Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Μήνυμα Καραμάνη για την υποψηφιότητά του

Ο Νομάρχης Πέλλας, Μιχάλης Καραμάνης, μετά από την ανακοίνωση της επιλογής του στη θέση του υποψήφιου Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας, στο ψηφοδέλτιο του Μάρκου Μπόλαρη «Μέτωπο Ανάπτυξης», αποστέλλει το ακόλουθο μήνυμα: Η πολυετής πορεία μου στην τοπική Αυτοδιοίκηση μου επιτρέπει σήμερα, με απόλυτο αίσθημα ευθύνης και σεβασμού προς τους πολίτες της Πέλλας, να θέσω τον εαυτό μου στον κοινό αγώνα. Για να πετύχουμε όλοι μαζί, το μεγάλο στόχο μίας νέας αναβαθμισμένης Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, όπως αυτή αναφέρεται στο Πρόγραμμα «Καλλικράτης. Σήμερα, έχουμε μπροστά μας μία μεγάλη «πρόκληση», για μία σημαντική αλλαγή.

Σε λίγες ημέρες καλούμαστε όλοι να απαντήσουμε αν θα ανταποκριθούμε στην ανάγκη να κάνουμε βήματα προόδου και εκσυγχρονισμού της κοινωνίας μας, ή αν θα παραμείνουμε θεατές και επικριτές του νέου, του σύγχρονου, του δημιουργικού. Σ’ αυτές τις εκλογές, αυτό που τελικά κρίνεται είναι αν θέλουμε μια περιφερειακή διοίκηση παρατηρητή και διεκπεραιωτή των κεντρικών επιλογών ή αν θέλουμε μια περιφερειακή διοίκηση με αναβαθμισμένες αρμοδιότητες, με περιεχόμενο στις δράσεις της και με αποτελεσματικότητα στη λειτουργία της.

Φίλες και φίλοι,

Η πίστη μας για το νέο μεγάλο βήμα που επιχειρείται στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση και για την επιτυχία του είναι δεδομένη. Η θέλησή μας να αγωνιστούμε γι’ αυτό είναι ισχυρή. Η εμπειρία και η γνώση για να το κατορθώσουμε υπάρχει.

Όλα αυτά τα χρόνια προσπάθησα και νομίζω απέδειξα ότι δεν φοβάμαι τις προκλήσεις και δε φυγομάχησα όταν χρειάστηκε να κάνω ρήξεις και να αντισταθώ σε πρακτικές και επιλογές που μας οδηγούσαν στο περιθώριο.
Μαζί με όλους τους πολίτες της Πέλλας καταφέραμε να δημιουργήσουμε μια αληθινή σχέση εμπιστοσύνης που ξεπερνά τα όρια του διακριτού ρόλου του Νομάρχη. Πίστευα και πιστεύω ότι η Πέλλα έχει τις δυνάμεις και τις προϋποθέσεις να κάνει βήματα μπροστά. Το αποδείξαμε όταν λειτουργήσαμε συλλογικά, μαζικά και μέσα σε ενωτικό κλίμα. Αυτό το κοινωνικό μέτωπο που έχει διαμορφωθεί και διεκδικεί το καλύτερο για την Πέλλα, κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει, κανείς δεν μπορεί να το διασπάσει.
Αντλώντας δύναμη από τη δική σας ορμή, παίρνοντας κουράγιο από το δικό σας χαμόγελο και έχοντας ευθύνη απέναντί σας, δεσμεύομαι ότι σε κάθε μου πρόταση, σε κάθε μου απόφαση, σε κάθε μου διεκδίκηση πρώτο και μόνο συμφέρον θα είναι ο Νομός και οι πολίτες του.
Συγκροτούμε μία ισχυρή ομάδα που θα στηρίξει τις επιλογές προόδου, διαφάνειας και αποτελεσματικής λειτουργίας μίας Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης που προορισμός της είναι η επιτυχία. Στην κατεύθυνση αυτή, θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι, μαζί, θα τα καταφέρουμε. Στην εκλογική μάχη που ακολουθεί, σας καλώ να θέσετε αυστηρά κριτήρια επιλογής και στην αξιολογική σας κρίση να στηρίξετε τους καλύτερους. Η αναπτυξιακή προοπτική της χώρας δεν αντέχει άλλα λάθη, ανικανότητα ή υστεροβουλία.
Είχα πάντα και έχω εμπιστοσύνη στην κρίση σας και νομίζω ότι και σε αυτή την εκλογική μάχη το αποτέλεσμα θα δικαιώσει τις συγκεκριμένες επιλογές που συζητούμε και διαμορφώνουμε μαζί.
Κλείνοντας, θα ήθελα να επισημάνω την εμπιστοσύνη μου στο πρόσωπο του κ. Μάρκου Μπόλαρη, επικεφαλή του συνδυασμού για την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση Κεντρικής Μακεδονίας, ο οποίος είναι ένας άξιος αγωνιστής στον πολιτικό στίβο, με βαθιά δημοκρατική συνείδηση, ηθικές αξίες και όραμα για την Κεντρική Μακεδονία και την Ελλάδα.
Στο κοινό «μέτωπο ανάπτυξης» συμμετέχουν επίσης αξιόλογες προσωπικότητες του νομού μας που έχουν διακριθεί στους κοινωνικούς αγώνες και διεκδικήσεις και δηλώνουν έτοιμοι να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της τοπικής δημοκρατίας, την πρόοδο και την ανάπτυξη.
Ο κύβος ερρίφθη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: