Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

ΠΑΜΕ Ο.Τ.Α. - ΑΠΕΡΓΙΑ 19 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010




Η κοινή δράση και το ενιαίο διεκδικητικό πλαίσιο αποτελούν απαίτηση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στους Οργ.Τοπικής Αυτ/σης






Η επίθεση του αντεργατικού μετώπου κυβέρνησης & κεφαλαίου με την σύμπραξη της ΤΡΟΪΚΑΣ και των δυνάμεων του «ευρωμονόδρομου» συνεχίζεται και οξύνεται. Με πρόσχημα «το αναθεωρημένο έλλειμμα», «την επιμήκυνση του χρέους» κ.α. προσπαθούν να κρύψουν την ουσία της καπιταλιστικής κρίσης και να δικαιολογήσουν την πολιτική τους χρεώνοντας τα βάρβαρα αντιλαϊκά τους μέτρα μόνο στο μνημόνιο, αθωώνοντας την ΕΕ και όλες τις μέχρι τώρα κυβερνήσεις τους.
Οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού βρισκόμαστε στις πρώτες σειρές των θυμάτων αυτής της πολιτικής. Οι μειώσεις των μισθών μας άμεσα και έμμεσα (μέσω των επιδομάτων), οι αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις, που αυξάνουν τα όρια συνταξιοδότησης, μειώνουν τις συντάξεις μας και αυξάνουν τις ασφαλιστικές εισφορές (επασφάλιστρο στα βαρέα & ανθυγιεινά), η παραπέρα προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων των παραχωρήσεων, των ΣΔΙΤ και η συρρίκνωση των κοινωνικών παροχών μέσω του Καλλικράτη, που φέρνουν απολύσεις των εργαζομένων και επέκταση των ελαστικών σχέσεων εργασίας αποτελούν μερικές πλευρές της πολιτικής αυτής.
Απέναντι σε αυτό το αντεργατικό μέτωπο και τις πολιτικές του οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ οφείλουμε να φτιάξουμε το δικό μας μέτωπο αγώνα με κοινές πρωτοβουλίες και δράσεις, με αιτήματα, που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας, που δεν προσαρμόζονται στην καπιταλιστική κρίση του κεφαλαίου, στα ελλείμματά τους ή στα κέρδη τους ….
Καλούμε όλες τις Ομοσπονδίες του χώρου, όλα τα Α΄ βάθμια Σωματεία σε Δήμους Νομαρχίες και Περιφέρεια, με αποφάσεις να πάρουν πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση της ενημέρωσης των εργαζομένων, της διαμόρφωσης κοινού διεκδικητικού πλαισίου και δράσεων, που με κοινωνική συμμαχία με τα άλλα λαϊκά στρώματα θα οργανώνουν μαζικούς ταξικούς αγώνες για την ανατροπή αυτής της πολιτικής, που χρεοκοπεί το λαό και ισχυροποιεί την πλουτοκρατία και θα στοχεύουν στην αλλαγή των συσχετισμών δύναμης και στο πολιτικό επίπεδο.
Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ σε Δήμους, Νομαρχίες & Περιφέρειες (ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΠΟΠ-ΟΤΑ, ΟΣΥΝΑΕ & ΠΟΣΥΠ) θα πάρουμε όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες σε αυτή την κατεύθυνση.
Καλούμε τους συναδέλφους σε μαζική συμμετοχή στην απεργία, που έχει προκηρύξει η ΠΟΕ-ΟΤΑ για τις 19 Νοέμβρη
----------------------------------------------------------
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ & ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ







Δεν υπάρχουν σχόλια: