Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

διαμαρτυρία για την έκθεση όπλων Defensys

Η δημοτική παράταξη "Θεσσαλονίκη-ανοιχτή πόλη" και η περιφερειακή παράταξη  «Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα-Μπορούμε να τους σταματήσουμε»  πραγματοποίησαν σήμερα παράσταση διαμαρτυρίας, στην πλατεία της ΧΑΝΘ, ενάντια στην πραγματοποίηση της έκθεσης όπλων Defensys (28-31/10/2010) στη ΔΕΘ.
Ο υποψήφιος δήμαρχος Τ. Μηταφίδης δήλωσε σχετικά με την πραγματοποίηση της έκθεσης  Defensys:
"την ημέρα της επετείου του αντιφασιστικού αγώνα με την υποστήριξη των κυρίων Βενιζέλου και Μπουτάρη διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη έκθεση όπλων. Θέλουμε να θυμίσουμε στους αμνήμονες και ανιστόριτους, ότι το κοινωνικό κράτος που κατεδαφίζει σήμερα το ΠΑΣΟΚ, συνεχίζοντας το καταστροφικό έργο της Νέας Δημοκρατίας, ήταν καρπός της αντιφασιστικής νίκης. Για μaς οποιοδήποτε αναφορά στην επέτειο του αντιφασιστικού αγώνα έχει νόημα στο βαθμό που υπερασπιζόμαστε τις κοινωνικές και πολιτικές κατακτήσεις της μεταπολεμικής Ευρώπης”.
Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Τάσος Κουράκης δήλωσε: «Την ίδια στιγμή που ο υπουργός Υγείας αυξάνει από 3 σε 5 ευρώ τα εξέταστρα στα εφημερεύοντα νοσοκομεία, ακόμα και στα έκτακτα περιστατικά, χωρίς να εξαιρεί ούτε τους απόρους, την ίδια στιγμή στη Θεσσαλονίκη γίνεται παζάρι όπλων και προτάσσονται οι αμυντικές δαπάνες. Ο λαός οφείλει να δώσει την απάντησή του και θα την δώσει»
Αμέσως μετά, μέλη των δύο παρατάξεων με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Τ.Μηταφίδη και τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Γ.Θεοδωρόπουλο και ενώ μοίραζαν σχετική με την έκθεση Defensys ανακοίνωση των δύο παρατάξεων σε επιβάτες λεωφορείων του ΟΑΣΘ, δέχτηκαν λεκτική επίθεση από υπάλληλο της εταιρίας, ενώ την ίδια στιγμή οδηγός λεωφορείου επιχείρησε να πατήσει με το όχημα υποψηφίους της δημοτικής παράταξης “Θεσσαλονίκη-ανοιχτή πόλη΄΄. Για το συγκεκριμένο θέμα οι επικεφαλής των δύο παρατάξεων αύριο το πρωί θα αποστείλουν διάβημα διαμαρτυρίας στη διοίκηση του οργανισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: