Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Αξιοποίηση Χιονοδρομικού Κέντρου Βόρρα - Καϊμάκτσαλαν

Την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου, στο Υπουργείο Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, παρουσία της Υφυπουργού κ. Θεοδώρας Τζάκρη, του Νομάρχη Πέλλας κ. Μιχάλη Καραμάνη, του Προέδρου της ΚΕΔ κ. Δημοσθένη Ασημακόπουλου, του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΚΕΔ κ. Δημήτρη Μαρζάβα και Υπηρεσιακών παραγόντων, επετεύχθη ιστορική συμφωνία για την πρώτη μεγάλη αξιοποίηση και ανάπτυξη Δημοσίου Ακινήτου.
Κατόπιν πολύμηνων διαβουλεύσεων, υπό τον συντονισμό της Υφυπουργού και σε συνεργασία με την ΚΕΔ, αποφασίστηκε η αξιοποίηση και ανάπτυξη του Χιονοδρομικού Κέντρου Βόρρα - Καϊμάκτσαλαν μέσω Διεθνούς Ανοιχτού Διαγωνισμού. Σκοπός του διαγωνισμού, ο οποίος αναμένεται τους προσεχείς μήνες, με άμεση προτεραιότητα, είναι η μακροχρόνια μίσθωση του Χιονοδρομικού Κέντρου  και τμημάτων παραλίμνιων εκτάσεων στη Λίμνη Βεγορίτιδα για τη δημιουργία ναυταθλητικών εγκαταστάσεων και χώρων αναψυχής. Επιπλέον, θα προβλέπεται ο εκσυγχρονισμός και η επέκταση των εγκαταστάσεων του Χιονοδρομικού Κέντρου με μέριμνα την ανάδειξη και ανάπτυξη του ειδικού τουριστικού προϊόντος της περιοχής και τη λειτουργία των εγκαταστάσεων σε δωδεκάμηνη βάση. Έτσι, μέσω της μακροχρόνιας μίσθωσης θα εξασφαλιστούν σταθερά έσοδα για το Ελληνικό Δημόσιο και παράλληλα θα προωθηθεί μια μεγάλη επένδυση που θα ενισχύσει σημαντικά την οικονομική ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας και της ευρύτερης περιοχής.
Μέχρι την ολοκλήρωση του Διεθνούς Ανοιχτού Διαγωνισμού και την ανάδειξη αναδόχου, καθώς και λόγω της επιτακτικής ανάγκης απρόσκοπτης συνέχισης της λειτουργίας του Χιονοδρομικού Κέντρου, την ευθύνη λειτουργίας του εν λόγω Κέντρου διατηρεί η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πέλλας για 1 +1 χρόνια υπό την εποπτεία και τον έλεγχο της Διεύθυνσης Διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.      

Δεν υπάρχουν σχόλια: