Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

Ο Αντώνης Σαμαράς στη ΔΕΘ

Την «ανταγωνιστικότητα» και την «εξωστρέφεια» χαρακτήρισε «μεγάλα ζητούμενα για την ελληνική οικονομία» ο πρόεδρος της Ν.Δ., Αντώνης Σαμαράς, μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης του στα περίπτερα της 75ης ΔΕΘ.
«Το ζητούμενο είναι η εξωστρέφεια. Το να δείξουμε ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις έχουν μέσα τους το σπόρο και τη δύναμη να είναι ανταγωνιστικές παγκοσμίως. Γι αυτό το λόγο ήρθαμε εδώ για να συμπαρασταθούμε στην ελληνική επιχείρηση, σε ώρες δύσκολες, σε ώρες σκληρές. Και για να πούμε ταυτόχρονα, ότι υπάρχει προς αξιοποίηση ένα καταπληκτικό ανθρώπινο δυναμικό, που όταν βρει τα κατάλληλα κίνητρα και το γόνιμο έδαφος μπορεί πραγματικά να μεγαλουργήσει», τόνισε ο πρόεδρος της Ν.Δ. και συνέχισε:
«Το μεγάλο ζητούμενο για μας είναι ανταγωνιστικότητα παντού. Είμαστε όμως σε μια περίοδο που ο κόσμος ασφυκτιά και πνίγεται μέσα σε αυτή τη διάσταση, μιας οικονομικής πολιτικής που δε συμπλέει ούτε με τις δυνατότητες που θα είχαμε, ούτε με τα όνειρα που θέλουμε να έχουμε, ούτε με το αύριο που επιζητούμε».
Ο αρχηγός της Ν.Δ. παρέπεμψε στη βραδινή του ομιλία για την οικονομία. Συνεχάρη τους υπαλλήλους και το προσωπικό της διεθνούς έκθεσης για τη διοργάνωση, τονίζοντας ότι «έχουμε υποστεί μεγάλη δυσφήμιση στο εξωτερικό και τέτοιες εκθέσεις είναι διαφήμιση» και συμπλήρωσε:
«Εδώ πάντως, πήραμε μια εικόνα των τεράστιων δυνατοτήτων που διανοίγονται για την ελληνική οικονομία , αν όλοι μαζί προχωρήσουμε και εάν όλοι μαζί αποφασίσουμε ότι το ζητούμενο είναι η ανταγωνιστικότητα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: