Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

........με βεβαιότητα πλέον επερχόμενης εκλογικής νίκης.....

Με μία παλλαϊκή συγκέντρωση, που βούλιαξε την καρδιά του πεζόδρομου των Γιαννιτσών και έστειλε προς πάσα κατεύθυνση το προμήνυμα του νικηφόρου εκλογικού αποτελέσματος της προσεχούς Κυριακής, συνέχισε τις κεντρικές προεκλογικές του ομιλίες ο υποψήφιος Δήμαρχος του νέου Δήμου Πέλλας και επικεφαλής του συνδυασμού «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ» Γρηγόρης Στάμκος.
Η αυθόρμητη μαζική προσέλευση κόσμου από όλες τις περιοχές του νέου Δήμου Πέλλας, το πάθος, ο παλμός και ο ενθουσιασμός του ακροατηρίου που διέκοπτε συνεχώς με επευφημίες τον ομιλητή και ο μεστός πολιτικός λόγος του Γρηγόρη Στάμκου, ήταν τα στοιχεία που χαρακτήρισαν την εκδήλωση και ανέβασαν τον δείκτη της επιτυχίας της στα ύψη. Με το πολιτικό μήνυμα του συνδυασμού «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ» να κατακτά όλο και περισσότερο έδαφος στις προτιμήσεις και στις καρδιές των ψηφοφόρων και των κατοίκων του νέου Δήμου Πέλλας, το πλειοψηφικό ρεύμα νίκης αποκτά πλέον διαστάσεις θριάμβου και απόλυτης επικράτησης.
Με τον ώριμο και περιφραστικό πολιτικό του λόγο ο Γρηγόρης Στάμκος μίλησε στην καρδιά των κατοίκων της γενέτειράς του και τους κάλεσε να κάνουν όλοι μαζί το μεγάλο βήμα στο αύριο, ξεσηκώνοντας συχνά-πυκνά το ακροατήριο σε συνεχείς εκδηλώσεις ζητωκραυγών και επευφημιών. Δίνοντας ανάγλυφα και εμπεριστατωμένα, το σχέδιο και το πρόγραμμα με το οποίο θα χτισθεί ο νέος Δήμος Πέλλας, έπεισε και τον δυσκολότερο κριτή για την πληρότητα και την αρτιότητα των προγραμματικών θέσεων του συνδυασμού, αλλά και για την ανάγκη αναστροφής της πορείας στασιμότητας και παρακμής που έχει οδηγηθεί η πόλη τα τελευταία 4 χρόνια. Βάλλοντας εμπεριστατωμένα κατά ριπάς κατά της απερχόμενης δημοτικής αρχής, επεσήμανε όλες τις καθυστερήσεις, αμέλειες αλλά και απραγματοποίητες υποσχέσεις της, που έχει το θράσος να της επαναλαμβάνει. 

Στη συνέχεια ανήγαγε σε βασικό στόχο του συνδυασμού την αλλαγή της εικόνας της πόλης, με την εφαρμογή του ολοκληρωμένο προγράμματος και του σχεδίου δράσης για την πόλη, που έχει ήδη δημοσιοποιηθεί. Στις προγραμματικές του δεσμεύσεις και εξαγγελίες αναφέρθηκε σε πληθώρα έργων και δράσεων από τα οποία ξεχωρίζουν η αναβάθμιση των οδικών αξόνων, η αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής, η χωροθέτηση εμπορευματικών κέντρων, η εγκατάσταση συστήματος τηλεμετρικής παρακολούθησης του Λουδία για την οικολογική αναβάθμιση και προστασία του, η οριοθέτηση και ανάδειξη του περιαστικού δάσους Ελευθεροχωρίου, η αξιοποίηση του διεθνούς κωπηλατικού κέντρου του Λουδία και πολλά άλλα.


Χαρακτήρισε και πάλι μόνιμο γνώμονα και κανόνα δράσης την ισόρροπη ανάπτυξη όλων των περιοχών του νέου Δήμου Πέλλας, εξέφρασε την πίστη για την δημιουργία όλων των αναπτυξιακών και δημιουργικών προϋποθέσεων που θα απογειώσουν την ανάπτυξη του τόπου και κάλεσε σε ενεργό συμμετοχή όλους τους κατοίκους με το σύνθημα «Όλοι μαζί ενώνουμε τον νέο Δήμο Πέλλας με το αύριο». Ανήγαγε εκ νέου την διαφάνεια στον υποχρεωτικό και αυστηρά τηρούμενο τρόπο δράσης και λειτουργίας της δημοτικής διοίκησης και δήλωσε την αδιαπραγμάτευτη αποφασιστικότητα του να διεκδικηθούν δυναμικά όλα τα εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα, κατηγορώντας την απερχόμενη δημοτική αρχή ότι «στέρησε την πόλη από πόρους, κονδύλια, ευκαιρίες και δυνατότητες να συμμετέχει σε αναπτυξιακά προγράμματα» και ότι «δεν έχει να επιδείξει ούτε ένα έργο».
Στη συνέχεια κηρύσσοντας το τέλος της αδράνειας, της αδιαφορίας και των χαμένων ευκαιριών, προανήγγειλε την ώρα της δράσης και της δουλειάς για το αύριο, απογειώνοντας τον παλμό του κόσμου με το σύνθημα «Και σήμερα και αύριο θα είμαστε μαζί, εδώ. Με μία διαφορά. Αύριο θα έχουμε μια καινούργια πόλη. Την πόλη των ονείρων μας. Την πόλη που μας αξίζει. Την Κυριακή αφήνουμε πίσω το χθες και μαζί χτίζουμε το νέο Δήμο Πέλλας».
Η εκδήλωση έκλεισε με την παρουσίαση των μελών του συνδυασμού στα Γιαννιτσά, που ανέβηκαν όλοι στην εξέδρα και επί ώρα αποθεώθηκαν από το πλήθος, που με τον παλμό και το πάθος του έδωσε και πάλι το πρόκριμα της με βεβαιότητα πλέον επερχόμενης εκλογικής νίκης και της πανηγυρικής ανάδειξης του Γρηγόρη Στάμκου σε Δήμαρχο του νέου Δήμου Πέλλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: