Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΚΥΔΡΑΣ

Εγκαινιάζοντας την προεκλογική περίοδο εν όψει των δημοτικών εκλογών της 7ης Νοεμβρίου του 2010, ο υποψήφιος δήμαρχος Ιορδάνης Τζαμτζής, πραγματοποίησε αγιασμό και ομιλία στο Πνευματικό Κέντρο Σκύδρας την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010 στις 8:00 μ.μ., παρουσία εκατοντάδων φίλων του συνδυασμού.
Στην ομιλία του ο κ. Τζαμτζής τόνισε τα παρακάτω:

Φίλες και φίλοι,

Θέλω να σας ευχαριστήσω θερμά  που βρίσκεστε σήμερα εδώ και να σας μεταφέρω τους θερμούς αγωνιστικούς  χαιρετισμούς του συνδυασμού μας της ΄΄ΝΕΑΣ ΑΡΧΗΣ στον Δήμο Σκύδρας΄΄ και των υποψηφίων μας, και το μήνυμα τους, που είναι ένα μήνυμα ΕΛΠΙΔΑΣ, ένα μήνυμα ΝΙΚΗΣ, ένα μήνυμα μιας ΝΕΑΣ ΑΡΧΗΣ στον Δήμο Σκύδρας.

Φίλες και φίλοι,

Οι οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι το κύτταρο της Δημοκρατίας, κύτταρο της Ελληνικής Κοινωνίας και πρέπει να στελεχώνονται με πρόσωπα νέα, ικανά και άξια με γνώσεις, εμπειρία, αποφασιστικότητα για δουλειά και προσφορά .
Πρόσωπα με πίστη στη Δημοκρατία και αγάπη για τον τόπο τους.
Σήμερα με το σχέδιο «Καλλικράτης», με νέους, ισχυρούς Δήμους με ουσιαστικές αρμοδιότητες απαιτούνται περισσότερο από κάθε άλλη φορά, πρόσωπα που να μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των καιρών .
Αυτά τα πρόσωπα μπορούν να δώσουν λύσεις στα προβλήματα και προοπτική σε έναν τόπο.
Αυτά τα πρόσωπα μπορούν να δώσουν ελπίδα για το μέλλον του τόπου.
Αυτά τα πρόσωπα μπορούν να οδηγήσουν τον τόπο μπροστά .
Και τέτοια πρόσωπα έχει ο συνδυασμός μας.
Για αυτό και είμαι βέβαιος ότι στις 7 Νοεμβρίου θα πείτε ΝΑΙ στην ΝΕΑ ΑΡΧΗ, στον Δήμο Σκύδρας. Για ένα νέο ξεκίνημα στον Δήμο μας.

Φίλες και φίλοι – συνδημότισσες και συνδημότες

Εμείς πιστεύουμε στον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Πιστεύουμε στην αποκέντρωση της εξουσίας, όπου ο δημότης αποφασίζει για τον τόπο του, για το μέλλον του.
Πιστεύουμε ότι για να πάμε ΜΠΡΟΣΤΑ πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί, χέρι-χέρι.
Η ΝΕΑ ΑΡΧΗ ως συνδυασμός πιστεύει σε μια Δημοτική Αρχή Αδέσμευτη-Ανεξάρτητη και Ακηδεμόνευτη.
Εμείς δεν δεχόμαστε την κομματικοποίηση. Πιστεύουμε σε μια Αυτοδιοίκηση πέρα από χρώματα. Δεν κάνουμε διακρίσεις.
Θέλουμε τους δημότες δίχως ταμπέλες.
Δίχως διαχωριστικές γραμμές.
Εμείς είχαμε και θα έχουμε τον Δήμο στην υπηρεσία όλων ανεξαιρέτως των Δημοτών.

Οραματιζόμαστε μια ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ στον  νέο Δήμο Σκύδρας.
Όραμα μας είναι να χτίσουμε τον νέο Δήμο μας πάνω σε γερές βάσεις ώστε να κάνουμε Πρώτο Δήμο στον Νομό σε έργα Υποδομής, σε έργα Ανάπτυξης, στην Απορρόφηση των Ευρωπαϊκών κονδυλίων.



Φίλες και φίλοι,


Ο Νέος Δήμος Σκύδρας που προήλθε από το σχέδιο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» και συμπεριλαμβάνει πλέον τους παλαιούς Δήμους Μενηίδας και Σκύδρας, αριθμεί περίπου 22.000 κατοίκους και είναι ένας ισχυρός Δήμος με μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης. Ο Νέος Δήμος μας μπορεί με τη σωστή ανάπτυξη και με δουλειά να προσφέρει, όχι μόνο τις καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες, αλλά και να πραγματοποιήσει έργα, ώστε να δημιουργηθούν ουσιαστικές προοπτικές ανάπτυξης των συμπολιτών μας, του Δήμου μας.


      ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ
Το σχέδιο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» και η μεταρρύθμιση της κυβέρνησης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, δημιουργεί νέους ισχυρούς δήμους με πολλές και ουσιαστικές αρμοδιότητες. Οι αρμοδιότητες αυτές φυσικά, απαιτούν χρηματοδότηση των δήμων από το κράτος.
Απαιτούν όμως και γνώσεις, εμπειρία και ικανότητα στην αξιοποίηση ευκαιριών, την διεκδίκηση χρημάτων και την υλοποίηση προγραμμάτων για το Δήμο.
Απαιτούν υποδομές για την σωστή εξυπηρέτηση των πολιτών.
Η ανάγκη για την κατασκευή Διοικητηρίου όπου θα στεγαστούν όλες οι υπηρεσίες του Δήμου είναι επιτακτική. Ήταν πρόταση μας από το 1998 και σήμερα είναι  απαίτηση της τοπικής κοινωνίας.

Ο Νέος Δήμος Σκύδρας έχει ανάγκη από πολλά νέα έργα. Έργα πνοής αλλά και δράσεις που θα δώσουν προοπτικές ανάπτυξης.
Έχουμε όραμα για τον Νέο Δήμο μας και μαζί, θα προχωρήσουμε στην εκπόνηση ενός «Τοπικού Αναπτυξιακού Προγράμματος» με την συμμέτοχη όλων των φορέων, με διάλογο και προτάσεις, ώστε η Δημοτική Αρχή να έχει την «πυξίδα» της νέας πορείας που θα χαραχτεί.
Η Δημοτική Αρχή δεν μπορεί να λειτουργεί αποσπασματικά και με μπαλώματα.
Με το Τοπικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα θα χαράξουμε την πορεία ανάπτυξης του Δήμου μας για τα επόμενα χρόνια.




ΣΧΕΔΙΑ ΠΟΛΕΩΝ

Τα σχέδια των πόλεων είναι μοχλός ανάπτυξης της περιοχής. Θα προχωρήσουμε σε επέκταση των σχεδίων πόλεως  της Σκύδρας  και των οικισμών  με στόχο την δημιουργία μιας δυναμικής, ανοικτής πόλεως με μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης.
Οι επεκτάσεις των σχεδίων πόλεων, θα δώσουν ώθηση στην τοπική οικονομία με τις νέες δυνατότητες αποκατάστασης νέων ανθρώπων και ανοικοδόμησης, που θα δοθούν στις περιοχές.




      ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΤΟΥ ΑΛΜΩΠΑΙΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ


Το Φράγμα του Αλμωπαίου είναι ένα έργο που συζητείται δεκαετίες. Κάποτε πρέπει να γίνει. Εμείς θα είμαστε μπροστάρηδες σ’ αυτόν τον αγώνα και θα ζητήσουμε την βοήθεια της Υφυπουργού μας της       κ. Τζάκρη και των βουλευτών μας.
Πρέπει να προχωρήσει η διαδικασία εκπόνησης των οριστικών μελετών. Τα χρήματα υπάρχουν. Θα διεκδικήσουμε, όπως έκανα μέχρι σήμερα, να γίνει το φράγμα που θα δώσει δυνατότητες ανάπτυξης στην περιοχή, τόσο στον αγροτικό τομέα (άρδευση), όσο και στον τουρισμό (αγροτουρισμός, περιβαλλοντικός τουρισμός κλπ.)

Το έργο είναι πολλαπλού σκοπού, δηλαδή: αρδευτικό, περιβαλλοντικό – αντιπλημμυρικό και παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Το 3,5 % των εσόδων θα μείνει στο δήμο μας. 
           
              ΙΑΜΑΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΛΟΥΤΡΟΧΩΡΙΟΥ -
                                  ΝΕΑΣ ΖΩΗΣ
Αξιοποίηση των ιαματικών πηγών του Λουτροχωρίου και της Νέας Ζωής. 
Δήμος και ιδιωτικά κεφάλαια μπορούν να αξιοποιήσουν τα αναγνωρισμένα ιαματικά νερά του Λουτροχωρίου για λουτρά και εισπνοθεραπεία. Πρέπει να αναγνωριστούν ως ιαματικά νερά τα ‘’Αγιάσματα’’ στην Νέα Ζωή ώστε να προχωρήσει, με σεβασμό στο περιβάλλον, η αξιοποίηση τους.

Έτσι θα στηρίξουμε τον Θερμαλιστικό Τουρισμό και μέσα από τον Αγροτουρισμό θα δώσουμε ανάσα ανάπτυξης στον τόπο μας.

                      ΒΙΠΕ ΠΕΛΛΑΣ-ΗΜΑΘΙΑΣ

Ανάπτυξη της ΒΙΠΕ Πέλλας-Ημαθίας. Στόχος μας είναι, η ΕΤΒΑ και η Τράπεζα Πειραιώς που είναι στρατηγικός μέτοχος, να προχωρήσουν στην κατασκευή έργων υποδομής και να λειτουργήσει ΒΙΠΕ στα 1000 στρέμματα και Κέντρο Διαμετακομιστικού εμπορίου στα 800 στρέμματα. Μέχρι σήμερα, με τις παρεμβάσεις μας έχει αποφασισθεί και πλέον ολοκληρώθηκε η μελέτη των έργων υποδομής στην ΒΙΠΕ. Θα συνεχίσουμε τις παρεμβάσεις ώστε να δρομολογηθούν τα έργα στο χώρο και να μπορούν να φιλοξενηθούν επιχειρήσεις. Τα εργατικά χέρια που θα απαιτηθούν θα είναι από την περιοχή μας.

  ΑΓΡΟΤΕΣ-ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ

Τα προϊόντα μας, φρούτα και λαχανικά, έχουν ανάγκη στήριξης και η Δημοτική αρχή θα είναι διπλά στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους. Η στήριξη του εισοδήματος των αγροτών και των κτηνοτρόφων μας αποτελεί πρώτη μας προτεραιότητα. Ξέρετε ότι πάντοτε ήμουν μπροστάρης στον αγώνα των αγροτών μας για καλύτερες τιμές και αποζημιώσεις των προϊόντων μας. Απαιτούνται όμως παρεμβάσεις για να στηριχθούν οι τιμές.

Α. Με την λειτουργία  Δημοπρατηρίου το οποίο θα δώσει την προστιθέμενη αξία των προϊόντων και σωστές  τιμές στους αγρότες, χωρίς μεσάζοντες.

Β. Από την πρώτη θητεία μου έχει εκπονηθεί μελέτη σκοπιμότητας και χωροταξική μελέτη του έργου «Δημοπρατήριο - Εκθετήριο νωπών και τυποποιημένων φρούτων και λαχανικών» στη Σκύδρα και όχι στη Γέφυρα Θες/νικης ή στην Βέροια. Η Σκύδρα ήταν το Κέντρο του εμπορίου όχι μόνο του ροδάκινου αλλά και των άλλων νωπών και τυποποιημένων φρούτων και λαχανικών. Η Σκύδρα ήταν η πρώτη πόλη σε εισαγωγή συναλλάγματος στην χώρα και πρέπει να ξαναγίνει. Εμείς θα δουλέψουμε και θα κάνουμε ξανά την Σκύδρα το εμπορικό Κέντρο όχι μόνο του Νομού μας αλλά της ευρύτερης περιοχής.

Γ. Με τη δημιουργία Κτηνοτροφικού Πάρκου στον ορεινό όγκο της Μενηίδας, ώστε να δοθεί στήριξη στους κτηνοτρόφους μας μέσα από οργανωμένους χώρους.

Δ. Με την ουσιαστική αξιοποίηση του Ινστιτούτου Φυτικής Παραγωγής (ΚΕΓΕ) στη Σκύδρα, σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, με ιδιώτες γεωπόνους, ώστε να προωθηθεί η έρευνα σε νέες καλλιέργειες και νέες ποικιλίες και να υπάρχει παρακολούθηση των καλλιεργειών, ενημέρωση και εκπαίδευση των αγροτών μας.


       Ε. Με προσπάθεια και οικονομική στήριξη από τον      Δήμο ώστε να αναδείξουμε ποιοτικά το ροδάκινο και τα άλλα προϊόντα μας και να διεκδικήσουμε τις αγορές με ονοματεπώνυμο, προς όφελος των αγροτών μας.
Θα στηρίξουμε και οικονομικά την προσπάθεια ενημέρωσης των αγροτών μας για την εφαρμογή προγραμμάτων ολοκληρωτικής διαχείρισης και αντιμετώπισης του προβλήματος της υπολοιμματικότητας φυτοφαρμάκων ώστε τα ροδάκινα και τα άλλα φρούτα μας να μην αντιμετωπίζουν πρόβλημα στις αγορές του εξωτερικού με τα στάνταρ, τόσο της Ευρώπης, όσο και των αγορών της Ρωσίας και των Η.Π.Α.

ΣΤ. Με την δημιουργία Αγροτικού ΚΕΠ στον Δήμο μας για την πληρέστερη ενημερώσεων αγροτών και των κτηνοτρόφων μας.
                                
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Η προστασία του περιβάλλοντος, η αποκομιδή και η διαχείριση των απορριμμάτων και η επέκταση  της Ανακύκλωσης στον Δήμο μας αποτελεί προτεραιότητα μας.
Εφαρμόσαμε την ανακύκλωση το 1992 και στόχος μας ήταν να εκπαιδεύσουμε τα νέα παιδιά στην ανακύκλωση και την προστασία του περιβάλλοντος. Την εκπαίδευση των παιδιών θα επιδιώξουμε και τώρα.  Η καθαριότητα δρόμων, πεζοδρομίων και άλλων δημόσιων χώρων και το νοικοκύρεμα του Δήμου μας θα είναι καθημερινό μας μέλημα. Το  αποδείξαμε στο παρελθόν.

Η ανάδειξη των οχθών του ποταμού Εδεσσαίου στο τμήμα της Σκύδρας ως χώρο αναψυχής, ποδηλάτου και περιπάτου. Η ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής κατά μήκος του Αλμωπαίου ποταμού, η ανάπτυξη δρόμων περιπάτου, ποδηλασία βουνού (mountain bike), ιππασίας και η διαμόρφωση χώρου αναψυχής στους ορεινούς όγκους και τους λόφους του δήμου μας, μας δεσμεύει.

      ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ  
                  ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Η ανάδειξη της ιστορίας του τόπου μας (ιστορικά μνημεία Μανδάλου, Καλής, Προφήτη Ηλία, Σκύδρας, Πετριάς, Αρσενίου, Νέας Ζωής, και εκκλησίες του Δήμου μας), της φυσικής ομορφιάς, η υλοποίηση προγραμμάτων Αγροτουρισμού, σε συνδυασμό με τον Θερμαλιστικό Τουρισμό μπορούν να δώσουν νέες προοπτικές ανάπτυξης και ενίσχυση του εισοδήματος των συμπολιτών μας.

               ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΟΡΕΙΝΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ                                     

Ανάπτυξη των περιοχών των ορεινών όγκων Βερμίου και Πάικου. Τόσο η περιοχή Λουτροχωρίου με τον Αι Λιά, στους πρόποδες του Βερμίου, όσο και οι περιοχές της Κρανιάς και Λιθαριάς στους πρόποδες του Πάικου, θα υποστηριχτούν ώστε να αναπτυχτούν μέσα από τα προγράμματα Αγροτουρισμού και τα ΟΠΑΑΧ. Η ένταξη στα ΟΠΑΑX (Ολοκληρωμένα Προγράμματα Ανάπτυξης Αγροτικού Χώρου) μετά τις παρεμβάσεις μου δίνουν τα χρήματα (1,5 εκατ. Ευρώ σε κάθε Δήμο) στους νυν Δήμους Σκύδρας και Μενηίδας για να υλοποιήσουν έργα ανάπτυξης στις περιοχές αυτές όπως ασφαλτοστρώσεις, αντιπλημμυρικά κλπ έργα.



ΜΕΛΗΜΑ ΜΑΣ Η ΠΑΙΔΕΙΑ

Στόχος μας είναι η κάλυψη των αναγκών σε όλους τους τομείς της εκπαίδευσης.Οι συντηρήσεις των σχολείων και η κατασκευή νέων αιθουσών διδασκαλίας καθώς και νέα σχολεία στο δήμο μας. Η δημιουργία ΕΠΑΛ και Αθλητικού Λυκείου στον Δήμο μας είναι απαραίτητη. Επιπλέον, η δημιουργία από το Δήμο, ΙΕΚ  με αντικείμενο την εκπαίδευση νέων ανθρώπων σε εργασίες συναφείς με τις βιομηχανίες της περιοχής, θα δώσει δουλειά σε δεκάδες νέους ανθρώπους, όχι μόνο στην περιοχή μας αλλά και σε άλλες περιοχές καλύπτοντας τις ανάγκες των βιομηχανιών.


ΑΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η μελέτη που είχαμε εκπονήσει κατά το παρελθόν για σύνδεση όλων των οικισμών του Δήμου με αστική συγκοινωνία για καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και των μαθητών, ορίζει τρεις άξονες λειτουργίας των λεωφορείων.
 Η αστική συγκοινωνία, θα δώσει λύση στην ταλαιπωρία των γονέων να καλύψουν τις ανάγκες των παιδιών τους (σχολεία, φροντιστήρια, γυμναστήριο, κλπ.) αλλά και όσων δεν έχουν αυτοκίνητο και θα τονώσει την τοπική οικονομία.
 Μετά από διάλογο με ενδιαφερόμενους  φορείς μπορεί να διαμορφωθεί το σχήμα που θα υλοποιήσει το πρόγραμμα.


ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΧΩΡΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ

Το ζητούμενο σήμερα από τον πολίτη είναι μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Οι πολίτες θέλουν τον χώρο τους.
Η δημιουργία πεζοδρόμων, μετά την επικαιροποίηση της μελέτης που εκπονήσαμε το 1996, είναι πλέον λαϊκή εντολή.
Νέοι πεζόδρομοι, αναπλάσεις πλατειών, και δημοσίων χώρων, παιδικές χαρές και πάρκα, θα δώσουν ταυτότητα στην πόλη, χώρο για τους πολίτες και τα παιδιά, για όλους μας.
Η εκπόνηση της μελέτης και η δημιουργία λωρίδας ποδήλατου θα δώσει νέα προοπτική για μια άλλη ποιότητα ζωής σ’ όλους.
Πάρκινγκ ποδηλάτων, όμορφα και λειτουργικά και ποδήλατο για όλες τις ηλικίες, θα δώσουν το παράδειγμα στις νέες γενιές.

      ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ  ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ  

Για ένα θέλω να σας διαβεβαιώσω. Δεν θα αφήσουμε  το Στρατόπεδο Σκύδρας να γίνει στρατόπεδο για αλλοδαπούς λαθρομετανάστες. Θα το διεκδικήσουμε από το Τ.Ε.Θ.Α ώστε να αξιοποιηθεί για το καλό του Δήμου μας και των συμπολιτών μας.
Στο χώρο μπορούν να διαμορφωθούν: κατασκήνωση, χώροι αθλοπαιδιών και κολυμβητήριο.
Στόχος μας είναι να δημιουργηθεί Κέντρο Ανάδειξης και Παρουσίασης της Ιστορίας της Χώρας μας τρισδιάστατα, μοναδικό στην χώρα μας, ώστε να αποτελέσει τον πόλο έλξης μαθητών σχολείων αλλά και άλλων πολιτών απ όλη την Ελλάδα.
Η σωστή αξιοποίηση των χώρων του στρατοπέδου μπορεί να φέρει χιλιάδες επισκέπτες στο Δήμο μας.

Φίλες και φίλοι,
Αναφέρθηκα περιληπτικά στο όραμα μας και τις προτάσεις μας για ένα καλύτερο αύριο του τόπου μας.
Εγγύηση όλων όσων προτείνουμε είναι το έργο που πραγματοποιήσαμε με τους συνεργάτες μου στο παρελθόν αλλά και η συνέπεια λόγων και έργων που έχω επιδείξει μέχρι σήμερα κατά την ενασχόληση μου με τα κοινά.
Τόσα χρόνια με τιμάτε με την εμπιστοσύνη σας και την ψήφο σας και σας ευχαριστώ για άλλη μια φορά.
Τα χρόνια αυτά έχουμε αναπτύξει μια σχέση εμπιστοσύνης, μια σχέση ισχυρή.
Όλα αυτά τα χρόνια μπορεί κάποιους να τους στεναχώρησα ή να μην ανταποκρίθηκα σε κάποιο θέμα.
Από όλους εσάς ζητώ συγνώμη.
Προσπαθώ να αποφύγω σοβαρά λάθη.
Αλάνθαστος δεν είμαι.
Έχω όμως αλλάξει πολύ, έχω ωριμάσει, έχω περισσότερες γνώσεις.
Όλα αυτά τα χρόνια προσπαθώ και αγωνίζομαι για το καλό των συμπολιτών μου.
Αγωνίζομαι για εσάς.
Την πολιτική την σπούδασα, όμως για μένα «η πολιτική δεν είναι επάγγελμα», αλλά όπως είπε ο Κων/νος Καραμανλής, « είναι αποστολή».
Από την πολιτική δεν έγινα πλούσιος και το γνωρίζετε καλά.
Το αν είμαι ικανός ή όχι το έχω αποδείξει και το αποδεικνύω καθημερινά.
Μιλούν τα έργα της πρώτης μου θητείας στο Δήμο Σκύδρας.
Ψέματα όμως δεν πρόκειται να σας πω. Θα λέω πάντα αλήθεια, όποιο και αν είναι το τίμημα το πολιτικό κόστος.
Κάποιοι λένε ο Τζαμτζής θα φύγει μόλις κερδίσει την έδρα, για να πάει βουλευτής. Δεσμεύομαι απέναντι σας ότι ακόμη και αν κερδίσω την έδρα δεν θα φύγω εάν εκλεγώ Δήμαρχος.
Πήρα την απόφαση να είμαι υποψήφιος στις Δημοτικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου γιατί αγαπώ τον τόπο μου, πάνω από όλα βάζω τον τόπο μου, την Σκύδρα
Αποφάσισα να είμαι υποψήφιος γιατί εσείς μου το ζητήσατε, εσείς με παροτρύνατε.
Πήρα την απόφαση να είμαι υποψήφιος γιατί η περιοχή μας κατά γενική ομολογία έχει ανάγκη μιας Νέα Δημοτική Αρχή που θα κάνει έργα, θα δώσει νέα πνοή στον Δήμο μας.
Πήρα την απόφαση τώρα στα 49 μου χρόνια, (κάποιοι λένε είναι παλιός, στα 49 μου;) Τώρα που μπορώ να τρέξω στην Αθήνα, στην περιφέρεια, στις Βρυξέλλες και να διεκδικήσω χρήματα και προγράμματα για έργα στον Δήμο μας.
Στόχος μας θα είναι να σταματήσουμε την αύξηση της φορολογίας στους πολίτες και η μείωση του χρέους του Δήμου μας που σύμφωνα με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, είναι περίπου 3 εκατομ. από τους σημερινούς Δήμους.
Και εδώ θέλω να δώσω μια απάντηση σε κάποια σχόλια που μιλούν για δάνεια από τον καιρό του Τζαμτζή.
Ουδέποτε πήρε ο Δήμος επί θητείας μου έντοκο δάνειο από οποιαδήποτε Τράπεζα.
Πήρα 2 άτοκα δάνεια συνολικά  60 εκατ. Δρχ δηλαδή 180.000 ευρώ για συγκεκριμένο έργο. Δηλαδή για αρδευτικές γεωτρήσεις και δίκτυο, στα κτήματα των οικισμών Λιποχωρίου και Μαυροβουνίου.
Το δάνειο το οποίο ήταν άτοκο, αποπλήρωναν μόνο όσοι είχαν όφελος από το δίκτυο αυτό και όχι όλοι οι πολίτες.

Φίλες και φίλοι,
Σήμερα, σε μια δύσκολη συγκυρία για ολόκληρη τη χώρα, σήμερα που όλοι οι Έλληνες δοκιμαζόμαστε, καλούμαστε να πάρουμε σημαντικές αποφάσεις που θα κρίνουν το μέλλον μας. Και η αρχή βρίσκεται ξανά στην τοπικά Κοινωνία. Στους Δήμους, η απόφαση, η ψήφος σας θα είναι καθοριστικής σημασίας. Για αυτό μιλάμε για μια ΝΕΑ ΑΡΧΗ για την Σκύδρα. Χωρίς προκαταλήψεις και φοβίες, αλλά με κριτήρια τη λογική, τη σύνεση, την προοπτική, την ελπίδα και την πραγμάτωση του οράματός μας για ένα καλύτερο αύριο.

Για μια Νέα αρχή στον Δήμο μας
Για έναν Δήμο στο πλευρό του πολίτη
Για έναν Δήμο που θα δώσει λύσεις στα προβλήματα
Τα έργα μας  και οι αγώνες του παρελθόντος, είναι εγγύηση για το μέλλον
Μας ενώνει ξανά ο αγώνας για το μέλλον του τόπου μας
Σας καλώ όλους να βαδίσουμε ξανά  στη Λεωφόρο της ανάπτυξης και της ελπίδας
Να προχωρήσουμε μαζί μπροστά
Σας καλώ όλους να στρατευθείτε σε αυτή την προσπάθεια
Σας καλώ όλους Ενωμένοι να οδηγήσουμε τον Δήμο μας σε ένα καλύτερο Αύριο σε μια Νέα Εποχή
Σας καλώ όλους να ψηφίσετε την Νέα Αρχή στον Δήμο Σκύδρας
Στις 7 Νοεμβρίου , προχωράμε ΜΑΖΙ.
Ψηφίζουμε ΝΕΑ ΑΡΧΗ στον Δήμο Σκύδρας
Ψηφίζουμε Δάνη Τζαμτζή







Δεν υπάρχουν σχόλια: