Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΕΟΥ ΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ

Την τελική έγκριση πήρε το έργο κατασκευής νέου δικτύου αποχέτευσης και βιολογικού των οικσμών Πέλλας – Νέας Πέλλας από το Υπουργείο Υποδομών κατά την 2 Νοεμβρίου 2010 όπου συγκλήθηκε σε τακτική συνεδρίαση.

Μετά από χρόνιες προσπάθειες και ενεργή δράση, ο Δήμαρχος Πέλλας κ.Τσαλταφερίδης Απόστολος σε συνεργασία με την ΔΕΥΑ Πέλλας και τον Πρόεδρο κ.Γιαβάση Βασίλειο, παρευρέθηκαν εχθές στο συμβούλιο του Υπουργείου στην Αθήνα, το οποίο λαμβάνοντας υπόψη την εισήγησή τους έδωσε το πράσινο  φως για την δημοπράτηση και υλοποίηση του έργου.

Το έργο αφορά σε εσωτερικά δίκτυα βαρύτητας, σε έργα αναρρόφησης, σε αντλιοστάσιο και έργα εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων το οποίο θα είναι κοινό και για τους δύο οικισμούς με ενιαίο δίκτυο αυτοματισμών.

Σημειώνεται δε ότι οι εξυπηρετούμενοι πληθυσμοί από το παραπάνω έργο για την επόμενη τουλάχιστον εικοσαετία, υπολογίζονται στα 5.500 άτομα, μόνιμους κατοίκους, λαμβάνοντας υπόψη και 1.000 επισκέπτες στο μουσείο ημερησίως.

Το νέο εσωτερικό δίκτυο ακαθάρτων με αγωγούς τύπου PVC συνολικού μήκους 28 χλμ. περίπου, που θα καλύπτουν την συνολική έκταση των οικισμών θα καταλήγουν στον βιολογικό με την βοήθεια αντλιοστασίου.

Το έργο αυτό εντάσσεται για χρηματοδότηση στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη” του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, με προϋπολογισμό ύψους 8.000.000,00 ευρώ περίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: