Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

Διαδήλωση οπαδών ΠΑΟΚ

Οι φίλοι του ΠΑΟΚ μαζεύτηκαν το Σάββατο (11/9) από νωρίς στην Τούμπα, με στόχο να παρακολουθήσουν το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης και αμέσως μετά να διαμαρτυρηθούν για την φυλάκιση των πέντε οπαδών του "Δικεφάλου". Μετά την λήξη του αγώνα οι οπαδοί του ΠΑΟΚ ξεκίνησαν, όντως, πορεία από τον Σύνδεσμο της Τούμπας, η οποία έφτασε μέχρι το παλιό 424. Εκεί, λόγω των ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων που υπήρχαν, οι φίλοι του ΠΑΟΚ δεν ακολούθησαν την διαδρομή που είχαν προγραμματίσει, αλλά μια διαφορετική, περιμετρικά του κέντρου. Η πορεία ήταν ειρηνική με κυρίαρχα τα γνωστά συνθήματα για την "απελευθέρωση των πέντε αδερφών". Νωρίτερα, οι οργανωμένοι του ΠΑΟΚ που συνεχίζουν να αντιδρούν με αμείωτο ρυθμό για την φυλάκιση των πέντε συνοπαδών τους πριν εκδοθεί η απόφαση του δικαστηρίου, εξέδωσαν ανακοίνωση με τίτλο "η αλληλεγγύη δεν φυλακίζεται", η οποία αναρτήθηκε στο site του Συνδέσμου Φίλων ΠΑΟΚ Πολίχνης. Σε αυτήν χαρακτηρίζεται η απόφαση των δικαστικών αρχών "περίεργη", ενώ τονίζεται ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να στερήσει την ελευθερία από τους πέντε οπαδούς του ΠΑΟΚ, πριν αποφανθεί για αυτούς το δικαστήριο.Στην ανακοίνωση αναφέρονται μεταξύ άλλων:
"Την Τετάρτη 8-9-2010 το μεσημέρι η Θεσσαλονίκη συγκλονίζεται από την πιο σκληρή και συνάμα "περίεργη" απόφαση που έχουν πάρει οι δικαστικές αρχές της πόλης τα τελευταία χρόνια. Πέντε οπαδοί του ΠΑΟΚ κρίνονται προφυλακιστέοι επειδή κατηγορούνται πως πήραν μέρος σε επεισόδια που έγιναν στον Άγιο Αθανάσιο.Πέντε οπαδοί του ΠΑΟΚ με λευκό ποινικό μητρώο με σταθερή κατοικία και με ισχυρά άλλοθι είναι στη φυλακή γιατί οι αρχές τους έκριναν τόσο επικίνδυνους που πρέπει να στερηθούν την ελευθερία τους μέχρι την διεξαγωγή της δίκης. Η υπόθεση βρωμάει από παντού.
Τα φοβερά και τρομερά στοιχεία της ασφάλειας είναι η κατάθεση ενός ανηλίκου που πάρθηκε τα ξημερώματα με τις γνωστές και πατροπαράδοτες μεθόδους της αστυνομίας και τίποτε άλλο... Η ρουφιανιά, η κατάδοση, η εύκολη λύση, τα πολιτικά παιχνίδια στην πλάτη νέων ανθρώπων και η δίψα για επίδειξη έργου συνθέτουν το τοπίο που οδήγησε τα 5 αδέρφια μας στην φυλακή... Πορείες, κινητοποιήσεις και συνεχής αγώνας είναι η μόνη απάντηση στις αρχές αυτού του τόπου, στους δικαστές, στην αστυνομία και τους συνεργάτες της. Οι ΣΦ ΠΑΟΚ καλούν τον κόσμο του ΠΑΟΚ για να δώσει το παρών στις κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγελθεί και να αποδείξει περίτρανα πως δεν καταπίνει αμελητέα όσα τον σερβίρουν".

Δεν υπάρχουν σχόλια: