Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Εργασιακό και ασφαλιστικό στο Εργατικό Κέντρο Γιαννιτσών

Την ενημέρωση των πολιτών του νομού μας για το νέο εργασιακό και ασφαλιστικό τοπίο είχε ως στόχο η ημερίδα που διοργανώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Γιαννιτσών, με κεντρικό ομιλητή τον επιστημονικό συνεργάτη της ΙΝΕ ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ, Γιώργο Ρωμανιά.

Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν εντυπωσιακή καθώς γέμισε ασφυκτικά η αίθουσα από ανθρώπους που παραβρέθηκαν για να ενημερωθούν και να λύσουν τις απορίες τους για τις «νέες ασφαλιστικές διατάξεις και το μέλλον της κοινωνικής ασφάλισης».

Η ίδια ημερίδα πραγματοποιήθηκε μία μέρα πριν και στη Βέροια από κ. Ρωμανιά, ο οποίος αναφέρθηκε πως ο στόχος της ημέρας είναι διπλός. Συγκεκριμένα τόνισε πως «πρώτος στόχος είναι η γενική ενημέρωση γύρω από το νέο ασφαλιστικό τοπίο το οποίο έχει δημιουργηθεί στην Ελλάδα με τους τέσσερις τελευταίους ασφαλιστικούς νόμους και ο δεύτερος αφορά την ενημέρωση που είναι κύριας σημασίας και αυτό γιατί, με την νομοθεσία αυτή έχει δημιουργηθεί ένα τελείως διαφορετικό τοπίο και οι εργαζόμενοι πρέπει να ξέρουν τις επιπτώσεις που θα έχει η νέα κοινωνικοασφαλιστική κατάσταση για αυτούς που πρόκειται να φύγουν φέτος ή τα αμέσως προσεχή χρόνια».

Όπως συμπλήρωσε ο ομιλητής «είναι ευνόητο ότι σε μια κατάσταση γενικής ανατροπής της κοινωνικοασφαλιστικής θέσης που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα ο κάθε εργαζόμενος αισθάνεται μία προσωπική ανασφάλεια και αβεβαιότητα που τον φέρνει μπροστά σε διλήμματα με κυριότερο το να μείνω ή να φύγω».

Φυσικά ο κ. Ρωμανιάς δεν λησμόνησε να τονίσει την σημαντικότητα της προσωπικής ενημέρωσης δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι «είναι χρήσιμο να γίνει προσωπική ενημέρωση σε αυτά τα ζητήματα, ώστε ο καθένας να διασφαλίσει με την απόφασή του, αλλά και την επιλογή του τα συνταξιοδοτικά του δικαιώματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: