Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Ανακοίνωση για τα αποτελέσματα του α’ γύρου των περιφερειακών – δημοτικών εκλογών

Τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης», που στήριξε το ΚΚΕ, απέσπασαν χιλιάδες νέες ψήφους πανελλαδικά , αλλά και τοπικά στην Αντιπεριφέρεια & τους Δήμους της Πέλλας .
Η αύξηση περικλείει σημαντική δυναμική, σηματοδοτεί μια νέα πορεία συσπείρωσης ευρύτερων λαϊκών δυνάμεων εναντίον της αντιλαϊκής πολιτικής. Δυναμώνει το ρεύμα αντιμονοπωλιακής αντιιμπεριαλιστικής συσπείρωσης, κερδίζει έδαφος η εναλλακτική πρόταση διεξόδου με στόχο τη λαϊκή εξουσία και οικονομία.
Ζητούμενο για να προστατεύσει ο λαός τα δικαιώματα και να ικανοποιήσει τις σύγχρονες ανάγκες του, είναι η σφυρηλάτηση της ενότητάς του ενάντια σε όσους υποθηκεύουν τη ζωή του. Να ξεμπροστιαστούν όσοι το παίζουν σύμμαχοι, αλλά είναι αντίπαλοί του ή υπηρέτες των αντιπάλων του.
Από αυτήν την αφετηρία, πρέπει να συνεχιστεί και η μάχη για το δεύτερο γύρο των εκλογών. Ο λαός πρέπει ν' αρνηθεί να διαλέξει μεταξύ Σκύλλας και Χάρυβδης.
Κανένα όφελος δεν έχει να μπει ανάμεσα σε «μονομάχους» του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ , εκπροσώπους της ίδιας ακριβώς πολιτικής, που εγγυάται τη χρεοκοπία του λαού.
Ν' απορρίψει όσους του βάζουν το πιστόλι στον κρόταφο και του λένε να «διαλέξει», όχι αν, αλλά τι και πόσο γρήγορα θα χάσει από τη ζωή του.
Η καταδίκη της πολιτικής, που καταργεί συμβάσεις, πετσοκόβει μισθούς, συρρικνώνει την αγροτική οικονομία και ξεκληρίζει τους αγροτοκτηνοτρόφους , κατεδαφίζει δημόσια Ασφάλιση - Υγεία, ξεπουλά Πρόνοια - Παιδεία κ.λ.π. πρέπει να ακουστεί ακόμα πιο ηχηρά στο δεύτερο γύρο, με ακόμα μεγαλύτερη απόρριψη ΠΑΣΟΚ – ΝΔ.
Οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στους Δήμους της Πέλλας μαζί με τους εκλεγμένους στη Περιφέρεια Κ.Μακεδονίας , θα πρωτοστατήσουν και θα κριθούν στη μάχη αποκάλυψης και απόκρουσης των αντιλαϊκών σχεδίων, της συμβολής τους στην οργάνωση της πάλης με τους λαϊκούς φορείς που για να καρπίσει πρέπει να γίνει υπόθεση όλου του λαού. Για να γίνει η λαϊκή αγανάκτηση δύναμη μέσα από την οργάνωση της αντιμονοπωλιακής λαϊκής συμμαχίας και πάλης.


ΔΗΛΩΣΗ Υποψ.Δημάρχου Πέλλας ΣΙΣΚΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ
για το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών και τη συνέχεια .


Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε όλους τους συνυποψήφιους του συνδυα-σμού της «Λαϊκής Συσπείρωσης» , τους φίλους που δραστήρια στήριξαν την προεκλογική μας δραστηριότητα και – κυρίως – όλους αυτούς που μας τίμησαν με τη ψήφο τους .
Εκτιμάμε ότι το εκλογικό αποτέλεσμα είναι είναι πολύ θετικό για τη «Λαϊκή Συσπείρωση» , θα μπορούσε νάναι και καλύτερο αντικατοπτρίζοντας πιο πιστά τη μεγάλη δυσαρέσκεια του κόσμου .
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» θα είναι παρούσα στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πέλλας για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των λαϊκών στρωμάτων και να προτείνει λύσεις στα διάφορα κοινωνικά και περιβαλλοντικά προβλήματα .
Κάναμε ένα δύσκολο προεκλογικό αγώνα ξεπερνώντας , και τις αδυναμίες μας σαν παράτα-ξη που συγκροτήθηκε για πρώτη φορά στα επίπεδα του νεοσύστατου Δήμου , αλλά και τη μη κάλυψη των θέσεων μας & των δραστηριοτήτων μας από τα περισσότερα τοπικά ΜΜΕ .
Μπροστά στο δεύτερο γύρο των εκλογών είμαστε ξεκάθαροι . Θεωρούμε ότι οι δύο συνδυα-σμοί δεν διαφέρουν ως προς τις πολιτικές τους και όποιος και να εκλεγεί θα ακολουθήσει την ίδια αντιλαϊκή πολιτική του κόμματος , που τον στηρίζει στο Δήμο Πέλλας .
Η θέση μας για την επόμενη Κυριακή - την οποία έχουμε εκφράσει και κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου - είναι ότι ψηφίζουμε και πάλι «Λαϊκή Συσπείρωση», Λευκό ή Άκυρο .
Καλούμε τους Δημότες της Πέλλας σε αγωνιστική συμπόρευση μαζί μας για να αποσοβή-σουμε τα αρνητικά μέτρα , που θα ακολουθήσουν στα πλαίσια του «Καλλικράτη» .
 
ΔΗΛΩΣΗ Υποψ.Δημάρχου Σκύδρας Κανάκη Μάνου
για το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών και τη συνέχεια .

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» σε όλη την Ελλάδα - και στο Δήμο Σκύδρας - έδωσε μια ξεκάθαρη πολιτική μάχη . Στόχος η ανατροπή των συσχετισμών σε όφελος των λαϊκών στρωμάτων στις πόλεις & τα χωριά και η ανατροπή των πολιτικών , που στο πυρήνα τους έχουν τη δημιουργία ευνοϊκών συνθηκών για τη κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων σε βάρος των αναγκών του λαού μας .
Τα αποτελέσματα των εκλογών σε πανελλαδικό , αλλά και σε τοπικό επίπεδο , δικαιώνουν σε μεγάλο βαθμό την επιλογή αυτή , αφού οι συνδυασμοί της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σημείωσαν σημαντική άνοδο .
Στον Δήμο Σκύδρας η άνοδος , που σημείωσε η «Λαϊκή Συσπείρωση» και σε ποσοστά και σε ψή-φους ( αναφερόμαστε στην εκλογική περιφέρεια Σκύδρας μιας και για την εκλογική περιφέρεια Με-νηίδας δεν υπάρχουν συγκριτικά στοιχεία από προηγούμενες τοπικές εκλογές ) δεν στάθηκε ικανή , ώστε να εκπροσωπηθούμε στο Δημοτικό Συμβούλιο .
Όμως ο αγώνας ενάντια στις πολιτικές , που οδηγούν στη φτώχεια και τη μιζέρια την συντριπτική πλειοψηφία του λαού , θα συνεχιστεί με μεγαλύτερο πείσμα και αποφασιστικότητα .
Γιατί - έτσι ή αλλιώς - δεν υπάρχει άλλη λύση για τα φτωχά λαϊκά στρώματα .
Γιατί πολύ καλά γνωρίζουμε , ότι : «… ίσως εκεί πού κάποιος αντιστέκεται χωρίς ελπίδα , ίσως εκεί να αρχίζει η ανθρώπινη ιστορία …» ( Γιάννης Ρίτσος - «Ελένη» ) .


Δεν υπάρχουν σχόλια: