Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

«Παράταση υποβολής προτάσεων – Αύξηση στα ποσοστά Δημόσιας Χρηματοδότησης – Διεύρυνση δικαιούχων στο πρόγραμμα ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ»

Το Επιμελητήριο Πέλλας μέλος της ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ, εταίρου του Ενδιάμεσου Φορέα Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος ‘‘Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα’’(ΕΠΑΝΙΙ), ΕΦΕΠΑΕ, με ευθύνη τις Περιφέρειες της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, ενημερώνει τους υποψήφιους επενδυτές ότι, στο πλαίσιο του Προγράμματος «ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ» του ΕΠΑΝ ΙΙ του ΕΣΠΑ 2007-2013,ο Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης με στόχο την τόνωση της αγοράς, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και ανταποκρινόμενος στα αιτήματα των παραγωγικών φορέων της χώρας, αποφάσισε τα εξής :

1.       Τη διεύρυνση των δικαιούχων του προγράμματος.
2.       Την παράταση προθεσμίας ηλεκτρονικής υποβολής των προτάσεων.
3.       Την αύξηση των ποσοστών της δημόσιας χρηματοδότησης.
4.       Τη μείωση του ελάχιστου ύψους υποβαλλόμενων σχεδίων.

Ειδικότερα:

Ø   Διευρύνονται οι δικαιούχοι ενισχύσεων του Προγράμματος «Μεταποίηση στις Νέες Συνθήκες» καθώς δίδεται δικαίωμα συμμετοχής και στις Μεσαίες Επιχειρήσεις οποιασδήποτε δραστηριότητας φυσικά πρόσωπα που έχουν κλείσει το 18ο έτος της ηλικίας τους.
Ø   Αυξάνονται τα ποσοστά δημόσιας χρηματοδότησης στις περισσότερες περιφέρειες της χώρας τουλάχιστον κατά 5%
Ø   Μειώνεται το ελάχιστο ύψος προϋπολογισμού του επιλέξιμου επενδυτικού σχεδίου για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις στα 30.000,00€.
Ø   Παρατείνεται η ημερομηνία υποβολής προτάσεων για το πρόγραμμα μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου 2010.

Σημειώνεται ότι, για καθαρά τεχνικούς λόγους προσαρμογής του ηλεκτρονικού συστήματος υποβολής προτάσεων στα νέα δεδομένα, θα σημειωθεί ολιγοήμερη διακοπή της δυνατότητας υποβολής προτάσεων και στο πρόγραμμα από 24 Σεπτεμβρίου έως 1η Οκτωβρίου. Το σύστημα θα είναι διαθέσιμο για υποβολή προτάσεων από την Παρασκευή 1/10 από τις 8:00 π.μ.

Επισημαίνεται ότι, άμεσα η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να υλοποιηθούν οι συγκεκριμένες αποφάσεις


Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις της Κεντρικής  Μακεδονίας μπορούν να απευθύνονται/ενημερώνονται :

α) Από τους διαδικτυακούς τόπους , www.ggb.gr,www.antagonistikotita.gr, www.efepae.gr.

β) Aπό τo Eπιμελητήριο Πέλλας (25ης Μαρτίου 13, Έδεσσα, τηλ. 23810-26735 Υπεύθυνοι επικοινωνίας Βλαδίκας Γιώργος, Γιώγας Δημήτρης).

γ) Από την ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ (Μαρίνου Αντύπα 41, 57001 Θεσσαλονίκη, τηλ.2310-480.000, e-mail: info@e-kepa.gr, www.e-kepa.gr ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: