Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

« Επίσκεψη του ΚΕΚΥΚΑμεΑ ΠΕΛΛΑΣ στην ΔΕΘ»


 

      Το ΚΕΚΥΚΑμεΑ Πέλλας στα πλαίσια της ανάπτυξης δράσεων για την ισότιμη ένταξη των Ατόμων με Αναπηρίες σε όλες τις εκδηλώσεις της καθημερινής ζωής  πραγματοποίησε επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010. Στην εκπαιδευτική αυτή εκδρομή συμμετείχαν δωρεάν συνολικά  46 άτομα:  ΑμεΑ-εξυπηρετούμενοι του Κέντρου με το οικογενειακό τους περιβάλλον καθώς και προσωπικό του κέντρου ως συνοδοί τους.
      Η περιήγηση περιλάμβανε περίπτερα όπως: την έκθεση ΄΄insectopia΄΄ όπου δόθηκε η δυνατότητα στα παιδιά να θαυμάσουν  από κοντά 100 διαφορετικά είδη ζωντανών εντόμων και αρθροπόδων, σε συνθήκες που προσομοιώνουν το φυσικό τους περιβάλλον. Επίσης, ιδιαιτέρως ψυχαγωγικό ήταν το περίπτερο ΄΄kid & fun΄΄, όπου προβάλλονταν  θεατρικές παραστάσεις, ακροβατικά, εκπαιδευτικά εργαστήρια, καθώς και το περίπτερο όπου εκθέτονταν χειροποίητα προϊόντα και αξεσουάρ, είδη οικιακής διακόσμησης από διάφορες χώρες της Ανατολής, αλλά και δημιουργίες από μέλη του παραγωγικού εργαστηρίου της Μονάδας Κοινωνικής Φροντίδας΄΄Ο Άγιος Παντελεήμων΄΄ Θεσσαλονίκης.
     Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνονται στην κ. Καρασαβίδου Συλβάνα, Διοικήτρια   της Μ.Κ.Φ ΄΄ Ο Άγιος Παντελεήμων΄΄ Θεσσαλονίκης για την ευγενική της χειρονομία και την δωρεάν παραχώρηση οδηγού και λεωφορείου για την μετακίνηση των εξυπηρετούμενων, καθώς και στους Υπεύθυνους της HELEXPO για την δωρεάν είσοδο των μελών του ΚΕΚΥΚΑμεΑ στους χώρους της  Διεθνούς Έκθεσης.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: