Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Βγαίνουν σεργιάνι οι πολιτικοί...

Βγαίνουν σεργιάνι οι πολιτικοί. Ο κόσμος αφού δεν τους βαρέθηκε για να αρχίζει να τους παίρνει με τις πέτρες και τους ανέχεται, τι να πω πια.
Ο Ψωμιάδης από το πολύ τρέξιμο (έχει κάνει πάνω από 10.000 χιλιόμετρα το τελευταίο δίμηνο, ευτυχώς με το αυτοκίνητο!) πήγε στα εγκαίνια της εμποροπανήγυρης των Γιαννιτσών και ήταν έτοιμος να κοιμηθεί. Καθόταν σαν τον χάνο.
Ο Παπαδόπουλος, ξέρετε, ο βασιλικός-όχι το άνθος- πιο δίπλα περιχαρής, ο Στάμκος μονοκόμματος σαν…στάμνα, ο Παπανικολάου πάντα σαν όρθιο αγγούρι, η Τζάκρη πια χτικιασμένη σαν σκιάχτρο. Είπαμε κούραση, να αδυνατίσει η κοπέλα, όχι και τόσο.
Στα πανηγύρια όλοι πρώτοι, όπως και στα λόγια κάποιοι εξ αυτών, όπως ο δήμαρχος Γιαννιτσών. Αν δεν ήταν να κόψουν την κορδέλα, ακόμη θα μιλούσε για τα έργα, που ενώ τα οικειοποιήθηκε, αν του πεις ότι δεν ολοκληρώθηκαν, θα βρει να σου πει, δεν φταίω εγώ ανήκουν στην Περιφέρεια.
Ο Τζαμτζής και ο Παπαδόπουλος για τον δήμο της Σκύδρας, ανακοίνωσαν ψηφοδέλτια πάντως.
Ο Στάμκος την Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου, οι άλλοι στην Αριδαία ακόμη δεν ξέρουν τι θα κάνουν, όπως και ο Χοίδης.
Το μεγάλο event όμως θα γίνει από τους Πασόκους στην Πέλλα την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου, με τα εγκαίνια του νέου μουσείου. Καλά να πάθει ο χοντρός. Ο Καραμανλής, ντε, που μου ήρθε να ελέγξει τι γίνεται πέρυσι και έφυγε. Τα εγκαίνια και τη δόξα την άφησε για τους επόμενους. Μαζί κι εμάς να καταριόμαστε την κακιά μας μοίρα για το χάλι που λάβαμε και που συνεχίζουμε να τρώμε στη μάπα τον κάθε μ… που βγάζουμε μόνοι μας φυσικά.
Κάποτε πρέπει να καταλάβουμε ότι μόνοι μας βγάζουμε τα μάτια μας, δεν μας φταίει κανείς. Καλά να πάθουμε.
Όταν βλέπουμε πολιτικό τρέχουμε να χαιρετίσουμε, θαρρείς κι αν κάνουμε χειραψία και μας δει θα αλλάξει η μίζερη ζωή μας.
Άντε σαν τα πρόβατα, τρέξτε όλοι από πίσω τους και μετά ψηφίστε τους.
Για το καλό μας, βρε παιδιά. Και ίσως γιατί δεν αλλάζουμε νοοτροπία. Περιμένουμε ότι αν βγει ο ‘’δικός’’ μας να μας βολέψει κι εμάς κάπου.
Έτσι τρώμε το παραμύθι χρόνια τώρα και δεν ξυπνάμε.
Όταν γίνει αυτό, θα είναι ένα κρύο πρωινό που δεν θα έχουμε σταγόνα πετρέλαιο, θα χρωστάμε σε κάρτες και δάνεια τα μαλλιά της κεφαλής μας, θα έχει αδειάσει το ψυγείο μας, αν το έχουμε ακόμη στην πρίζα, αφού δεν θα έχει τίποτε μέσα και τζάμπα θα καταναλώνει ρεύμα-που κι αυτό θα ανέβει στο διπλάσιο από τις αρχές του 2011- και θα σκεφτόμαστε πως εκείνοι οι ληστές που ακούγαμε την προηγούμενη μέρα, κατάφεραν να κλέψουν μία τράπεζα με καλή μπάζα και δεν τους συνέλαβαν.
Όσο για τους πολιτικούς, αυτοί θα στρογγυλοκάθονται στα γραφεία τους, στη ζέστη τους και θα απολαμβάνουν τον καφέ με τα φρέσκα κουλουράκια κανέλας, έχοντας γραμμένες στα παλαιότερα των υποδημάτων τους, τις υποσχέσεις που μας έδωσαν… για δουλειά ή για να βολέψουν έστω με 2μηνη σύμβαση το παιδί μας κάπου…
Εμείς τους φέρνουμε στις θέσεις που είναι, κανείς δεν πάει μόνος του, εκτός κι αν είναι κολλητός του Παπανδρέου.
Μήπως φταίμε;

Δεν υπάρχουν σχόλια: