Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Μήνυμα του Δημάρχου Αριδαίας κ. Πέτρου Ζέρζη για την Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων 1η Οκτωβρίου 2010


Eίναι ελπίδα η γέννηση ενός παιδιού, το οποίο χρειάζεται φροντίδα. Ελπίδα είναι όμως και όταν ένας άνθρωπος φτάνει στα 60,70,80 και πλέον χρόνια. Είναι η ζωντανή απόδειξη ότι τον φροντίσαμε, τον αγαπήσαμε, τον προσέξαμε.H ελληνική παράδοση δίνει αμέτρητα διδάγματα, μέσα από παραδόσεις, μύθους και ιστορίες για το πως πρέπει να συμπεριφερόμαστε στους άτομα της τρίτης ηλικίας. Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι χτίζοντας μια ουσιαστική σχέση με τους ηλικιωμένους συνανθρώπους μας σήμερα, προετοιμάζουμε το αύριο για τον εαυτό μας.
Κάθε ηλικιωμένος έχει μεγάλη ανάγκη να αισθάνεται καθημερινά ενταγμένος στο κοινωνικό σύνολο, ένας δυνατός κρίκος, o oποίος μπορεί μέσα από την εμπειρία του να δώσει δύναμη στους νεότερους.
Αυτή είναι και η πιο δύσκολη δουλειά.
Αυτή πρέπει να είναι η μέριμνα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εξασφαλίζοντας τη δημιουργική απασχόληση των ηλικιωμένων στους χώρους που έχουμε δημιουργήσει για αυτούς. Εμείς, στο Δήμο Αριδαίας γινόμαστε καθημερινά αποδέκτες των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα ηλικιωμένα μέλη της τοπικής κοινωνίας και αναζητούμε λύσεις. Μέσα από προγράμματα, όπως το Βοήθεια στο Σπίτι, στεκόμαστε με ευαισθησία και προσφορά απέναντι τους. Παράλληλα, φροντίζουμε για τη βελτίωση των κτιριακών υποδομών των Κ.Α.Π.Η. και για τη ψυχαγωγία τους, μέσα από διάφορες δράσεις, όπως τη δημιουργία χορωδίας, τη διοργάνωση τουριστικών εκδρομών κ.ά.
Kαθημερινά σχεδιάζουμε, βελτιώνουμε και δημιουργούμε δομές που αφορούν στους πολίτες όλων των ηλικιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: