Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Επιστολή ΠΟΠΣ σε Μπουτάρη

Μετά την Π.Ο.Ε. (Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος), θέσεις για τις εξαγγελίες περί "μνημείου Νεοτούρκων" πήρε και η Π.Ο.Π.Σ. (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων), δια του προέδρου της Χαράλαμπου Αποστολίδη, δικηγόρου και υποψήφιου στο συνδυασμό Μπόλαρη, στις πρόσφατες εκλογές για την ανάδειηξη Περιφερειάρχη Κ.Μακεδονίας.

Η επιστολή :

κ. Μπουτάρη,

Συγχαρητήρια για την εκλογή σας.

Δεν σας αρέσουν ούτε μας αρέσουν τα μεγάλα λόγια. Αυτά ανήκουν άλλωστε μόνο στους αυτοαποκαλούμενους «Μακεδόνες της καρδιάς μας???», «Ποντίους της καρδιάς μας???», Ελληνάρες της ανοησίας και της πολιτικής ασυναρτησίας ένθεν-κακείθεν.

Συγχαρητήρια επίσης και στους δύο Έλληνες πολίτες εβραϊκής καταγωγής δημοτικούς συμβούλους, τους οποίους εμείς σαν Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων ως απογόνους γενοκτονιών-ολοκαυτωμάτων, αγκαλιάσαμε ως ομοιοπαθούντες.

Στο προκείμενο τώρα.

Διαβάσαμε στην συνέντευξή σας στην Ελευθεροτυπία τα σχέδιά σας για την πλατεία Ελευθερίας.

Παρ΄ ότι μνημεία για το ολοκαύτωμα των Εβραίων και για τη Γενοκτονία των Ποντίων υπάρχουν στην Θεσσαλονίκη, θα πριμοδοτούσαμε ασμένως σε μια πιο οργανωμένη ανάδειξη της Ιστορίας αυτών που πέσουν θύματα της ίδιας ιδεολογίας, δηλ. της θεωρίας της φυλετικής και εθνικής καθαρότητας (εμπνευσμένες και οι δύο γενοκτονίες από γερμανικά μυαλά) τόσον των Ποντίων από τον Μουσταφά Κεμάλ Πασά (Ατατούρκ σας εφιστούμε την προσοχή ότι δεν αποτελεί όνομα αλλά επιθετικό Τούρκικο προσδιορισμό κάτι δηλ. σαν «ο Μακεδόνας της Καρδιάς μας» ή ο Τουρκοφάγος ή παρόμοια τέτοια εθνικιστικά προσωνύμια».

Σας επισυνάπτω παλαιότερη πρόταση και αλληλογραφία της Π.Ο.Π.Σ. για την κατασκευή μουσείου γενοκτονιών στη Θεσσαλονίκη η οποία έπεσε στο κενό.

Όμως γιατί Δήμαρχε φαίνεται να θέλεις να εξισώνεις το ολοκαύτωμα Εβραίων και Ποντίων, ή την χιλιόχρονη ύπαρξη της Αγιάς Σοφιάς στην πόλη, με την επανάσταση των νεοτούρκων που ευθύνονται για τη γενοκτονία 350.000 αμάχων Ποντίων και τον ξεριζωμό μας από τις πατρίδες μας;

Να κάνεις δίπλα στο μνημείο των νεοτούρκων Δήμαρχε και μνημείο γενοκτονίας των προγόνων μας μαρτύρων. Και να εξισώνουμε το θύμα με το θύτη.

Γιατί όχι κι ένα μνημείο των νεκρών ναζί δίπλα σ΄ αυτό του ολοκαυτώματος των Εβραίων, μήπως και καμιά 300.000 Γερμανοί νεοναζί επισκεφτούν την πόλη μας για να προσκυνήσουν.

Δήμαρχε, σε εκλέξαμε αλλά θα σε κρίνουμε και θα σε ελέγχουμε κάθε μέρα όπως ζήτησες. Κι ελπίζουμε ότι θα διαβουλευτείς μαζί μας για όσα θέματα μας αγγίζουν, χωρίς τουλάχιστον από εμάς επαρχιώτικες εθνικιστικές κραυγές και υστερίες.

Παλεύουμε χρόνια στον Ο.Η.Ε. και την Ευρωπαϊκή ΄Ενωση για τη διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας και την καταδίκη της Τουρκίας με την μορφή της αναγνώρισης και της συγνώμης. Κι επιτύχαμε πολλά πράγματα σ΄ αυτό. Το ξέρεις!!!

Σε καλούμε λοιπόν πλην των άλλων και σου θέτουμε το ζήτημα της 19ης Μαΐου, τις εκδηλώσεις της οποίας ημέρας μνήμης, θέλουμε να θέσετε υπό την Αιγίδα σας

Δυστυχώς επί προηγουμένης δημαρχίας οι εκδηλώσεις αυτές εστηρίζοντο ως γιορτές κεκαλυμμένου μίσους απ΄ ομάδα Ποντίων, αποκλείοντας εμάς λόγω διαφορετικής πολιτικής άποψης.

Περί αυτών θα θέλαμε να συναντηθούμε μαζί σας για γόνιμο δημιουργικό διάλογο.

Και πάλι συγχαρητήρια και καλή δύναμη.



Με εκτίμηση

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Π.Σ.
Ο Πρόεδρος
Χαράλαμπος Αποστολίδης

Δικηγόρος Παρ΄ Αρείω Πάγω

Δεν υπάρχουν σχόλια: