Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΦΙΛΟΖΩΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΡΙΔΑΙΑΣ!

ΝΕΕΣ ΜΑΖΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙΣ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΡΙΔΑΙΑ!
Μεγάλος αριθμός σκυλιών έχει εγκαταλειφτεί τον τελευταίο καιρό στην Αριδαία και την ευρύτερη περιοχή της.
Σκυλιά μεγαλόσωμα, μικρόσωμα, κουτάβια, σε κατάσταση εγκυμοσύνης, άρρωστα. Τα μέλη του φιλοζωικού συλλόγου της Αριδαίας δηλώνουν αγανακτισμένα και απελπισμένα, καθώς οι όποιες προσπάθειες φαίνονται να μην έχουν αποτέλεσμα. "Μόλις πούμε ότι έχουμε θέσει την κατάσταση υπό έλεγχο με τις στειρώσεις και τις υιοθεσίες που κάνουμε, ξαφνικά ερχόμαστε αντιμέτωποι με νέα προβλήματα" δήλωσε η πρόεδρος του φιλοζωικού συλλόγου Αριδαίας και υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό του κ. Πέτρου Ζέρζη, κ. Χριστίνα Βασδόκα.
"Είναι ηλίου φαεινότερο ότι αυτά τα ζώα προέρχονται από άλλους δήμους που δεν εφαρμόζουν προγράμματα περισυλλογής και στειρώσεων και φοβάμαι ότι όσο πλησιάζει η ημερομηνία των εκλογών τόσο το πρόβλημα θα διογκώνεται. Μπροστά στον ψηφοθηρικό βωμό θυσιάζονται αθώες ψυχές!».
Χαρακτηριστικό παράδειγμα, σκυλάκι που είχε χαθεί από την πλατεία Γρανικού στην Έδεσσα μαζί με άλλα ζώα, βρέθηκε στην Άρνισσα! Η αντιπρόεδρος του φιλοζωικού συλλόγου της Έδεσσας κ. Ρία Παπαδοπούλου, μέσω της σελίδας του συλλόγου στο facebook δηλώνει τα εξής: «Βρέθηκε στην Άρνισσα το ημίαιμο χάσκι της φωτο. Για άλλη μια φορά παρουσιάζεται το πρόβλημα της μεταδημότευσης ζώων. Ο δήμος μας, όπως και άλλοι δήμοι μέσα στο νομό, περισυλλέγουν ζώα αδέσποτα και τα μεταφέρουν σε άλλους δήμους για να καθαρίσει λίγο η πόλη από τα αδέσποτα. Είναι άκρως παράνομο και χωρίς καμία λογική. Για άλλη μια φορά καλείται ο δήμος μας να δώσει επαρκείς εξηγήσεις πως βρέθηκε το ζώο εκεί. Και για ποιο λόγο επιτέλους δεν εφαρμόζει πρόγραμμα για τα αδέσποτα.»
«Η αδιαφορία, ανευθυνότητα και απαξίωση στους νόμους του κράτους από τους δημάρχους είναι εξοργιστική. Εδώ και χρόνια προσπαθούμε να προσεγγίσουμε τους δημάρχους, στέλνοντας επιστολές, ζητώντας συναντήσεις, προτείνοντας λύσεις και προσφέροντας την συνεργασία μας» συνεχίζει η κ. Βασδόκα. «Εισπράττουμε πάντα μία πρωτοφανή αδιαφορία. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε σύσκεψη που είχε γίνει στην νομαρχία μετά από πρόσκληση του ίδιου του νομάρχη, για το θέμα των αδέσποτων,
μόνο 3 δήμαρχοι είχαν ανταποκριθεί και φυσικά και αυτή η σύσκεψη δεν απέδωσε καρπούς. Είναι πια γνωστό ότι το θέμα των αδέσποτων και της προστασίας τους είναι τελευταίο, αν όχι ανύπαρκτο στην ατζέντα των δημάρχων! Πρέπει εν' όψει των εκλογών του Νοεμβρίου όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι του νομού να τοποθετηθούν επί του θέματος και να κάνουν γνωστές τις όποιες δεσμεύσεις τους. Γι αυτό το λόγο
ο σύλλογός μας θα συνεργαστεί με τα άλλα φιλοζωικά σωματεία του νομού και τις εθελοντικές ομάδες και θα τους ζητήσει να απαιτήσουν από τους υποψηφίους να απαντήσουν σε ερωτηματολόγιο που ετοίμασε ειδικά για αυτό το θέμα. Θα πρέπει να καταλάβουν αυτοί οι κύριοι που ζητούν την ψήφο των δημοτών τους, ότι οι φιλόζωοι πολίτες που είναι αγανακτισμένοι με την αδιαφορία τους και την παντελή έλλειψη μέριμνας εκ μέρους τους για την προστασία και περίθαλψη των αδέσποτων, είναι πάρα πολλοί και ότι ανάλογα με τις απαντήσεις που θα δώσουν στο ερωτηματολόγιο, θα αποφασίσουν και το πού θα δώσουν την ψήφο τους! Πολιτισμός και έργα δεν είναι μόνο οι όμορφες πλατείες, οι ασφαλτοστρώσεις και τα αρδευτικά κανάλια. Είναι και το να μην συναντάς στους δρόμους κακοποιημένα, άρρωστα και σκοτωμένα αδέσποτα! Επιτέλους θα πρέπει αυτό να το καταλάβουν όλοι οι αιρετοί που αποποιούνται των ευθυνών τους και τα μόνο μέτρα που λαμβάνουν είναι οι φόλες, οι παράνομες μετακινήσεις και οι αθρόες στοιβάξεις των αδέσποτων ζώων μέσα σε άθλια, παράνομα καταφύγια που λειτουργούν χωρίς άδειες από την διεύθυνση κτηνιατρικής, χωρίς καμία από τις προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος για την λειτουργία τους και χωρίς καμία κτηνιατρική επίβλεψη.
Κάνουμε έκκληση στους πολίτες, εάν κάποιος είδε ή γνωρίζει κάτι σχετικά με το θέμα των εγκαταλείψεων στην Αριδαία, να ενημερώσει τον σύλλογο άμεσα έστω και ανώνυμα.».
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΖΩΩΝ ΑΡΙΔΑΙΑΣ «Η ΕΛΠΙΔΑ»
mailto:elpidafs@gmail.com"

Δεν υπάρχουν σχόλια: