Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

...........οραματιζόμαστε έναν Δήμο Πέλλας που να λύνει τα προβλήματα, να δίνει αναπτυξιακή ώθηση σε κάθε κατεύθυνση, σε κάθε περιοχή και στην πιο απομακρυσμένη γωνιά του νέου Δήμου».

Με το νικηφόρο ρεύμα να παίρνει διαστάσεις ασυγκράτητης παλίρροιας, ήρθε και η σειρά της Πέλλας να επιβεβαιώσει το σαφές πλέον εκλογικό προβάδισμα του συνδυασμού «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ». Η ιστορική πρωτεύουσα του Δήμου μας, κυριολεκτικά δονήθηκε από την μεγαλειώδη και ανεπανάληπτη συγκέντρωση των κατοίκων της περιοχής, που αποθέωσαν και επιδοκίμασαν συντριπτικά τον πολιτικό προγραμματικό δημοτικό λόγο του Γρηγόρη Στάμκου, στην κεντρική του προεκλογική ομιλία στην Πέλλα, στέλνοντας το εκκωφαντικό και μη αναστρέψιμο πλέον προβάδισμα και προμήνυμα της επερχόμενης εκλογικής νίκης της 7ης Νοεμβρίου. Με ιδιαίτερο παλμό και πάθος οι κάτοικοι της περιοχής, επιφύλαξαν αποθεωτική υποδοχή στον αυριανό Δήμαρχο Πέλλας και επιδοκίμασαν με εντυπωσιακά εκδηλωτικό τρόπο τις προγραμματικές εξαγγελίες του συνδυασμού, που αποτελεί πλέον την μεγάλη κοινή ελπίδα, για την ανάκαμψη και την επάνοδο του τόπου σε τροχιές βελτίωσης, ανάπτυξης και προόδου.
Στην ολοκληρωμένη και μεστή ομιλία του ο επικεφαλής και υποψήφιος Δήμαρχος Γρηγόρης Στάμκος, παρουσίασε τις προτάσεις του συνδυασμού, απέδωσε με σαφήνεια το στίγμα κινήσεων και διοίκησης της νέας δημοτικής αρχής και ανέλυσε το αναπτυξιακό πρόγραμμα του συνδυασμού για την περιοχή της Πέλλας. Παράλληλα όμως επέκρινε την απερχόμενη δημοτική αρχή του κ. Παπανικολάου για παντελή έλλειψη διεκδικητικότητας και έργων υποδομής, χαρακτήρισε τον αντίπαλο συνδυασμό «ψηφοδέλτιο σκοπιμοτήτων και αντιπαροχών», ενώ επισήμανε τις γνωστές πλημμέλειες των 2 έργων του ΧΥΤΑ και του πάρκου Αγίου Γεωργίου. Κινούμενος σε αντίθετη γραμμή με την πλεύση της νυν δημοτικής αρχής, έδωσε το στίγμα του συνδυασμού του λέγοντας χαρακτηριστικά «είμαστε εδώ για να διασφαλίσουμε ότι στο νέο Δήμο Πέλλας δεν θα υπάρξουν τέτοιου είδους πρακτικές, είμαστε εδώ για να τελειώνουμε με όσους έβαζαν και βάζουν προσωπικά, ομαδικά και άλλα συμφέροντα πάνω από το συμφέρον του τόπου μας. Είμαστε εδώ για να δώσουμε τέλος στην αλαζονεία».
Στο προγραμματικό σκέλος του λόγου του, παρουσίασε τον αναλυτικό, φιλόδοξο αλλά και ρεαλιστικό, αναπτυξιακό σχεδιασμό για την περιοχή της Πέλλας, δεσμευόμενος μεταξύ άλλων για διεκδίκηση κατασκευής νέων οδικών τμημάτων (παράκαμψη Χαλκηδόνας, Παραλίμνη-Μελίσσι) και αναβάθμιση οδικών αξόνων με στόχο την επίτευξη ισόρροπης ανάπτυξης, την κατασκευή γέφυρας στο δρόμο Λιβαδίτσας – Ραχώνας, τον σχεδιασμό έργων εμπλουτισμού του υπόγειο υδροφόρου ορίζοντα στις περιοχές Αθύρων, Πέλλας και Νέας Πέλλας, την ανάπτυξη ειδικών μορφών τουρισμού με αξιοποίηση του περιαστικού πρασίνου στην Αγροσυκιά και στο Δυτικό, την ενίσχυση των αθλητικών υποδομών και την επέκταση του σχεδίου πόλεως στην Πέλλα, ενώ ιδιαίτερη αίσθηση και ικανοποίηση προκάλεσε η δέσμευση και πρόταση για διεθνή προβολή του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου της Πέλλας. Τέλος αναφέρθηκε για μία ακόμη φορά στην ανάγκη και την δέσμευση της ισόρροπης ανάπτυξης των περιοχών του νέου Δήμου, με την χαρακτηριστική αποστροφή «με το βλέμμα στραμμένο στο αύριο, οραματιζόμαστε έναν Δήμο Πέλλας που να λύνει τα προβλήματα, να δίνει αναπτυξιακή ώθηση σε κάθε κατεύθυνση, σε κάθε περιοχή και στην πιο απομακρυσμένη γωνιά του νέου Δήμου».
Κλείνοντας και μέσα σε κλίμα γενικής αποθέωσης παρουσίασε τον συνδυασμό νίκης στην περιοχή του Δήμου Πέλλας και ανανέωσε το ραντεβού των νικηφόρων προεκλογικών εκδηλώσεων, για την κεντρική ομιλία στον πεζόδρομο των Γιαννιτσών, όπου αναμένεται και το οριστικό επισφράγισμα της διαγραφόμενης μεγαλειώδους εκλογικής νίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: