Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

«να αφήσουμε πίσω το ‘’χθες’’ και να κτίσουμε όλοι μαζί ένα σύγχρονο, δυναμικό Δήμο Πέλλας, ένα Δήμο με ανθρώπινο πρόσωπο, ένα Δήμο που ανοίγει προοπτικές ανάπτυξης παντού – σε κάθε γωνιά του»

Με μία μνημειώδη συγκέντρωση, που ο παλμός και το πλήθος της όχι μόνο συγκλόνισε αλλά και δεν είχε προηγούμενο, χαρακτηρίσθηκε η κεντρική ομιλία του υποψηφίου Δημάρχου Πέλλας Γρηγόρη Στάμκου, στην έδρα του Δήμου Κύρρου, στο Νέο Μυλότοπο. Πλήθος πολιτών συνέρρευσε στην ομιλία του επικεφαλής του συνδυασμού «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ» και με την ενεργή συμμετοχή του, κατέδειξε την φανερά πλέον διαφαινόμενη προοπτική της θριαμβευτικής νίκης. Με δημιουργημένο το αδιαχώρητο στον χώρο της συγκέντρωσης, ο Γρηγόρης Στάμκος έδωσε αλλά και πήρε και από τον περιοχή του Δήμου Κύρρου το σαρωτικό πλέον μήνυμα νίκης, που όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές όλο και κορυφώνεται.
Στην ομιλία του ο υποψήφιος Δήμαρχος Πέλλας παρουσίασε τις θέσεις και τις προτάσεις του συνδυασμού, αλλά άσκησε και έντονη κριτική κατά της δημοτικής αρχής του Δήμου Γιαννιτσών. Συγκρίνοντας τους δύο συνδυασμούς χαρακτήρισε το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «συνδυασμό νέων προσώπων, νέου αίματος και νέων ιδεών, απέναντι στο παλιό και το φθαρμένο». Καταλόγισε στον κ. Παπανικολάου ότι απέτυχε ως διοίκηση του Δήμου Γιαννιτσών, αφού δεν επέδειξε κανένα έργο υποδομής, δεν διεκδίκησε κανένα Ευρωπαϊκό πρόγραμμα και δεν στήριξε την αγροτική παραγωγή και το αγροτικό εισόδημα. 

Στον προγραμματικό τομέα (διαψεύδοντας πανηγυρικά τους εναγωνίως αλλά ματαίως προσπαθούντες να βρουν ελλείψεις και λάθη στο πρόγραμμα του συνδυασμού) ανήγγειλε και δεσμεύτηκε για την εκτέλεση ομοβροντίας αναπτυξιακών έργων που κυριολεκτικά θα αναβαθμίσουν και θα απογειώσουν την ανάπτυξη του Δήμου Κύρρου και των περιοχών του, όπως χαρακτηριστικά την αναβάθμιση του οδικού δικτύου Γιαννιτσών-Αξού-Λάκκας, την βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας, την αντικατάσταση και την επέκταση των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης, την εκπόνηση σχεδίου διαχείρισης υδατικών πόρων με έμφαση στην λεκάνη τροφοδοσίας των πηγών Αραβησσού, την σύνδεση με φυσικό αέριο, τον επανασχεδιασμό αρδευτικών δικτύων, το πρόγραμμα ορθολογικής διαχείρισης φυτοφαρμάκων, την αναβάθμιση του αμμοχαλικορυχείου Λάκκας, την ανάπλαση και ηλεκτροδότηση του οικισμού Κρώμνης, την ανάπτυξη δικτύου μονοπατιών και την βελτίωση δασικών δρόμων και πολλά άλλα.
Επίσης αναφέρθηκε και πάλι στην ανάγκη και την δέσμευση της ισόρροπης ανάπτυξης όλων των περιοχών του νέου Δήμου Πέλλας, τόνισε την σημασία αλλά και τους τρόπους ανάδειξης του ιστορικού και πολιτιστικού πλούτου της περιοχής και επισήμανε την δυνατότητα και την πρόθεση της προώθησης των μοναδικών αγροτικών προϊόντων του τόπου, της συγκοινωνιακής διασύνδεσης όλων των περιοχών του νέου Δήμου και της βελτίωσης της καθημερινότητας όλων των συμπολιτών.
Κλείνοντας έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην διαφάνεια στα οικονομικά του Δήμου, κρίνοντας την αδιαφάνεια, τις απευθείας αναθέσεις και την κατάτμηση έργων, αιτίες στασιμότητας και παρακμής και δεσμευόμενος ότι η διαχείριση των οικονομικών του νέου Δήμου θα είναι απόλυτα διαφανής και οι πολίτες θα γνωρίζουν τα πάντα για την πορεία και το κόστος των έργων.
Στο τέλος της ομιλίας του ζήτησε χαρακτηριστικά από τους συνδημότες του, «να αφήσουμε πίσω το ‘’χθες’’ και να κτίσουμε όλοι μαζί ένα σύγχρονο, δυναμικό Δήμο Πέλλας, ένα Δήμο με ανθρώπινο πρόσωπο, ένα Δήμο που ανοίγει προοπτικές ανάπτυξης παντού – σε κάθε γωνιά του», ενώ αμέσως μετά παρουσίασε μέσα σε κλίμα γενικής αποθέωσης και επιδοκιμασίας το ιδιαίτερα ποιοτικό ψηφοδέλτιο του συνδυασμού στην περιφέρεια και τα χωριά του Δήμου Κύρρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: