Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Συνάντηση υποψήφιου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Μάρκου Μπόλαρη, με παραγωγικούς φορείς, στη Βέροια

Θα έχουμε μία τοπική διακυβέρνηση στην Κεντρική Μακεδονία, αφού την 1 του Γενάρη, μεταφέρονται από την Αθήνα 300 αρμοδιότητες στη Μακεδονία. Θα μπούμε στην πρόκληση, ή μας αρέσει να παριστάνουμε το θύμα της Αθήνας;» τόνισε ο υποψήφιος περιφερειάρχης κ. Μάρκος Μπόλαρης, στη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων της  Ημαθίας και συνέχισε λέγοντας πως «ο ρόλος της αιρετής περιφέρειας, είναι ισχυρά διεκδικητικός, όχι μόνο ως προς την Ελληνική κυβέρνηση, αλλά και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Παρόλα αυτά, κάποιοι επιμένουν σε χρεωκοπημένα μοντέλα διοίκησης, όπως ο  κ. Σαμαράς  που  ζητάει να ξαναστήσουμε το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης. Θέλει δηλαδή επόπτη της Αθήνας και όχι τις δυνάμεις της περιφέρειας να διαχειρίζονται οι ίδιοι το μέλλον τους».
Μάλιστα όταν έγινε αναφορά στην δυνατότητα παρέμβασης της περιφέρειας και σε θέματα παιδείας, ο κ. Μπόλαρης τόνισε «Περιμέναμε μάταια τόσο καιρό από την Αθήνα, να περάσουν στα βιβλία της ιστορίας κάποιες σελίδες για τον πολιτισμό Ελλήνων του Πόντου, της Μικράς Ασίας και της Θράκης. Μάταια, περιμέναμε επίσης να γίνει εκτενής αναφορά στην ιστορία της Ελληνικής επανάστασης στους πρωτεργάτες της, στους οποίους οφείλουμε την ύπαρξη Ελληνικού κράτους. Τώρα λοιπόν, είναι δική μας υποχρέωση και ευθύνη να αποκαταστήσουμε πλέον στην περιφέρεια».
Ο υποψήφιος περιφερειάρχης,εξέφρασε την πεποίθηση πως οι πολίτες , θα επιλέξουν εκπρόσωπους με γνώμονα την ικανότητα των υποψηφίων για αποτελεσματική δουλειά. «Όποιος δε μπορεί να παίξει στη Γ’ εθνική, δε μπορεί να πάει στην Α’. Αυτόν που απέτυχε δε μπορούμε να τον επιβραβεύσουμε για ν’ αναλάβει κάτι μεγαλύτερο» είπε χαρακτηριστικά , ενώ απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τη μεγάλη αναγνωρισιμότητα του Παναγιώτη Ψωμιάδη,επεσήμανε πως «Μπορεί κάποιος να είναι αναγνωρίσιμος γιατί είναι καλός ηθοποιός. Εμένα δε μ’ ενδιαφέρει το φαινόμενο αν δεν έχει ουσία, εγώ θέλω να υπηρετήσω τον τόπο. Θα πάρουμε την πρόκληση επάνω μας, ή θα μείνουμε στο φαίνεσθε» και κατέληξε αναφέροντας πως η επικοινωνία χρειάζεται όταν έχεις να πεις κάτι συγκεκριμένο, το πρόγραμμα σου, τις ιδέες σου, τις δράσεις σου, τους στόχους σου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: