Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Εκδήλωση του ΚΕΚΥΚΑμεΑ Πέλλας


                              Το Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.Α.μεΑ. Π Ε Λ Λ Α Σ
    με την ευγενική συμμετοχή
του Εφηβικού Εργαστηρίου του Εδεσσαικού Θεάτρου
και της Σχολής Γυμναστικής της κ. K. Δράμαλη
                                            διοργανώνει εκδήλωση
με τίτλο << Όταν η τέχνη τιμά την αναπηρία… >>
                                              με   αφορμή την
3η ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010 - ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑμεΑ
και παρουσιάζουν
·          Θεατρική παράσταση: ΄΄Το Όνειρο του Σκιάχτρου΄΄ του Ευγ. Τριβιζά. Σκηνοθεσία κ. Κρανιώτη Έλενα & κ. Γέσιος Φώτης
·          Παιδικό Μπαλέτο. Καθηγήτρια Ρυθμικής Γυμναστικής κ. Δράμαλη Καλλιόπη
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την
Παρασκευή   3   Δεκεμβρίου    2 0 10
&  ώρα 10.30 π.μ στην
Αίθουσα του ΄΄ Μ. Αλεξάνδρου΄΄ Έδεσσας
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.
Καθιερώθηκε η 3η Δεκέμβρη να αποτελεί ημέρα προώθησης των ανθρώπινων και κοινωνικών δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία. Ορόσημο κοινωνικής διεκδίκησης και συνοχής.
Ειδικότερα, στην φετινή 3η Δεκέμβρη 2010, που κινείται μέσα στα πλαίσια των δύσκολων εθνικών & κοινωνικοοικονομικών συγκυριών, δύο ανιδιοτελείς και τιμητικές ενέργειες τέχνης που ανέλαβε να συντονίσει το ΚΕΚΥΚΑμεΑ Πέλλας, αποτελούν παραδείγματα αλληλεγγύης & στάσης ζωής της τοπικής κοινωνίας μας απέναντι στα άτομα με αναπηρία του Νομού μας.
Έτσι, τόσο οι συντελεστές του Εφηβικού Εργαστηρίου του Εδεσσαικού Θεάτρου με την παρουσίαση της ειδικά αφιερωμένης, θεατρικής παράστασης: ΄΄Το Όνειρο του Σκιάχτρου΄΄ του Ευγ. Τριβιζά, όσο και τα παιδιά της Σχολής Γυμναστικής της κ. K. Δράμαλη με τις χορογραφίες τους, αποδεικνύουν με τον δικό τους καλλιτεχνικό και αλληγορικό τρόπο πως ΄΄ όταν η τέχνη τιμά την αναπηρία... ποιεί ήθη και ασκεί ψυχές΄΄. Γιατί, ακόμα και μέσα απο αυτόν τον δρόμο, τον δρόμο της καλλιτεχνικής δημιουργίας, δύναται να πραγματωθεί: δυναμική συμπαράσταση στην διεκδίκηση των κοινωνικών δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία και έμπρακτη ένδειξη σεβασμού και κοινωνικής αλληλεγγύης.
Αντιπροσωπευτικά άλλωστε είναι κάποια απο τα λόγια του Ε. Τριβιζά μέσα απο ΄΄Το Όνειρο του Σκιάχτρου΄΄, που εκράζουν την ανάγκη για κοινωνική αναδιάρθρωση και ισότητα στα ανθρώπινα δικαιώματα και στην ζωή:
« Το΄χουνε στήσει ασάλευτο για φόβητρο των πανελεύθερων πουλιών,… μα εκείνο άλλα λαχταρά. Να κινηθεί, να πετάξει, να υπάρξει, να δράσει!…και το ονειροπαρμένο Σκιάχτρο μεθυσμένο από λόγια, ιδέες, συμβουλές, παραγγέλματα ξεχνά ολότελα τον προορισμό του... ».
                                                           Με εκτίμηση
                                                                                                     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
                                                                                 ΜΟΥΣΜΟΥΤΗΣ Δ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ       

Δεν υπάρχουν σχόλια: