Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΕΠΙΔΕΙΝΩΝΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ!

Mετά τις οργισμένες δηλώσεις της προέδρου του φιλοζωικού συλλόγου Αριδαίας ν. Πέλλας κ. Χριστίνας Βασδόκα για τις παράνομες μετακινήσεις αδέσποτων από τον έναν δήμο στον άλλο και την εξοργιστική στάση που τηρούνε οι δήμαρχοι του νομού, απαξιώνοντας, αδιαφορώντας, και υποβιβάζοντας την νοημοσύνη των φιλόζωων δημοτών τους, σειρά έχει η αντιπρόεδρος του φιλοζωικού συλλόγου Έδεσσας κ. Ρία Παπαδοπούλου:
«Μεγάλος αριθμός αδέσποτων σκυλιών περισυλλέγεται από έναν δήμο και στη συνέχεια εγκαταλείπεται σε όμορο δήμο του νομού. Είναι μια πάγια τακτική όμοια με αυτή της δηλητηρίασης (φόλα) που εφαρμόζουν οι δήμοι ανά την Ελλάδα, προκειμένου να καθαρίσει λίγο η πόλη από τα αδέσποτα ζώα. Κάτοικοι της περιοχής, μας έχουν καταγγείλει επανειλημμένως ανάλογα περιστατικά, οι οποίοι απευθύνθηκαν αρχικά στον δήμο και αφού εισέπραξαν αδιαφορία και απαξίωση, στράφηκαν κατόπιν στους εθελοντές του φιλοζωικού συλλόγου, προκειμένου να βρουν λύση στο πρόβλημα τους. Χαρακτηριστικό και πολύ πρόσφατο παράδειγμα, σκυλάκι που χάθηκε στην Έδεσσα και μετά λίγες μέρες με την ανάλογη κινητοποίηση εκ μέρους του φιλοζωικού βρέθηκε στην Άρνισσα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι προσπάθειες των φιλοζωικών συλλόγων του νομού για συνεργασία με τους αρμόδιους δημάρχους έχουν αποβεί άκαρπες, καθώς όλα όσα γίνονται από μέρους τους, είναι μόνο για να «ξεφορτωθούν» το πρόβλημα και όχι να  προχωρήσουν σε μια άμεση συνεργασία με τα φιλοζωικά σωματεία και επ αυτού να προχωρήσουν στην λύση του προβλήματος».
Συμπληρωματικά, αναφέρει η κ. Παπαδοπούλου: «Αν οι δήμαρχοι εφάρμοζαν τους νόμους του κράτους, θα γνώριζαν ότι η περισυλλογή και εγκατάλειψη είναι παράνομη και ότι με τον τρόπο αυτό διαπράττουν το εξ αμελείας ή εκ προμελέτης αδίκημα της μαζικής πλέον κακοποίησης των ζώων, χωρίς να τιμωρείται κανένας εξ αυτών, και πως η λύση του προβλήματος δεν είναι ούτε οι παράνομες μαζικές μεταφορές των ζώων από παράνομα συνεργεία περισυλλογής, αλλά ούτε και ο παράνομος εγκλεισμός τους σε παράνομα καταφύγια. Η λύση είναι η συνεργασία με τους φιλοζωικούς συλλόγους και η εφαρμογή των προγραμμάτων για τα αδέσποτα ζώα, όπως άλλωστε και ο νόμος ορίζει. Για αυτό το λόγο, ο σύλλογος μας σε συνεργασία με τους φιλοζωικούς συλλόγους του νομού και τις εθελοντικές ομάδες θα προχωρήσει και θα ζητήσει από τους υποψήφιους δημάρχους να απαντήσουν σε ερωτηματολόγιο που συντάχθηκε για αυτό ειδικά το θέμα. Εφτασε πλέον ο καιρός, που οι δήμαρχοι των νέων δήμων του Καλλικράτη θα πρέπει να καταλάβουν ότι οι φιλόζωοι πολίτες είναι εξοργισμένοι με την απαξιωτική τους στάση και ότι φυσικά ανάλογα με τις απαντήσεις που θα δώσουν στο ερωτηματολόγιο, οι ψηφοφόροι τους θα αποφασίσουν και σε ποιον θα δώσουν την φιλοζωική ψήφο τους. Εφτασε πλέον ο καιρός που οι δήμαρχοι, θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να εφαρμόσουν τα προγράμματα για τα αδέσποτα ζώα, ώστε με συλλογική προσπάθεια να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Δεν πρόκειται ποτέ να αλλάξει τίποτε εάν μόνο ο δήμος Αριδαίας εφαρμόζει ανάλογα προγράμματα.
Ένας τόπος δεν χαρακτηρίζεται όμορφος από τα όμορφα πάρκα και τις καθαρές πλατείες, χαρακτηρίζεται όμορφος από το σύνολο αυτού, από την ευζωία των ανθρώπων και των πλασμάτων που συγκατοικούν σε αυτόν. Είναι ώρα για πράξεις και όχι για άλλα πολιτικά παιχνίδια».

ΚΙΝΗΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΚΥΛΩΝ ΕΔΕΣΣΑΣ
email: riapapadopoulou@yahoo.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: