κατακαημένης Ελλάδας, για το ποιος θα σκυλέψει το πτώμα της για να πάρει τα χρυσά της κοσμήματα. Είμαστε ανταγωνιστές σε κοινό στίβο και πρέπει να διαθέτουμε την ευγενή άμιλλα και να αγωνιζόμαστε σεβόμενοι τους όποιους κανόνες. Και αν χάνουμε, πρέπει να αποδεχόμαστε την ήττα μας και να στηρίζουμε τον νικητή και όχι να τον υπομονεύουμε. Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει, αλλά είναι πολλά χρόνια ετοιμοθάνατη. Εμείς οφείλουμε να την γιατρέψουμε και όχι να της δώσουμε τη χαριστική βολή.
Λέξεις λοιπόν, όπως «εκλογική μάχη, αντίπαλα στρατόπεδα, «απλός στρατιώτης της παράταξης» και άλλα τέτοια, παραπέμπουν σε πόλεμο και φανατίζουν και πυροδοτούν εντάσεις, πρέπει δε, κάποια στιγμή να εκλείψουν από το λεξιλόγιο των Ελλήνων πολιτικών αλλά και των όποιων εφημερίδων θέλουν να αυτοχαρακτηρίζονται ανεξάρτητες και ακομμάτιστες. Ο ρόλος των εφημερίδων αν θέλουν να λέγονται ανεξάρτητες πολιτικών χρωμάτων, θεωρώ πως πρέπει να είναι τέτοιος που να μεταφέρουν αποστασιοποιημένα τα πραγματικά γεγονότα, ώστε να ενημερώνονται αμερόληπτα οι αναγνώστες τους. Κανένας φυσικά δεν ισχυρίζεται ότι ο ρόλος της ενημέρωσης είναι εύκολο πράγμα.
Και μία επισήμανση προς τους υποψηφίους: Ο ρόλος της δημοσιογραφίας είναι πολύ σημαντικός και οι άνθρωποι που υπηρετούν αυτόν τον χώρο, πασχίζοντας για την ενημέρωση των πολιτών, είναι πολλοί σημαντικοί για όλους μας και πρέπει να αναγνωρίζουμε την συνεισφορά τους στο κοινό καλό. Θα παρακαλούσα λοιπόν όλους τους υποψηφίους που κατεβαίνουν στον εκλογικό αγώνα για να προσφέρουν στον τόπο, αυτό που αυτοί θεωρούν ότι μπορούν να δώσουν, να μην απαξιώνουν αυτόν τον ρόλο και να καταλάβουν ότι μέσω αυτών των δημοσιογράφων, των εφημερίδων, των blogs, του ραδιοφώνου κλπ, ενημερώνονται οι πολίτες, αποκτούν άποψη, λόγο και κρίνουν για το ποιος αξίζει ή όχι. Χάρη στην ενημέρωση, γκρεμίζονται οι παρωχημένες αντιλήψεις και ο κόσμος αλλάζει. Η έπαρση κύριοι, κάνει κακό στο δημόσιο συμφέρον. Παρακαλώ λοιπόν, λίγο σεβασμό, ιδίως στα νέα παιδιά που έχουν μπει στον χώρο της ενημέρωσης, που αποφάσισαν να μείνουν στην περιοχή μας και είναι το μέλλον της.
Εγώ προσωπικά δηλώνω ότι σ΄αυτόν τον αγώνα, μαζί με τον Πέτρο Ζέρζη, δεν θα ακολουθήσω κανένα διαφημιστικό τρικ για να φανώ ικανότερη και πιο αρεστή. Και αν αυτό δεν είναι αρκετό για να εκλεγώ δημοτική σύμβουλος στον νέο δήμο Αλμωπίας, την επόμενη μέρα ξέρω ακριβώς πού θα πάω: στην δουλίτσα μου. Συνεχίζοντας να προσφέρω σ’ αυτόν τον τόπο με όποιο τρόπο μπορώ και πάντοτε ενεργά.
Όσον αφορά στην συμπεριφορά των πολιτικών, αρχηγών συνδυασμών, υποψηφίων δημοτικών συμβούλων και άλλων, πιστεύω πως για να μπορέσουμε οι Έλληνες να απαλλάξουμε τον τόπο μας από την μιζέρια της ψωροκώσταινας, πρέπει όλοι όσοι διαδραματίζουν ενεργό ρόλο, να σταθούν στο ύψος του θεσμικού τους καθήκοντος και να πράττουν πάντα με αίσθημα ευθύνης για το κοινό συμφέρον. Οι πρακτικές που έχουμε συνηθίσει όλοι μας, των πελατειακών σχέσεων, των ρουσφετιών και των χαρισμάτων, χρεοκόπησαν και σίγουρα οπισθοδρόμησαν τη χώρα.
Πλέον μπαίνουμε σε μια εποχή που οφείλουμε να πάμε μπροστά. Άλλη λύση δεν υπάρχει.
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΒΑΣΔΟΚΑ - ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ
"Πρόεδρος Συλλόγου Φίλων Ζώων "Η Ελπίδα"

Δεν υπάρχουν σχόλια: