Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΛΕΚΑΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, στο εργοστάσιο, στο γραφείο, στον δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες , νέοι, γυναίκες
Εδώ στην Κεντρική Μακεδονία άλλοι ισχυρίζονται ότι η ΝΔ έχει εξασφαλισμένη την πρωτιά στην περιφέρεια, και στο Δήμο Θεσσαλονίκης. Και άλλοι ότι το ΠΑΣΟΚ αγωνιζεται να απαλλαξει την Θεσσαλονίκη και την περιφέρεια από το κατεστημένο της ΝΔ. Να τους χαλάσουμε τα σχέδια!

Ποιο πρέπει να είναι το κίνητρο μπροστά στην κάλπη για αυτούς που υποφέρουν σκληρά σήμερα, αυτών που καταλαβαίνουν ότι θα υποφέρουν αύριο;


Ποιο άλλο παρά τα καθημερινά προβλήματά μας, το σήμερα και το αύριο των παιδιών μας;
Δεν υπάρχει πρόβλημα που να μας απασχολεί και που δεν πρέπει να μας συνοδεύει στην κάλπη. Από τη δουλειά, το μισθό, το μεροκάματο και τη σύνταξη, από το καλάθι που πρέπει καθημερινά να γεμίζουμε για να ζούμε ανθρώπινα, από την κατάσταση του εκπαιδευτικού συστήματος και του προβλήματος υγείας, τη ρύπανση του περιβάλλοντος, το κόστος του νερού, της ΔΕΗ, των τηλεπικοινωνιών, τους φόρους άμεσους και έμμεσους που πληρώνουμε, από τα προβλήματα πρόνοιας, ως τους άμεσους κινδύνους που μας απειλούν από τις εξελίξεις στο Αιγαίο, στα Βαλκάνια, ως την ανατολική Μεσόγειο.
Λύσεις στα προβλήματα δεν μπορούν και δεν θέλουν να δωσουν αυτοί που ευθύνονται για τη συνεχή επιδείνωση της θέσης του λαού. ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΑΝΟΧΗ.
ΟΧΙ στη νέα πράσινη βίβλο της ΕΕ που άμεσα φθάνει τα όρια συνταξιοδότησης στα 68 χρόνια και μέχρι τα 70.
Μαζί με τους εργαζόμενους της Ευρώπης να οργανώσουμε το αντίπαλο δέος στα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό. ΜΠΟΡΟΥΜΕ.
Στην κάλπη ψηφοφόρος είναι και ο βιομήχανος, ο τραπεζίτης, ο εφοπλιστής, είναι ο μεγαλέμπορος, είναι οι εξαγορασμένοι υπάλληλοι του συστήματος και της ΕΕ, είναι τα παπαγαλάκια που έχουν αναλάβει εργολαβικά να υπηρετούν την εξουσία των μονοπωλίων, ανεξάρτητα αν προτιμούν ως κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ ή τη ΝΔ. Στην κάλπη φθάνουν και μεσαίοι επιχειρηματίες, που τα συμφέροντά τους είναι στενά δεμένα με τους επιχειρηματικούς ομίλους, τους κεφαλαιοκράτες και που τους έχουν εξασφαλίσει ένα μικρότερο μερίδιο από τα κέρδη, τα κεφάλαιά τους, την πελατεία τους.
Μην έχετε αμφιβολία: Η πλουτοκρατία θέλει να μαντρώσει το λαό στα δύο κόμματα το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, στον ένα ή τον άλλο υποψήφιό τους. Ξέρουν ότι και τα δυό κόμματα και οι εκλεγμένοι από αυτά περιφερειάρχες και δήμαρχοι δεν θα αμφισβητησουν τα συμφέροντά τους, τη δίψα τους για κέρδη και φθηνή εργατική δύναμη. Η πλουτοκρατία επιθυμεί ο ένας να επωφελείται από την φθορά του άλλου, η το πολύ να λειτουργούν τα δίκτυα των αναχωμάτων. Δεν είναι τυχαία η προβολή του κ. Δημαρά και άλλων συναφών προσώπων. Οι «πήγαινε έλα από το ένα κόμμα στο άλλο» αρέσουν πολύ στο σύστημα. Γιατί τάχα αυτό δείχνει ανεξαρτησία. Αρέσουν πολύ στο σύστημα αυτοί που όταν ο λαός ριζοσπαστικοποιείται, θυμούνται την αριστερή η κομμουνιστική καταγωγή τους μόνο και μόνο για να μακιγιάρουν το προφίλ του ΠΑΣΟΚ ή της ΝΔ.
Ένα πράγμα τρομάζει την πλουτοκρατία, η οργάνωση και χειραφέτηση του λαού, η προσέγγιση προς το ΚΚΕ.
Η μεγάλη πλειοψηφία των ψηφοφόρων ανήκει σε αυτούς που υποφέρουν σήμερα, σε αυτούς που σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα θα πάψουν να νοιώθουν ασφαλείς. Στην κάλπη φθάνει και ο εργάτης, ο υπάλληλος είτε του δημόσιου είτε του ιδιωτικού τομέα, ο άνεργος, ο συμβασιούχος, ο ευκαιριακά απασχολούμενος, ο μικρός επιχειρηματίες που δεν αντέχει άλλο την αναδουλειά και τους φόρους, ο φτωχός αγρότης, οι γυναίκες που σηκώνουν πολλά καρπούζια στην ίδια μασχάλη, οι νέοι άνθρωποι που τους σκότωσαν και τους σκοτώνουν τα όνειρα κάθε μέρα.

Η ψήφος είναι βόλι, είναι σφαίρα. Ποιόν ή ποιους πρέπει να βάλουμε σημάδι;

Οι ισχυροί επιχειρηματίες θα μετατρέψουν την ψήφο σε βόλι κατά του λαού. Γιατί έχουν συμφέρον να περπατήσει το Μνημόνιο, να απελευθερωθεί πλήρως η αγορά, να απαλλαγούν από κάθε δέσμευση και υποχρέωση απέναντι στη μισθωτή εργασία. Θα στείλουν βόλι κατά των μικρών επιχειρηματιών και των φτωχών αγροτών.
Ποια είναι η ευθύνη του λαού που υποφέρει, αγανακτεί, οργίζεται, νοιώθει πλήρη ανασφάλεια;
Η κάλπη είναι υπόθεση και ατομικής ευθύνης. Ή θα στρέψεις το όπλο σε βάρος αυτών που σε εκμεταλλεύονται και σε κοροϊδεύουν συστηματικά και για πολλά χρόνια, ή θα βάλεις το πιστόλι στο κρόταφο, δηλαδή θα αυτοκτονήσεις πολιτικά. ΝΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΗ. ΚΑΘΕ ΨΗΦΟΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ,ΚΑΘΕ ΨΗΦΟΣ ΣΤΗ ΝΔ , ΚΑΘΕ ΨΗΦΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΚΚΕ ΙΣΟΔΥΝΑΜΕΙ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΡΑΜΟΝΕΣ ΝΕΩΝ ΒΑΡΒΑΡΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΠΟΥ ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΑΝ ΜΟΝΟ ΕΚΛΟΓΙΚΑ.
Ειδικά σήμερα ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ με προδιαγραφές διαρκούς Μνημονίου, είναι δυνατόν η διαχωριστική γραμμή που υπάρχει στην οικονομία και την κοινωνία, από την μια ανάμεσα στους ιδιοκτήτες και σφετεριστές του πλούτου που παράγει ο λαός και από την άλλη στους εργαζόμενους, να αλλοιώνεται σε τέτοια μεγάλα ποσοστά στην κάλπη;
Eίναι δυνατόν εργάτες, φτωχοί επαγγελματίες και φτωχοί αγρότες να ψηφίζουν τα ίδια κόμματα που ψηφίζει η πλουτοκρατία;
Δυστυχώς έγινε πολλές πολλές φορές, έγινε και το 2009. Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει κάνει καμία παρέκκλιση από τις προγραμματικές του κατευθύνσεις, τις εφαρμόζει πιστά και με πολύ γρήγορους ρυθμούς ΜΕ ΑΛΛΟΘΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΠΟΥ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΠΕΖΗΤΗΣΕ. Οι δήθεν αριστεροί ανανεωτές βλέπουν παρέκκλιση στο ΠΑΣΟΚ για να ΑΦΉΝΟΥΝ ΑΝΟΙΚΤΗ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΘΕΙ, άρα κρατάνε ανοικτή πόρτα συγκυβέρνησης, αν βεβαίως το θελήσει το ηγεμονικό πάντα ΠΑΣΟΚ.
Όσο για τη ΝΔ, προκειμένου να διασκεδάσει τις βαριές ευθύνες της, υιοθετεί μια κάλπικη αντιμνημονιακή πολιτική για να επωφεληθεί αυτή της λαϊκής αγανάκτησης.

Υπάρχει ένας πρόσθετος λόγος να απαλλαγείτε από συναισθηματισμούς ή και συνήθειες που για πολλά χρόνια έχετε.

Ο λόγος είναι Ο ΩΜΟΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ που λέει: Ή με βγάζετε πλειοψηφία ή η Ελλάδα καταστρέφεται, χρεοκοπεί και αποσταθεροποιείται η δημοκρατία.
Δεν είναι πρώτη φορά που το ΠΑΣΟΚ εκβιάζει. Παλαιότερα φοβέριζε με τον κίνδυνο εξοριών, τώρα φοβερίζει τον χρεωκοπημένο λαό με τη χρεωκοπία. Ούτε τότε ούτε σήμερα έχει αντίκρισμα το τρομοκρατικό δίλημμα.
Ο πραγματικός κίνδυνος είναι ένας, να νομιμοποιηθεί η σημερινή πολιτική με τη λαϊκή ψήφο.
Τότε είναι που ο ήδη χρεωκοπημένος λαός θα ζήσει ακόμα χειρότερες μέρες.

Τι εννοεί το ΠΑΣΟΚ ως αποσταθεροποίηση;


Να καταδικαστεί η πολιτική που οδηγεί στη μείωση των μισθών και των συντάξεων, στους μισθούς ψίχουλα που καθιερώνει για τους νέους ανθρώπους. Να διαμαρτυρηθούν οι φτωχοί συνταξιούχοι που ο πρωθυπουργός τους κάνει δώρο 100 ευρώ έως 300 για μια φορά, τη στιγμή ΄που τους έχει πάρει πολλαπλάσια. Να μη καταδικαστεί η πολιτική που φορτώνει τα βάρη της κρίσης στο λαό.
Να τιμωρηθούν οι ένοχοι για το κόψιμο παροχών από τα ασφαλιστικά ταμεία, για την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, για τη φτώχεια, την ανεργία και την αναδουλειά. Για το ξεπούλημα που ετοιμάζει για τα υπόλοιπα λιμάνια, αεροδρόμια, ορεινούς όγκους και αιγιαλούς. Για την συνδιαχείριση στο Αιγαίο, που σημαίνει αναγνώριση των αμφισβητήσεων της ηγεσίας της γειτονικής Τουρκίας. Για τον κίνδυνο να μην απαιτήσει το ΠΑΣΟΚ από την ΠΓΔΜ, να δώσει καθαρές εγγυήσεις ότι δεν αμφισβητεί τα σύνορα, ότι είναι ανύπαρκτη η μακεδονική εθνότητα, ότι ο όρος Μακεδονία είναι γεωγραφικός και μόνο.
Όταν ο λαός θέλει να ζήσει καλύτερα, για την κυβέρνηση είναι αποσταθεροποίηση. Και μόνο αυτή η αντίληψη που είναι αντιδραστική, ή καλύτερα να πούμε, φασίζουσα πρέπει να καταψηφισθεί.
Αν θέλει η κυβέρνηση να προχωρήσει σε εκλογές ας το κάνει. Αυτές οι εκλογές πρέπει να γίνουν τροχοπέδη για το Μνημόνιο διαρκείας που υιοθέτησε η κυβέρνηση στην πρόσφατο σύνοδο της ΕΕ.
Στην συγκεκριμένη σύνοδο ο πρωθυπουργός έδωσε μια μάχη μαϊμού με το ζήτημα της ψήφου. Ήταν μαϊμού γιατί η Μέρκελ με τον Σαρκοζί έβαλαν το θέμα της ψήφου για να περάσουν το κυριότερο, τις οικονομικές κυρώσεις. Αυτό που έκανε ο πρωθυπουργός ήταν να συμφωνήσει πανηγυρικά με τις κυρώσεις.
Σταθερότητα για το ΠΑΣΟΚ είναι ο λαός να γίνει πρόβατο επί σφαγή, να χάσει τα πάντα και να διαμαρτύρεται στους 4 τοίχους του σπιτιού. Να υποστούμε όλοι μαζική λοβοτομή.

Λέει ψέματα το ΠΑΣΟΚ ότι αν ο ελληνικός λαός δεν εγκρίνει την πολιτική του τότε υπάρχει κίνδυνος να χάσουμε την επόμενη δόση του πακέτου ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΝ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ.

Τα 110 δις του Μνημονίου δεν πάνε ούτε για τις συντάξεις, ούτε για τους μισθούς, ούτε για δημόσια έργα υπέρ του λαού, ούτε για προσλήψεις στις δεκάδες χιλιάδες κενές ΘΕΣΕΙΣ στα νοσοκομεία, στον τομέα των κοινωνικών υπηρεσιών και σχεδόν παντού όπου υπάρχουν τομείς προσφοράς στον εργαζόμενο λαό. Το σχέδιο σωτηρίας σώζει μόνο τους δανειστές του ελληνικού κράτους, ξένους και εγχώριους τραπεζικούς ομίλους και τα κέρδη των μονοπωλίων.
Στην Ελλάδα το Μνημόνιο ήταν αρχικό πείραμα. Γενικεύεται σε όλη την Ευρώπη.
Το Μνημόνιο είναι για το λαό χρεωκοπία, ενώ αποτελεί σωτηρία για τους τραπεζικούς ομίλους της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Βρετανίας που αποτελούν τους βασικούς δανειστές της Πορτογαλίας, Ισπανίας, Ελλάδας, Ιταλίας και της Ιρλανδίας.
Πάρτε υπόψη πολύ σοβαρά και εμπιστευθείτε μας στην παρακάτω εκτίμηση με την οποία συμφωνούν και τα επιτελεία του ιμπεριαλισμού, μόνο που τα συζητάνε μεταξύ τους και όχι μπροστά στους λαούς.
Καμιά πολιτική αστικής διαχείρισης της καπιταλιστικής κρίσης, της καπιταλιστικής ανάπτυξης δεν μπορεί να εξαλείψει την αναρχία στην παραγωγή, την ανισόμετρη ανάπτυξη τομέων και κλάδων της οικονομίας, την υπερσυσσώρευση κεφαλαίου, καμία διαχείριση δεν μπορεί να διασφαλίσει το επιδιωκόμενο ικανοποιητικό ποσοστό κέρδους.
Η κρίση είναι νομοτέλεια για το καπιταλιστικό σύστημα.

Μονόδρομος η ανατροπή της πολιτικής που χρεοκοπεί το λαό.

Αν δεν καταδικαστεί η πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, αν δεν ηττηθεί η στρατηγική της ΕΕ, η αντιλαϊκή επίθεση θα κλιμακωθεί μετά τις εκλογές. Η επίθεση δε θα έχει ημερομηνία λήξης. Θα συνεχιστεί ακόμα και αν μειωθεί το δημόσιο χρέος, για να διασφαλιστούν ακόμα περισσότερα κέρδη για το κεφάλαιο. Θα φορτώσουν στο λαό νέα βάρη περικόπτοντας κρατικές δαπάνες για τα ασφαλιστικά ταμεία και τα νοσοκομεία. Καταργούν ήδη στην πράξη τις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις. Έχουν ήδη δρομολογήσει νέες περικοπές μισθών και συντάξεων, αύξηση των έμμεσων φόρων, των εισιτηρίων στις συγκοινωνίες, του ηλεκτρικού ρεύματος και του πετρελαίου στα νοικοκυριά.
Ο λαός δεν είναι υπεύθυνος και δεν πρέπει να πληρώσει για το χρέος. Μια ευθύνη έχει: Να ψηφίσει σύμφωνα με το δικό του συμφέρον. Έχει αρκετή πείρα.

Απευθυνόμαστε ιδιαίτερα στα εργατικά, τα λαϊκά στρώματα, στη φτωχή αγροτιά, σε εκείνους που μέχρι πριν λίγες μέρες σκέπτονταν να δώσουν μια τελευταία ευκαιρία στο ΠΑΣΟΚ ξαναψηφίζοντάς το στις εκλογές για τα τοπικά κρατικά όργανα, το δήμο και την περιφέρεια. Στους οπαδούς και φίλους του ΠΑΣΟΚ που σκέπτονται να τιμωρήσουν την κυβέρνηση και το κόμμα τους για την επικίνδυνη πολιτική της.
Απευθυνόμαστε και σε εκείνους που διατηρούν φρούδες ελπίδες απέναντι στη ΝΔ.
Τώρα είναι η ευκαιρία να κάνετε ένα βήμα για το οποίο όχι μόνο δεν θα μετανιώσετε, αλλά στις 8 του Νοέμβρη θα νοιώσετε ανακουφισμένοι και απελευθερωμένοι από το βραχνά τρομοκρατικών και πλαστών διλημμάτων.
Ένα βήμα μπορείτε να κάνετε που θα σηματοδοτήσει αναζωογόνηση ελπίδας, δυναμική, προοπτική.
Μαύρο στους συνδυασμούς του ΠΑΣΟΚ, ποτέ ξανά στη ΝΔ ως επιστροφή από το ΠΑΣΟΚ, ναι στα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ με τον τίτλο ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, παντού, και στην περιφέρεια και στο δήμο.
Δεν θα λυθούν βεβαίως αυτόματα τα λαϊκά προβλήματα στην κάλπη, αλλά έχει σημασία μέσω της κάλπης να παραμερισθούν εμπόδια που ήδη έχουν μπει στη ζωή του λαού. Ένα βήμα εμπρός χρειάζεται σήμερα και αυτό μπορεί να γίνει με τη συμπόρευση στην κάλπη με το ΚΚΕ, διαφορετικά θα πάμε πολλά βήματα πίσω.
Εμπιστευθείτε μας, ως τώρα ό,τι έχουμε προειδοποιήσει τον ελληνικό λαό δυστυχώς συνέβη. Ας μας πείτε μια περίπτωση που πέσαμε έξω ή μιλήσαμε με υπερβολικό τρόπο. Δεν υπάρχει ούτε μια.
Ήλθε η ώρα ο λαός να αναζητήσει τον άλλο δρόμο ανάπτυξης που είναι στον αντίποδα του δρόμου ανάπτυξης που έχουμε γνωρίσει τόσα και τόσα χρόνια, ένα δρόμο που οδηγεί αναπόφευκτα κατά περιόδους στην κρίση.

Δεν πρέπει να σας παρασύρει η κινδυνολογία για το δημόσιο χρέος, αυτό δεν πρόκειται να καταργηθεί όσες θυσίες και αν κάνετε.

Η διόγκωση του χρέους οφείλεται στον πακτωλό κρατικής χρηματοδότησης και τις φοροελαφρύνσεις που δόθηκαν όλα τα προηγούμενα χρόνια και εξακολουθούν να δίνονται μέσα απ' τους αναπτυξιακούς και τους φορολογικούς νόμους, τα κοινοτικά προγράμματα. Οφείλεται στις υπέρογκες δαπάνες για εξοπλισμούς που υπηρετούν τα σχέδια του ΝΑΤΟ και αποστολές στο Κόσσοβο και το Αφγανιστάν. Οφείλεται στις αρνητικές συνέπειες για την εγχώρια βιομηχανική και αγροτική παραγωγή απ' την ένταξη στην ΕΕ. Το εμπορικό έλλειμμα της Ελλάδας, της Πορτογαλίας, της Ισπανίας, αποτελεί την άλλη όψη του πλεονάσματος της Γερμανίας, η οποία έδωσε κερδοφόρα διέξοδο σε σημαντικό μέρος των εξαγωγών της με τη λειτουργία της ευρωζώνης.
Ο δρόμος αυτός συνεχίζεται και σήμερα και θα συνεχίζεται όσο ζούμε σ΄αυτό το πολιτικό σύστημα, σ΄αυτό το κοινωνικοοικονομικό σύστημα. Γι’ αυτό και η αντίσταση στο δρόμο αυτό πρέπει να είναι διαρκής, ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις με τη θέληση του ο ελληνικός λαός να κατακτήσει μια νέα εξουσία, την εργατική λαϊκή, ώστε αυτός να καθορίσει τον δικό του δρόμο ανάπτυξης που υπηρετεί τις δικές του ανάγκες, τις ωφέλιμες διεθνείς οικονομικές σχέσεις.
Ο Γ. Παπανδρέου και βασικοί υπουργοί επανειλημμένα έχουν ομολογήσει ότι η οικονομική κρίση συνιστά χρυσή ευκαιρία για να απαλλαγεί η Ελλάδα από σκουριασμένες αντιλήψεις, από ξεπερασμένες επιλογές, να εκσυγχρονισθεί.
Τι εννοεί ο Γ. Παπανδρέου σκουριά και αναχρονισμό;
Τις όποιες κατακτήσεις με αίμα και θυσίες έχει αποσπάσει το εργατικό , το λαϊκό κίνημα, την σταθερή δουλειά, το 8ωρο.
Θεωρεί σκουριά και συντηρητική αντίληψη να διεκδικούν οι εργαζόμενοι σύνταξη στα 60 και στα 55 οι γυναίκες, μισθό 1400 ευρώ μικτά και σύνταξη κατώτατη 1.120 ευρώ.
Θεωρεί σκουριά και οπισθοδρόμηση να διεκδικείς σήμερα, που η παραγωγικότητα της εργασίας και στην Ελλάδα έχει ανέβει πολύ ψηλά, δουλειά 5 ημερών 7 ώρες της μέρας.
Θεωρείται οπισθοδρόμηση να διεκδικείς δωρεάν παροχές στην παιδεία και στην υγεία ίσες και ίδιες για όλους, ανεξάρτητα αν έχουν βιβλιάριο ή όχι, ανεξάρτητα αν δουλεύουν στο δημόσιο ή τον ιδιωτικό τομέα.
Θεωρείται σκουριά να ζητάς προγράμματα ανάπλασης περιοχών, λαϊκή στέγη για νέα ζευγάρια κλπ.
Δεν πρέπει με την ψήφο να δώσουμε την ευκαιρία να χτυπηθούν δίκαια αιτήματα, πραγματικά σύγχρονα αιτήματα.
Το ΠΑΣΟΚ δεν φοβάται τη ΝΔ, γιατί πιστεύει σ’ αυτό που ο κ. Σαμαράς υποσχέθηκε ότι θα κάνει αν γίνει κυβέρνηση, ότι θα σεβαστεί το ΜΝΗΜΌΝΙΟ γιατί σέβεται τη συνέχεια στην κυβερνητική πολιτική.
Τη λαϊκή οργή φοβάται, θέλει να ανακόψει τη χειραφέτηση και την αφύπνιση.
Απόδειξη είναι ότι λίγες πριν τις εκλογές μετέχει και το ΠΑΣΟΚ άτυπα ή μέσω επικοινωνιολόγων, με τα παπαγαλάκια του σε ζυμώσεις και συζητήσεις για εναλλακτικά σενάρια συνεργασίας.
Ποιος περίμενε ότι η κ. Μπακογιάννη και ο κ. Μητσοτάκης θα έβγαιναν τόσο ανοικτά υπέρ του ΠΑΣΟΚ; Και ας μη πιστεύουμε ότι ξεκινάνε μόνο από αντισαμαρισμό.
Το ΠΑΣΟΚ εκβιάζει γιατί θέλει να είναι το πρώτο κόμμα πάντα, που ή θα κυβερνά μονοκομματικά ή θα κυβερνά ακόμα και με τη ΝΔ, με τον Κουβέλη και την Μπακογιάννη, ακόμα και τον Συνασπισμό, αλλά θέλει να είναι ο ισχυρότερος σε ένα μπλοκ αντιλαϊκής συνεργασίας.

Δεν σας ζητάμε γενικά και αφηρημένα να δώσετε ένα οποιοδήποτε μήνυμα διαμαρτυρίας και δυσαρέσκειας με την ψήφο σας στην κάλπη, με αποκλειστικό και μόνο κριτήριο το Μνημόνιο. ΔΕΝ ΕΊΜΑΣΤΕ ΟΙ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ ΑΠΟ ΜΟΔΑ. ΈΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΤΙΠΑΛΕΨΑΜΕ ΕΙΤΕ ΛΕΓΟΝΤΑΝ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΟΥ ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ, ΕΙΤΕ ΤΗΣ ΛΙΣΣΑΒΟΝΑΣ.
Οι αγώνες δεν θα φέρουν αποτέλεσμα όσο δεν περιλαμβάνουν την αλλαγή συσχετισμού δύναμης, στα σωματεία και τους μαζικούς φορείς, στην περιφέρεια και τους δήμους, στο κοινοβούλιο, στην κοινωνία γενικά.

Το ΠΑΣΟΚ και τα άλλα κόμματα που δεν θέλουν πολιτική ρήξης και ανατροπής καλλιεργούν έντεχνα το φόβο, την προκατάληψη, τη μοιρολατρία, την απογοήτευση.
Αν γίνουμε πολλοί, αν γίνουμε πλειοψηφία πολιτική, τότε το ποτάμι θα φουσκώσει, θα έχουμε αποτελέσματα.

Το ΚΚΕ
Έχει δικαιωθεί
Ξέρει να οργανώνει το λαό
Δεν το βάζουν στο χέρι.
Έχει πολιτική συμμαχιών ΠΟΥ ΕΔΡΑΖΕΤΑΙ ΣΤΑ ΚΟΙΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ, ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΤΩΧΗΣ ΑΓΡΟΤΙΑΣ ΜΕ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ. ΈΧΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΉ ΣΥΜΜΑΧΙΩΝ ΠΟΥ ΣΤΗΡΊΖΕΤΑΙ ΣΕ ΣΤΈΡΕΑ ΒΑΣΗ, ΣΕ ΦΕΡΕΓΓΥΌΤΗΤΑ ΓΙΑΤΊ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΧΕΙΡΕΣ ΜΕ ΣΤΕΛΕΧΗ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΠΗΓΑΙΝΕΛΑ

Το ΚΚΕ και θέλει και μπορεί.


Να δυναμώσει το ΚΚΕ

Η ψήφος στις δυνάμεις που στηρίζει το ΚΚΕ θα εξασφαλίσει στο λαό καλύτερες θέσεις, ευνοϊκότερα μετερίζια, για την ανάπτυξη της πάλης του. Θα βοηθήσει ώστε να τρομάξουν αυτοί που προσπαθούν να τον τρομοκρατήσουν, τον καταδικάζουν στην ανέχεια, στην ανεργία, στην ανασφάλεια, στην αγωνία για το αύριο, δηλαδή ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και οι άλλοι του «ευρωμονόδρομου», αφού θα είναι πολιτικά αποδυναμωμένοι. Θα κερδίσει συμπαραστάτες, συμμάχους στις διεκδικήσεις του, τους κομμουνιστές και άλλους αγωνιστές, άρα έχει κάθε συμφέρον να αναδείξει στα όργανα της τοπικής διοίκησης. Θα αναπτερώσει το ηθικό του, θα αναζωπυρώσει την ελπίδα, θα «φυσήξει» έναν αναζωογονητικό άνεμο στο εργατικό λαϊκό κίνημα. Κι αυτό γιατί θα καταγράψει τη διάθεση των ανθρώπων του μόχθου να αντιπαλέψουν όσους αποδεδειγμένα δρουν για συμφέροντα εχθρικά προς τα δικά του.
Η ψήφος στις δυνάμεις που στηρίζει το ΚΚΕ δεν θα μπορεί να παρερμηνευτεί ή να ερμηνευτεί κατά το δοκούν. Το μήνυμά της θα είναι καθαρό και ξάστερο.
Όπως καθαρό είναι για το ΚΚΕ ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι που θα κάνουν το βήμα, να ρίξουν στην κάλπη τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης», δεν θα το κάνουν γιατί συμφωνούν στο 100% με την ιδεολογία του ΚΚΕ.
Δεν είναι ψήφος που προϋποθέτει ή που εκφράζει πλήρη ταύτιση με τις θέσεις του Κόμματος. Είναι ψήφος που θα αποτυπώσει την αυξανόμενη θέληση του λαού να συμπορευτεί μαζί του στους αγώνες.
Είναι ακόμα ψήφος που θα εκφράσει έμπρακτα τη διάθεση του λαού να χειραφετηθεί απ' το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ.
Η λαϊκή ορμή να πετάξει στο καλάθι των αχρήστων τα αναχώματα, τους ψευτοαντάρτες και ανεξάρτητους που είναι οι πιο πρόθυμοι να εξαρτηθούν από την κάθε κυβέρνηση.
Η ενίσχυση της «Λαϊκής Συσπείρωσης», του ΚΚΕ, θα δώσει ώθηση στη συγκρότηση της λαϊκής συμμαχίας για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης, υπέρ των λαϊκών συμφερόντων και αναγκών.
Οι αντικειμενικές προϋποθέσεις για να ζήσει ο λαός καλύτερα, να καρπώνεται τον πλούτο που παράγει, έχουν ωριμάσει. Ακόμα κι αν στις εκλογές δεν κρίνεται το ζήτημα της εξουσίας, είναι καιρός να εκφραστούν και στην κάλπη οι θετικές διεργασίες που εξελίσσονται στις λαϊκές συνειδήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: