Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Διαγραφές στο ΠΑΣΟΚ;

Oι διαγραφές στελεχών φαίνεται ότι θα είναι το πρώτο θέμα στην ατζέντα του νέου Γραμματέα του ΠαΣοΚ, ο οποίος καλείται από τη μία πλευρά να διατηρήσει ισορροπίες και από την άλλη να διαχειριστεί το μεγάλο αγκάθι εν όψει των εκλογών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, που δεν είναι άλλο από τις υποψηφιότητες ανταρτών. Ο χειρισμός τους προβληματίζει ιδιαιτέρως την Ιπποκράτους και το Μέγαρο Μαξίμου, καθώς το ενδεχόμενο μαζικών διαγραφών απειλεί να προκαλέσει ρήγματα στη βάση του κόμματος, όπου ούτως ή άλλως παρατηρείται αποσυσπείρωση.
Ένα από τα πρώτα ζητήματα με τα οποία θα κληθεί να ασχοληθεί ο κ. Καρχιμάκης είναι η εκκρεμότητα με την κομματική ιδιότητα του κ. Αλ. Μητρόπουλου, ο οποίος δεν έχει ακόμη ανακοινώσει την απόφασή του για το αν θα είναι υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τον ΣΥΡΙΖΑ. Οπως διαμηνύουν κομματικά στελέχη στην Ιπποκράτους, από την απόφαση του κ. Μητρόπουλου θα κριθεί και το αν θα διαγραφεί ή όχι από το κόμμα. Για να γίνει κάτι τέτοιο απαιτείται κατ΄ αρχάς σχετική εισήγηση του Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου προς την Επιτροπή Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΚΑΠ), επικεφαλής τηςοποίας είναι ο κ.Γ. Ανωμερίτης. Εν συνεχεία θα πρέπει να υπάρξει και απόφαση του οργάνου, αιρετό μέλος του οποίου είναι ο κ. Μητρόπουλος. Ο γνωστός καθηγητής είχε δηλώσει προ ημερών ότι εντός του Σεπτεμβρίου πρόκειται να ανακοινώσει τις τελικές αποφάσεις του, κάτι το οποίο δεν έχει ακόμη συμβεί. Σύμφωνα πάντως με τον κ. Ανωμερίτη, ο κ. Μητρόπουλος πρέπει ήδη να θεωρείται ότι βρίσκεται εκτός ΠαΣοΚ, όπως προβλέπει το καταστατικό του κόμματος για όσα στελέχη θέτουν υποψηφιότητα στις εκλογές ως επικεφαλής αντίπαλων συνδυασμών. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα real.gr, η οποία φιλοξενεί δηλώσεις του κ. Ανωμερίτη, αυτό ισχύει και για τον κ. Ι. Δημαρά, ο οποίος έχει ήδη ανακοινώσει την απόφασή του να είναι υποψήφιος περιφερειάρχης. Πάντως ο επικεφαλής της ΕΚΑΠ είπε ότι δεν σκοπεύει να καλέσει κανέναν σε απολογία ούτε και να εκδώσει ανακοινώσεις.
Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γ. Πεταλωτής είπε ότι για τους κκ. Δημαρά, Β. Οικονόμου και για την κυρία Σοφία Σακοράφα δεν τίθεται ζήτημα διαγραφής, ενώ για τον κ. Μητρόπουλο είπε ότι είναι θέμα του ΠαΣοΚ.
Στους αντάρτες προστέθηκε χθες και ο κ. Γ. Καλούδης, ο οποίος υπέβαλε στον κ. Καρχιμάκη την παραίτησή του από μέλος του Εθνικού Συμβουλίου και τον ενημέρωσε για την πρόθεσή του να διεκδικήσει την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, απέναντι στον «επίσημο» υποψήφιο κ. Ηλ.Μπεριάτο.
Κομματικά στελέχη διευκρινίζουν για τους κκ. Δημαρά και Οικονόμου καθώς και για την κυρία Σακοράφα ότι η κομματική τους ιδιότητα έχει ανασταλεί από τη στιγμή που τέθηκαν εκτός ΚΟ και αφότου καταψήφισαν το μνημόνιο. Σύμφωνα με τα όσα λένε στην Ιπποκράτους, η ιδιότητα του μέλους του Εθνικού Συμβουλίου προκύπτει ex officio για τους βουλευτές και ως εκ τούτου όποιος τίθεται εκτός ΚΟ, αυτομάτως τίθεται και εκτός Εθνικού Συμβουλίου.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Διαγραφές στην Νέα Δημοκρατία να ουμε ποτε θα γινουν ;
Ολα τα λαμογια βιαστηκαν να παρουν σειρα στον Παπανικολαου γιατι στην ΝΔ ουτε για κλητηρες δεν θα εμπαιναν