Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Το πράσινο είναι πηγή ζωής , δυστυχώς στα Γιαννιτσά είναι ανεπαρκείς.

Γράφει ο Μουράτογλου Ιωάννης
Ζω εδώ και αρκετά χρόνια στην πόλη των Γιαννιτσών , πολλές φορές αναρωτιέμαι γιατί δεν υπάρχει πράσινο σε αυτήν την πόλη; 
Πολλές φορές περπατώ στα πεζοδρόμια και το μόνο που αντικρίζω έτσι ζωηρά μπροστά μου είναι η καταστολισμένες βιτρίνες των Καταστηματαρχών. Υπάρχει έντονη έλλειψη πρασίνου μέσα στην πόλη και αυτό είναι αισθητό σε όλους τους χώρους. Δυστυχώς δεν έχουμε δει καμιά ενέργεια από μέρος των αρμοδίων και υπεύθυνων αρχών για το θέμα αυτό. Τώρα θα μου πείτε ότι είναι και θέμα παιδείας, πόσο λοιπόν θα πρέπει να σκεφτούν κάποιοι για τα αυτονόητα;
Το πράσινο είναι πηγή ζωής , διώχνει το άγχος της καθημερινότητας. Μας δίνει καθημερινό οξυγόνο μέσα σε μια πόλη με καυσαέρια , ρύπους και βαριά μέταλλα στην ατμόσφαιρα μας.  Επιβάλλετε λοιπόν να γίνουμε ποιο αποτελεσματική σε αυτό το θέμα και είναι καθαρά ένα θέμα που μπορεί εύκολα να δοθεί λύση με συντονισμένες προσπάθειες από τις αρμόδιες αρχές.
Για παράδειγμα θα πρότεινα να γίνει μια μικρή χαρτογράφηση στους χώρους όπου μπορούν να τοποθετηθούν δέντρα (πιστέψετε με είναι αρκετοί) ταχείας ανάπτυξης και να συμβάλλουν μέσα από πρωτοβουλίες και τα σχολεία των Γιαννιτσών στην δεντροφύτευση τους. Μια κίνηση πολιτών όπου θα αλλάξει την εικόνα της πόλης άμεσα.
Πάντως για να μην καίμε τα ξερά μαζί με τα χλωρά , υπάρχουν δίπλα στα Γιαννιτσά χωριά όπως ο Νέος Μυλότοπος που έχει πάρει αρκετές πρωτοβουλίες σχετικά με δενδροφυτεύσεις τοπικά στο χωριό όπου πραγματικά η εικόνα από πράσινο στο χωριό είναι εμπλουτισμένη με πράσινο.  Εδώ μπορούμε να σταθούμε και να πούμε απλά στους τοπικούς άρχοντες να δουν δίπλα τους , γύρω τους, όπου υπάρχει αποτελεσματικότητα και είναι επαρκής σε τέτοια θέματα. Εγώ από το βήμα που μου δίνετε θα είμαι κοντά στην οικολογία και σίγουρα θα αγωνιστώ για ένα τέτοιο θέμα που αφορά την πόλη των Γιαννιτσών.

Μουράτογλου Ιωάννης
Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος  με τον Αναστάσιο Κουράκη Κεντρικής Μακεδονίας
«Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα» Μπορούμε να τους σταματήσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: