Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ

Η επιστράτευση των απεργών ναυτεργατών αποτελεί επαίσχυντη αντεργατική ενέργεια της κυβέρνησης και πράξη αφοσίωσης στα συμφέροντα των εφοπλιστών.
Αφού η κυβέρνηση και οι εφοπλιστές, έχοντας τη στήριξη της ΝΔ και των ΜΜΕ των μεγαλοεπιχειρηματιών, απέτυχαν να κάμψουν το δίκαιο αγώνα των ναυτεργατών με τις συκοφαντίες, τις απειλές, τους απεργοσπαστικούς μηχανισμούς και τις οργανωμένες επιθέσεις, τώρα χρησιμοποιούν την ωμή κρατική βία, καταδεικνύοντας το αληθινό αποκρουστικό τους πρόσωπο. Για μια ακόμα φορά αποδεικνύουν ότι είναι αδίστακτοι στα μέσα και τους τρόπους που χρησιμοποιούν για να επιβάλλουν στους εργαζόμενους την πολιτική που προστατεύει την κερδοφορία των εφοπλιστών και των μονοπωλίων.
Πρόκειται για κλιμάκωση του κυβερνητικού αυταρχισμού κατά του εργατικού κινήματος. Αποτελεί ένα ακόμη επικίνδυνο βήμα στην κατεύθυνση να χαρακτηρίζεται η πάλη των εργαζομένων για τα δικαιώματά τους στην εργασία, στο εισόδημα, στην απεργία ως πράξη παράνομη και υπονομευτική. Θέλουν να καταδικάσουν τους εργαζόμενους και το λαό στη φτώχεια και την εξαθλίωση, να είναι μόνιμα θύματα των συνεπειών της κρίσης και των αδιεξόδων του ξεπερασμένου καπιταλισμού.
Ο αυταρχισμός της κυβέρνησης πρέπει να συναντήσει την αγανάκτηση και την καταδίκη απ’ όλους τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα. Χρειάζεται να δυναμώσει η αλληλεγγύη μεταξύ των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων. Δεν υπάρχει αγώνας και απεργιακή κινητοποίηση χωρίς συνέπειες. Όμως αυτός είναι ο δρόμος για να αποκρούσουμε τις βαριές και χωρίς τέλος θυσίες του λαού.
Καμιά θυσία για την πλουτοκρατία, καμιά συναίνεση. Λαϊκή συσπείρωση και αντεπίθεση ενάντια στο μνημόνιο διαρκείας κυβέρνησης – τρόικας, του «ευρωμονόδρομου». Αυτός είναι ο δρόμος για να αποκρούσουμε την καταστολή, για να μην φορέσουν αλυσίδες στο εργατικό – λαϊκό κίνημα.
Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη και όχι τα συμφέροντα των εφοπλιστών και του κεφαλαίου.
Το ΚΚΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους, το λαό, τη νεολαία να εκφράσουν την υποστήριξή τους στον αγώνα των ναυτεργατών συμμετέχοντας στις διαδηλώσεις αλληλεγγύης που διοργανώνει το ΠΑΜΕ αύριο Τρίτη 30/11 και ώρα 6 το απόγευμα στον Πειραιά (σταθμός ΗΣΑΠ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: