Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010

Ανακοινώνονται οι ''εκλεκτοι'' του ΠΑΣΟΚ

Με αυξημένο ενδιαφέρον αναμένεται σήμερα η ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων του ΠΑΣΟΚ για τις 13 Περιφέρειες και τους μεγάλους Δήμους της χώρας, διαδικασία με την οποία ολοκληρώνεται η 9η Σύνοδος του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος.

Πυρετώδεις ήταν οι διεργασίες, αλλά και οι άτυπες συσκέψεις του πρωθυπουργού με τους στενούς του συνεργάτες, το Σάββατο, στο στάδιο του Τάε Κβο Ντο, στο περιθώριο της δεύτερης ημέρας της συνεδρίασης τού Εθνικού Συμβουλίου, προκειμένου να συμπληρωθεί η λίστα των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ.

Το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε κυρίως στις υποψηφιότητες για τις Περιφέρειες και ειδικότερα στις Περιφέρειες Αττικής, Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, Ιονίων Νήσων, καθώς επίσης και στους τρεις μεγάλους δήμους, της Αθήνας, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, όπου ακούγονται ονόματα ακόμα και υπουργών αλλά και άλλων στελεχών «πρώτης γραμμής».

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υποψηφιότητα στην περιφέρεια Αττικής, για την οποία «παίζουν» τα ονόματα των Κώστα Σκανδαλίδη, Γιάννη Σγουρού, αλλά και της Εύης Χριστοφιλοπούλου, ενώ στη δεύτερη περιφέρεια-αγκάθι, αυτή τής Κεντρικής Μακεδονίας, μετά την άρνηση τού Γιάννη Μαγκριώτη, όλα δείχνουν ότι ο Μάρκος Μπόλαρης θα είναι ο υποψήφιος. Για την περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας, η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κατερίνα Μπατζελή, είπε οριστικό «όχι» στην υποψηφιότητα, και υποψήφιος κλείδωσε ο Κλέαρχος Περγαντάς.

Φαβορί για τον Δήμο τής Αθήνας είναι η Φώφη Γεννηματά, αν και πληθαίνουν οι εισηγήσεις προς τον πρωθυπουργό για τον Γιώργο Καμίνη, και για τον Δήμο του Πειραιά ο Γιάννης Μίχας. Πονοκέφαλος, επίσης, είναι και η περιφέρεια της Πελοποννήσου, καθώς τοπικοί βουλευτές αντιδρούν στο ενδεχόμενο υποστήριξης τού Πέτρου Τατούλη και γι' αυτό συζητείται το όνομα του βουλευτή Μεσσηνίας Οδυσσέα Βουδούρη.

Σήμερα το πρωί, και πριν την έγκριση των υποψηφιοτήτων για τις δημοτικές και τις περιφερειακές εκλογές καθώς επίσης και του πολιτικού πλαισίου του κυβερνώντος κόμματος, θα υπάρξει η εισήγηση του Πολιτικού Συμβουλίου από τον Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος Σ. Ξυνίδη και στη συνέχεια θα γίνει η παρουσίαση των υποψηφίων, η οποία θα συνοδευτεί από την εισήγηση του προέδρου της Επιτροπής Ανάδειξης Υποψηφίων, Θ. Τσούρα. Στη συνέχεια θα υπάρξουν τοποθετήσεις από τα μέλη του Σώματος και θα ακολουθήσει η σύνοψη των αποτελεσμάτων από τον κ. Ξυνίδη.
Μετά τις ανακοινώσεις των υποψηφίων από τον πρωθυπουργό, αναμένεται να αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης.
Η πλειοψηφία των πολιτών, σύμφωνα με δημοσκόπηση της ΜRB, που δημοσιεύει η REAL NEWS, εκτιμά πως ο πρωθυπουργός πρέπει να προχωρήσει σε ανασχηματισμό και να υιοθετήσει μέτρα ανάπτυξης, ενώ χαμηλή βαθμολογία βάζει σε τέσσερις γυναίκες υπουργούς, τις κυρίες Κατσέλη, Ξενογιαννακοπούλου, Μπατζελή και Μπιρμπίλη, αλλά και στον Θεόδωρο Πάγκαλο.
Από εκεί και πέρα, όσον αφορά την πρόθεση ψήφου, δεν έχουμε μεγάλες διαφοροποιήσεις από τις προηγούμενες δημοσκοπήσεις, καθώς το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να προηγείται με διαφορά επτά μονάδων.
Το Σάββατο ο πρωθυπουργός έδωσε το «παρών» κατά την παρουσίαση των συμπερασμάτων από τα θεματικά Εργαστήρια τα οποία συνεδρίαζαν από το πρωί και τα οποία είχε επισκεφτεί. Την παρουσίαση των συμπερασμάτων παρακολούθησε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής

Δεν υπάρχουν σχόλια: