Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Μήνυμα για τη νέα σχολική χρονιά από τον υποψήφιο Δήμαρχο του νέου Δήμου Πέλλας, Γρηγόρη Στάμκο


Κάθε νέα σχολική χρονιά αποτελεί από μόνη της μια αφετηρία για μια καινούργια, διαφορετική πορεία, μια ευκαιρία στο ταξίδι της γνώσης, της εμπειρίας, του οράματος για όλους τους μαθητές.


Η φετινή σχολική χρονιά ξεκινάει κάτω από πραγματικά δύσκολες συνθήκες με αισθητή μείωση του αριθμού των εκπαιδευτικών, περικοπή των λειτουργικών δαπανών και συρρίκνωση του οικογενειακού προϋπολογισμού.


Ωστόσο στην διαπαιδαγώγηση των νέων δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνονται περικοπές και εκπτώσεις, γιατί η επένδυση στη γνώση είναι επένδυση στο μέλλον.


Για αυτόν ακριβώς το λόγο, θέλω να διαβεβαιώσω την εκπαιδευτική κοινότητα του δήμου Πέλλας (εκπαιδευτικούς και μαθητές) αλλά και τους γονείς των μαθητών που στηρίζουν επί χρόνια τις προσπάθειες και τον καθημερινό αγώνα των παιδιών τους, ότι θα είμαι δίπλα τους με όλες μου τις δυνάμεις, συμπαραστάτης και αρωγός, ώστε να απολαύσουν όλοι οι μαθητές το κοινωνικό αγαθό της απρόσκοπτης μόρφωσης και της συνεχούς γνώσης.


Το σχολείο και τα μαθήματά του είναι εκείνο το εφαλτήριο που βοηθάει τους μαθητές να δουν τον κόσμο από άλλη σκοπιά, αυτή του πνεύματος, που διαμορφώνει ολοκληρωμένες προσωπικότητες. Τέτοιες προσωπικότητες οραματίζομαι τους σημερινούς μαθητές μας και αυριανούς πολίτες του δήμου Πέλλας με οξύ, παραγωγικό και δραστήριο πνεύμα. Τέτοιες ευκαιρίες αξίζει να δημιουργήσουμε όλοι μαζί για τα παιδιά μας.

Εύχομαι από καρδιάς μια αποδοτική και δημιουργική σχολική χρονιά σε όλους τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές. Καλή δύναμη.

Με τιμή

Γρηγόρης Στάμκος

Υποψήφιος Δήμαρχος Πέλλας




Δεν υπάρχουν σχόλια: